11.6.2014

SELVENNYS KANINPOIKASISTA

Arvasin, että tämä kaniuutinen tuo mukanaan negatiivisen sävyn osiin kommentteihin. Joten, nyt selvennän asiaa, jotta ei tarvitse tuomita tietämättä :) Toivon, että kaikki jaksaisivat lukea tämän.

Sparta
Sparta täyttää tässä kuussa 3 vuotta. Se on ollut mulla siis jo jonkin aikaa ja mun mielestä se on yksi uskomattomimmista kaneista mitä oon ikinä nähnyt. Se tunnistaa nimensä, osaa tehdä temppuja, tulee toimeen kaikkien ihmisten, koirien ja jopa leikkaamattoman uroskanin kanssa! Sparta on siis itsekin leikkaamaton. Voi olla, että sanon näin kivasti omasta kanistani, mutta jos olette yhtään seurailleet mun videoblogia niin Spartan luonne tulee aika selväksi.

En usko, että Spartan persoona on yksin tällainen, vaan uskon kasvatuksen voimaan. Olen sosiaalistanut Spartan vaikka missä. Se on muuttanut mun mukanani monesti ja ollut hoidossa useasti eri paikoissa (koira-, kissa- ja kanitalouksissa). Nyt kun olin opiskelemassa 10 kuukautta, jouduin eroon siitä siksi aikaa, mutta eron jälkeen se oli ihan kuin entisensä. En kuitenkaan suosittele tällaisia radikaaleja muutoksia normaalisti kaneille. Sparta on todella kestävä ja luotan sen kykyyn sopeutua. 

Kaiken tämän lisäksi Sparta ei ole reviiritietoinen, se ei ikinä pure ja siihen voi luottaa. Sylikani se ei ole, mutta se johtuu luultavasti siitä, kun se on saanut elää todella vapaasti.Poikaset
Kun olen onnistunut kasvattamaan näinkin mahtavan kanin kuin Sparta, niin ajattelin, että miksi en teettäisi sillä poikasia. Kysyin Spartan kasvattajalta, että olisiko hänellä antaa sopivaa naaraskania astutukseen ja päätettiin, että otan lainaan luonnonkeltaisen, 3-vuotiaan naaraan. Tarkoituksena on teettää poikasia mulle kokemuksena ja haluan pitää niistä yhden. Mahdollisesti pidän useamman jos eivät jostain syystä löydä hyvää kotia :) En ikinä ole luopunut mistään lemmikistäni enkä tule sitä tekemään. Mun omatunto ei kestä sellaista. Joten, jos mahdolliset kaninpoikaset eivät viihdy uusissa kodeissaan, niin otan ne takaisin itselleni. Tällainen taktiikka pitäisi olla mielestäni kaikilla kasvattijalla, niin amatööreillä kuin ammattilaisillakin. Riskit on tiedettävä.

Olen ottanut paljon selvää kanien kasvattamisesta ja mulla on kasvattajan tuki läsnä jos tarvitsen apua. Tekemällä oppii ja kukaan ei ole aluksi valmis. Mulla on kuitenkin turvallinen olo tämän asian kanssa. Mua saa neuvoa blogissa tai missä vain jos tuntuu siltä, mutta turhaan tuomitseminen tuntuu ikävältä. Olette varmaan itsekin kokeneet joskus samanlaisen tunteen?

Belmina
Naaraskaneista mulla ei ollut aikaisemmin kokemusta, mutta olen lukenut niistä sitäkin enemmän. Belmina on juuri samanlainen mitä internetin keskustelupalstoilla mainitaan. Se on ärhäkkä oman reviirinsä luona ja itsepäinen. Annan sen kuitenkin elää mahdollisimman paljon omaa elämäänsä ja häkki on sen omaa aluetta, jonne se pääsee halutessaan piiloon rauhoittumaan.

Belmina syö kaiken, se on ahne pikkupaholainen :D Spartakin söi aikoinaan kaikki johdot ja seinät, mutta kärsivällisyys on auttanut tässäkin asiassa. Kärsivällisyys pitää muistaa aina kanien kanssa.


