4.6.2014

APOCALYPTO (Elokuva-arvostelu)

Katsottiin Samin kanssa elokuva Apocalypto (2006). Elokuvan on ohjannut Mel Gibson ja se kertoo Mayojen korkeakulttuurista ja sen rappiosta. En ollut aikaisemmin katsonut elokuvaa, vaikka tiesin hyvin sen olemassaolosta. Nyt kahdeksan vuoden odottelun jälkeen sain vihdoinkin aikaiseksi katsoa kyseisen pätkän.

Katsottiin elokuva kolmessa osassa, koska iltaisin olin niin väsynyt etten pysynyt hereillä. Visuaalisuudeltaan elokuva oli loistava ja nautin jokaisesta kohtauksesta suurena leffafriikkinä. Suosittelen siis ehdottomasti katsomaan elokuvan yhdellä kertaa, ettei elokuvanautinto mene pilalle. Uskomatonta, että katsoin sen kolmessa osassa. Olen nimittäin niin suuri elokuvanautiskelija, että ihan hävettää tällainen toiminta.

Raa'at kohtaukset eivät olleet floppeja, vaikka hieman naurattikin joissain kohdissa missä verta tirskui päästä luonnottomasti. Myös useat pakoonjuoksukohtaukset viidakossa tuntuivat osittain puuduttavilta, mutta mielenkiinto pysyi koko elokuvan ajan. Juoni kantoi siis eteenpäin melko hyvin, vaikkakin visuaalisuus oli suuremmassa osassa.

Mieleenpainuvin asia oli maskeeraus ja lavastukset. Näyttelijät olivat todella näyttävästi maskeerattu, mutta silti ei ollut mitään liikaa. Plussaa vielä Maya -kielestä, jota puhuttiin koko elokuvan ajan. Lavastukseen liittyen ainoa ärsyttävä kohta oli kivinen rotko, joka näytti ihan muovilta (niin kuin varmasti olikin :D).

Oletko nähnyt tämän elokuvan? Kerro mielipiteesi :)
 HUOM. elokuva on K-16.

Apocalypto | Flickr - Fotosharing!
Kuva: weheartit

3 kommenttia:

  1. Vaikuttaa ihan kivalta ja mielenkiinto heräsi! Pitäs kattoo joskus :)

    VastaaPoista
  2. Soikku olen katsellut sun videoitas siitä asti kun niitä oli vain 50.Olet muutunut,mutta vain positiivisesti.Olet iloinen,kaunis ja niin positiivinen aina.;)Olet ihana,sun blogis ja sun videot on ihania.Sinä ja Sami ootte ihana pari.:)♥

    VastaaPoista
  3. Oon kattonut ton kolme kertaa ja musta toi on tosi hyvä pätkä :)

    VastaaPoista