17.6.2014

Viikko astutuksesta

Siitä on nyt viikko kun Belmina astutettiin Spartan kanssa :) Vielä noin kolme viikkoa jäljellä ja sitten saa tietää tuleeko poikasia. Belmina ei ole tehnyt ollenkaan pesää, joten uskallan väittää ettei sillä ole ainakaan valeraskautta.

Kaikki kaninomistajat hoi! Syökö teidän kanit pahvia?
Meillä nää puput jyystää ihan koko ajan pahvia ja varsinkin Belmina. Joudutaan ottamaan aina joskus pahviset jutut pois lattialta, ettei tule ummetusta tms. Ollaan tarjoiltu puun oksia ja ainakin omenapuun oksat kelpaavat mainiosti.

Mulla oli aikoinaan gerbiileitä ja ne vaan jyrsivät pahvia eivätkä syöneet sitä. Mun entiset marsut taas söivät pahvia ja niin syövät näköjään kanitkin.

Belmina näyttää ihan oravalta!

30 kommenttia:

 1. Toivotaan että tulee ihania poikasia! :)

  http://allbeautifullost.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. on noi pieni rexit kyllä upeen näkösii otuksia! itellä puolvuotias luppakorva :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan noi! Voi vitsi, se on vielä ihan pikkunen :)

   Poista
 3. kuinka kauan kanin tiineys kestää? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. About kuukauden. Keksimäärin kai 30 päivää, mutta ei paljoa sitä enempää :)

   Poista
 4. oi mitä söpöläisiä :3♥ Mun hamsterit kyllä söi pahvia eikä tullut mitään ongelmia :) kaneista en tiedä kyllä oikeen mitäöän :DD ja söpö orava belmiina ;))

  VastaaPoista
 5. Meillä jotkut syö pahvia, jotkut repii ja jotkut ei koskekaan. Riippuu ihan kanista :3 ps. Oon huomannu, että meillä TIINEET naaraat tekee viikkoa ennen synnytystä pesän, jonne ne pistää n. nyrkin kokoisen tupon karvaa. Siitä minä tiedän aika varmaksi että kani on tiine.

  VastaaPoista
 6. Oma kanini kyllä syö pahvia, mutta yleensä se tekee sitä saadakseen ruokaa... :) Mielellään emme sen anna sitä syödä sillä vatsa saattaa mennä sekaisin :)

  VastaaPoista
 7. Meillä on ollut 5 kania (3 hermeliiniä ja 2 leijonanharjasta, eka tuli 2002 ja kuoli viime vuonna), kaikille on pahvi maistunut ja annettu talouspaperirulliakin joskus leikittäväksi/purtavaksi, eikä ole ollut ongelmia. Suolitukoksia oli lähinnä noilla harjapupuilla kun karva on niin pitkää ja pehmeää, kanihuoneessa oli aina puunrunkojakin purtavana, mutta ei ne oikein kelvanneet (jotkut oksat kyllä ja liiasta tuoreruuasta näin kesäisin meni maha sekaisin). Meidän Cherillä oli kans noita valeraskauksia, suu täynnä karvaa ja heinää se rakensi pesiä - urokset meillä aina kastroitiin, niin ei ollut vahingon vaaraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meilläkään onneksi toistaiseksi ole tullut mitään mahavaivoja pahvista. Vähän vaan hirvittää kun nuo pahvilaatikot pienenee niin nopeaa tahtia :)

   Poista
 8. Joo ihan tuttua toi pahvin syöminen. Lisäksi mun pupu(t) syö myös mattonsa häkin lattialta. Vielä ei onneksi oo tullut mitään ummetusta näille rautamasuille :D

  VastaaPoista
 9. Mulla oli 7 pupua ja niistä 2 vanhinta laitto pahvilaatikot jne silppuriin. Belgianjätti ja leijonanharjas oli rotuina jotka nakersi. :)

  VastaaPoista
 10. Minkä nimiseltä kasvattajalta oot hankkinu spartan ja belmiinan?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hopeakuun Kanila. Spartan tosin ostin eläinkaupasta ja Belmina on lainassa poikasten takia :)

   Poista
  2. Mutta Sparta on peräisin Hopeakuun Kanilasta.

   Poista
 11. Mulla ainakin molemmat puput syö pahvia. Joskus annan häkkiin vessapaperin hylsyn, johon laitan sisälle herkkuja, että saavat jyrsiä ne sieltä. Puun oksia on aina myös tarjolla, mutta niistä eivät pidä yhtä paljon :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kumma kun ei puun oksat kelpaa ja pahvia on syötävä :D Hehe.

   Poista
 12. Saako siulle lähettää sähköpostia???

  VastaaPoista
 13. Meil on kaks kanii ja ne jyrsii melkee ihan mitä vaa eli pahvikii käy :DD

  VastaaPoista
 14. kyllä mun kani syö pahvia :D aina niitä koteloita jois on sitä ruokaa xDD

  VastaaPoista
 15. Mun 6 ja puol v kääpiöluppa ei oo koskaan syönyt pahvia mutta nakertanu on ja nakertaa vieläki mut silppua saa sitte keräillä sen jälkee lattialt jonkin verran ku ei se sille oikeen maita. :) toivotaan että tulee suloisia pikku puputtajia ja onko sulla mitään suunnitelmia jos nyt otat jonkun niistä pikkusista ittelles että alatko harrastaa sen kanssa jotain jos se tykkää? yritin alkaa harrastaa silloin kun mun kl oli pikkune nii jotain agilityy tai jotai estehyppelyy mut pupu ei tykänny siitä nii siit tuli tollane hellyydenkipee möllykkä joka juoksee koppiin jos joku rapisee tai jääkaapin ovi aukee sit se tulee sohvallekki jos joku syö nii hä aattelee tulla syömää kans mut ei me siitä läskiä olla viel saatu teemälläkään aina se on olllu normaalipainonen :D

  VastaaPoista
 16. Munki kani syö pahvia.. Sillä on sellane pahvilaatikko, jota se on kokoajan järsimässä. Minni tykkää kans omenapuun oksista, annan sille tosi usein sellasen, ettei se silppuais sitä pahvia. Soikku oot tosi kaunis ja teet ihan sairaan hyviä videoita♥ Hyvää kesää sulle ja pupuille! :3

  VastaaPoista
 17. Munki kani syö pahvia ja ihan siis nielasee sen :D

  VastaaPoista
 18. Munki kani syö pahvia ja ihan siis nielasee sen :D

  VastaaPoista
 19. mun molemmat kanit syövät pahvia (risteytys ja kääpiöluppa) mutta paju on niiden ehdoton lemppari nakerreltava eikä koskaan oo tullu suolitukoksia

  VastaaPoista
 20. Mun kanit syövät pahvia, eikä niille ole tullut mitään sivuvaikutuksia.

  VastaaPoista
 21. Meidän kani syö pahvia mutta vain omalta makuupaikalta poissa häkistä. Ilmeisesti pahvi on nyt otettu pois koska kani teki tarpeensa siihen.

  VastaaPoista