Kommentoi ja kysy
Kommentoi, kerro, kirjoita ja kysy. Mua voi tosiaan neuvoa ja tsempata. Olen täällä oppimassa ja kokemassa yhden upean kokemuksen lisää :) Mutta, ota selvää ennen kuin tuomitset.

Kummatkin kanit ovat rodultaan pienirex -kaneja ja samalta kasvattajalta.

130 kommenttia:

 1. Tiesitkö siis että astutuksen pitäisi aina tapahtua uroksen häkissä, sillä naaras yleensä puolustaa omaa reviiriään eikä uros välttämättä astu toisen reviirillä. Viittaan tällä nyt edelliseen postaukseen, kun kirjotit että "otit Spartan pois naaraan luota". :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tiesin. Astutusta ollaan kokeiltu ainoastaan puolueettomilla alustoilla. Tämä talo on Spartan koti ja naaras tuotiin tänne uutena, joten sillä ei ole täällä toistaiseksi muuta omaa reviiriään kun oma häkki, jonne en Spartaa päästä missään nimessä.

   Poista
  2. Hei vähän kiva asia kun astutat Spartan! Meillä on kylläkin koira ja ajateltiin astuttaa Se :) On aivan ihanaa kun tulee pentuja/ muita ihan,pieniä ja vasta syntyneitä eläimiä!! Mutta tsemppiä!

   Poista
  3. Kuinka kauan kanit elää? Koska itse haluaisen hankkia kanin :) ja muuten, missä päin Joensuuta asut :) ?

   Poista
  4. elinikä pienemmillä roduilla vaihtelee suuresti. yleisesti tunnustetaan, että kääpiökanit elävät keskimäärin noin 6-14 vuotta.

   Poista
  5. Korjaan Anonyymin virheen, kanit elävät yleensä vain alle kuusivuotiaaksi, mutta jotkut voivat hyvällä hoidolla elää pitempään

   Poista
  6. Puutun nyt ulkopuolisena tähän asiaan, mutta isot rodut elävät yleensä n. 6-8v, sitten taas pienemmät yleensä ainakin 6 vuotiaiksi, hyvällä hoidolla vielä monta vuotta pidempään.

   Poista
  7. sori kun nyt vaihoin puheen aihetta minä nimitäin myisin tyttö pennun siis kissan pennun 20e ja sen väri on mustavalkonen.

   ja anteeks kamalastti kun vaihoin puheen aihetta.

   Poista
  8. Onko Indiaana siis Belminan ja Spartan poikanen? Maailman suloisimpia kaneja! 💕👌

   Poista
 2. Oon aina halunnu kanin, mutta en voi ottaa ainakaan ennen kun muutan pois kotoa, koska meidän perheessä on allergisia. :(
  Saa nähdä sitten vanhempana. :)
  +Tuo kuva Spartasta on ihana! :D<3 Ja Belminasta myös. :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää kannattaa odottaa :)

   Poista
  2. Mäkin oon halunnu kania, mutta en voi viel ottaa kun äiti on alleginen + meillä on jo kissa ja kaksi koiraa.. :D

   Poista
  3. Mun vanhemmilla sisaruksilla on ollut käsittääkseni kaksi kania joista luultiin että molemmat ovat naaraita.Voitte vaan kuvitella mitä tuli kun toinen olikin uros...no vahinkopennut.
   Mullakin on ollut kani mutta se myytiin ajanpuutteen vuoksi. Haluaisin uuden mutta vanhempani eivät lupaa. Ehkä sitten vanhempana kun on mahdollisesti omiakin lapsia. Kanit vaanon niin sulosia 💞💞 olen soikun kanssa samaa mieltä että hyvää kannattaa odottaa ja niin minä teenkin. Tiiän että tää kommentti tuli todella myöhässä mutta löysin vasta tänään
   sun tube-kanavan ja blogis :D

