12.6.2014

Kuulumisia

Kaksi päivää sitten tapahtui ensimmäinen ja ainoa onnistunut astutus. Mä toivon todellakin, että Belmina on kantavana. Vähän huolettaa Spartan ensikertalaisuus ja Belminan käyttäytyminen nyt. Belmina on ajoittain äkäinen, eikä hyväksy Spartaa ollenkaan enää, vaikkakin pystyy olemaan sen kanssa sulassa sovussa häkkien ulkopuolella. Mua pelottaa, että Belmina on valeraskaana! Eikö naaraan käytännössä pitäisi hyväksyä uros vielä parin päivän ajan? Saa kertoa omia kokemuksia :)

Mun poikaystävä otti pupuista ihania kuvia ja laitan ne nyt tänne.


Hylje :D19 kommenttia:

 1. Eikä en oo koskaan tajunnu kuinka sulosia puput on, paitsi nyt :D sydän sulaa <3

  VastaaPoista
 2. Heippa. Meillä kuukausi sitten yksi ja ainut onnistunut astutus, joka sekään ei paras mahdollinen. Mutta nyt kuitenkin pesässä 2 pientä kaninalkua :) eilen syntyivät !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Onnea poikasista! Pitää toivoa parasta tännekin päin :)

   Poista
 3. Musta tuntuu että sä kyllä saat ne poikaset. Kanithan on aika kovia lisääntymään? Saitko sä nimetä Belmiinan vai oliko sillä jo nimi kun hait sen? �� ihania pupuja sulla , mun lempparit oli toi toinen kuva Belmiinastq ja sit toi Sparta hylje��. Terveisiä Kreikasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, onhan ne joo kovia lisääntymään, mutta ei mikään ole varmaa :) Belminalla ei ollut nimeä kun hain sen. Mun seuraajat sai ehdotella nimiä Instagramissa.

   Poista
 4. Meille on tullut myös pari vuotta sitten poikasia. Muistan että oon lukenu jostain, että jos naaras alkaa ennen ku 20 päivää on menny astutuksesta repimään itteltään karvaa ja tekemään pesää, se voi olla valeraskaana. Meillä meni niin, että juuri kun se 20 päivää oli mennyt niin alkoi tekemään pesää. Kantoaika meni vähän yli ja olin jo ihan epätoivonen että tuskin niitä sitten syntyy, kun menin sitten vain antamaan iltaruokaa ja kappas vaan, ne oli syntyny! :) Kaksi ihanaa kaninpoikasta meillä oli mutta molemmat annettu pois :) Ne poikaset oli tosin vahinkopoikasia, uros ja naaras karkasivat häkeistään, mutta silti ihan tervetulleita poikasia! :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, no pitää malttaa odottaa rauhassa jospa niitä poikasia olisi tulossa :) Toivottavasti Belmina ei siis ala tekemään pesää vielä!

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Ei ole. Se on lainassa mulla kunnes saan poikasia.

   Poista
 6. voiei niin ihania ! Tuli ikävä omaa kania, joka menehty tosin jo vuosia sitten :| Mut oonki lähiaikoina taas alkanu miettiä et pitäskö hommata uus sitte ku muutan omilleni :] En tosin tiedä miten nopeesti kanit ja kissat tottuu toisiinsa, joten voi olla et jää hankkimatta :''D

  VastaaPoista
 7. Naaraat eivät aina hyväksy urosta, jolloin voidaan pitää naarasta astutuksen alussa paikoillaan, jotta uros pääsee astumaan. Onnistuneen astutuksen jälkeen voidaan parin päivän jälkeen tehdä uusi astutus eli ns. varmistusastutus. Sitten vain toivotaan, että naaras on kantavana. Kaneja ei kannata pitää samassa häkissä tai tilassa kuin astutuksen ajan, jos naaras on äkänen, sillä stressi voi vaikuttaa astutuksen onnistumiseen. Jos naaras alkaa pian astutuksen jälkeen rakentamaa pesää, se on luultavasti jäänyt tyhjäksi. Tsemppiä :)

  VastaaPoista
 8. Meillä edellisessä tiineydessä Haaga alkoi äksyilemään urokselle jo heti seuraavana päivänä kun Hampus vaan harkitsikin astumista eli uskon kyllä että teille poikasia tulee:) Meillekkin varmistui juuri neljännen kanin tulo kun kaveri joutuu kanistaan luopumaan:)

  pupunpaivat.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hyvä kuulla! Pitää toivoa parasta :) En jaksaisi enää odottaa! Kyllä noihin kaneihin jää ihan koukkuun. Jos olisi tilaa, niin mullakin olisi täällä pysyvästi vaikka kuinka monta kania :D

   Poista
 9. Belmina on tosi ihanan värinen!

  VastaaPoista
 10. Heii ihania kuvia :) ja tsemppiä sulle niistä poikasista (: on kyllä niin aws ♥

  VastaaPoista