10.6.2014

KANIUUTISIA

En uskalla pitää kaneja samaan aikaan jaloittelemassa täällä kotona, koska Sparta alkaa heti ahdistelemaan ja jahtaamaan Belminaa. En halua, että uusi tyttö stressaantuu liikaa. Laitoinkin niiden häkit siis vierekkäin ja nyt ne ovat todella rauhallisia. Spartakaan ei jaksa enää koko ajan tuijottaa Belminaa häkin reunassa.

Pidän niitä vapaana erikseen ja katson muutaman päivän kuluttua voivatko ne olla yhdessä vapaana.

Tärkeintä ei tietenkään ole näiden kahden kanin yhteiselo, koska Belmina on mulla vain lainassa ja ei olisi mukavaa jos Sparta kiintyisi liikaa siihen. Muutenkin, jos Belmina saa poikaset, niin en voi tietenkään pitää Spartaa samassa tilassa naaraan kanssa ennen synnytystä, enkä poikasten synnyttyä. Joten mielestäni tämä ratkaisu on loistava :)
20 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvältä toi! Tutustuminen ottaa aikansa ja kärsivällisuus kannattaa, mutta on sen arvosta sitten kun näkee kun kaneista on toisilleen seuraa ja hoitavat toisiaan:) olettaen että astutuksen jälkeen jompikumpi leikataan ja saavat viettää aikaa yhdessä. Suloisia ovat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne joo suloisia. Belmina vaan on hyvin harvoin sisäsiisti ja jyrsii ihan kaiken. Toivottavasti ottaa Spartasta mallia :)

   Poista
  2. Belminalla oli vaa stressiä ja nyt ei pitäs hirveesti olla kun poikasetkin on ja onnee nyt näistä sulosista poikasista kai tulee yhtä hyvät nimet kun belminalla ja spartalla

   Poista
 2. Hei Soikku! Olen katsonut joskus sun videoita youtubesta ja nyt myös lukenut vähän sun blogia. Tuntuu että nykyisin nuorten ihailemat henkilöt/asiat eivät itse asiassa ole kovinkaan ihailtavia. Haluaisin kuitenkin sanoa, että minusta sinä olet hyvä roolimalli nuorille ja kenen tahansa ikäisille. Arvostan tapaasi tehdä vlogeja, olet mielestäni hauskan ja fiksun oloinen tyttö. Keep up the good work!😊

  sara

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!

   Kiitos kovasti :) Piristi päivää kummasti. Koen itsekin olevani hyvä roolimalli nuorelle ihmiselle. Elämäni on aika nuorekasta ja se sopii nuorten silmille :)

   Mutta kiitos vielä! Kivaa kesää!

   Poista
  2. Sen aikaa kunnes poikaset ovat luovutusiässä :)

   Poista
 3. Moi soikku!Oon nyt heränny sun blogin puolella tästä kani jutusta :) Molemmat kanit ihania ja suloisia tosin luulin että Belmina jää sulle...Mutta heti kun olin katsonut sun videoita ja näin Spartan ja millaista elämää elätte olin aivan rakastunut teihin❤️Sillä mullakin on kani (helmeriini&leijonaharjan sekoitus) ja ois niin ihanaa mennä senkaa vaa jossain ulkona kaupungissa,mutta hän on enemmänkin maalais kani ja saa olla kesät pihalla vapaana ulkohäkissä :) olisi vielä pieni kysymys aijotko pitää jonkun Spartan ja Belminan poikasista vai myytköne ne kaikki?
  ~roosa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Pidän poikasista yhden tai sitten useamman :D Riippuu saavatko hyvät kodit.

   Poista
 4. Siis miten se on vaan lainassa? Meinaatko pitää yhtään poikasista? Mullakin on kani mut se ei oo läheskään noin rennon olonen ku sparta :D sun videopostaukset on ihan mahtavia!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on lainassa, että saan poikaset. Pidän yhden jos tuntuu siltä ja ja riippuu tietenkin siitä, että saako muut kodit. Sparta on ihan uskomaton kani :)

   Poista
 5. Siis spartaa eioo leikattu ja annat sen olla leikaamattoman naaraan kanssa? Tottakai ne saa poikaset :D ja kun naaras tulee tiineeksi niin ei niitä voi pitää ollenkaan yhdessä koska naaras tressantuu spartasta koska luultavasti astuu sitä koko ajan. Että yhdessä oloa noilla ei tuu ollemaan kamalan pitkään. Ei kannataisi laittaa sekunniksikaan yhteen, mutta näköjään laitoit jo että onnea poikasille! Ja milloin susta tuli pätevä kasvattamaan poikaset 8vk ikään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki aloittaa jostakin ja musta tulee pätevä. Mulla on kasvattajan tuki läsnä :) Ja poikaset oli siis tarkoituskin näiden kanien yhdistämisestä.

   Poista
  2. Kaikkien on pakko aloittaa jostain. Kukaan ei voi olla pätevä, ellei sitä tee. Eikä poikasten kasvattaminen niin hurjan vaikeaa ole, etenkin kun Soikulla on kasvattaja neuvomassa. :)

   Poista
 6. Suloisia pupuja! Onnea astutukseen, toivottavasti kaikki menee hyvin!

  VastaaPoista
 7. Onko Sparta ollut aikoinaan arka kani? Ja kuinka kauvan siinä kesti, että Sparta tottu silityksiin? JNS. Ihmisiin? Meillä on mennyt tässä 5kk. Mutta edistystä on vähän jo tapahtunut. Meinaan silityksissä.. mutta se on silti aina valmis menemään karkuun. Onko tämä ollut Spartallakin ongelmana?

  VastaaPoista