   Poista
 3. Belmina on siis sinulla lainassa? :o Suloiset ovat :3<3

  VastaaPoista
 4. Millon teet videon noista pikku pupusista<3 oon haaveillu omasta pupusta, mutta en sitä vielä saa kun asun kotona, ja mun äiti on allerginen :( mutta sitten kun muutan niin aion ehdottomasti ottaa oman kanin! Oon lukenut niistä tosi paljon :)
  Ja sparta vaikuttaa ihan tajuttoman suloiselta pikku pupuliinilta ❤️ Ja belminakin, joten uskon että niiden poikasista tulee ihan yli ihania <3 onne paljon sulle sonja jos saat pikku poikasia :)<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Videota tulee niistä varmasti pian :)

   Toivottavasti tulee pikkuisia :)

   Poista
  2. Niin. Mulla on ollu Spartan värinen kani joskus kun täytyin 6-v

   Poista
 5. Miun mielest ei ole mitään pahaa että haluat astuttaa Spartan. Kokemuksillahan oppii :) Ja ei se varmaan mitään pahaa aiheuta.

  VastaaPoista
 6. Oih, koska ajattelit astutuksen tapahtuvan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen tapahtui yksi onnistunut astutus :) Joten nyt vaan toivotaan parasta.

   Poista
 7. Hei mahtavaa !
  Miul ittelläni on kaksi poika kania ! Ne on vuoden ja 2kk :) Kaneista tosiaan saa luotto kavereita jos vaan haluaa. Mulla siis on kaksi poika kania,jota ovat erihäikeissä koska rupesivat tappelemaan(sen takia leikattiin ne, mutta ei auttanut valitettavasti mitään :c).
  Huomaa miten kaneillakin on oikeen se oma luonteensa ! Toinen mun kaneista on tosi ujo ja toinen kunnon syli vauva. Tähän arempaan pupuun sain luottamuksen kun annoin sen rauhassa itse tutustua minuun.
  Luottamamusta haettiin monella eri tavalla(ja kauvan), ja nyt kun se on vihdoin saatu on helpompi touhuilla tämänkin vauvelin kanssa :3 Kaneista on paljon seuraa ja ajan myötä niistä todella kasvaa tärkeitä ja korvaamattomia !<3
  Oon innoissani sun puolesta pikkukani vauveleista :) Toivotaan että kaikki sujuu hyvin, ja että Sparta ja Belmina saa terveet pikku pupuset :3! Pidän peukkuja pystyssä, ja super paljon onnea tohon hommaan. Seurailen innolla täältä käsin mitä siellä päin tapahtuu. :)) <3


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kanit on kyllä persoonia siinä missä muutkin eläimet/ihmiset :) Toivotaan, että tulee poikasia. Nyt saadaan vaan jännityksellä odottaa!

   Poista
 8. Onko Belminalla ennen tehty poikasia? Jos ei niin sen lantio ei välttämättä jousta tarpeeksi niin synnytys voi olla vaikeampi. En sano tätä negatiivisesti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kolmen onnellisen poikueen emo :) Tämä on siis neljäs, jos onnistuu.

   Poista
  2. Anteeksi, mutta mun on nyt pakko puuttua tähän..

   Mikään, ei siis MIKÄÄN eläin ole niin erityinen, että sillä pitäisi teettää neljät poikaset. Kani on tossa vaiheessa jo todennäköisesti antanut kaikkensa rodun eteen, eikä samojen geenien pyörittäminen uudestaan ja uudestaan ole hyväksi kanille, eikä myöskään rodulle. Näiden poikasten jälkeen Belminalla on maailmalla varmaan yhteensä reilu 30 poikasta, jos niistä nyt vaikka kymmenen jatkaa sukuaan jossain, Belminan geenit voivat alkaa toistua useissa sukutauluissa, mikä ei ole ollenkaan hyvä asia.. Poikasten teettämisessä tulee aina olla päämäärä, oli se sitten uusi väri tai etu rodun eteen. Tossa vaiheessa kun poikasten teettäminen on pelkkää määrän lisäännyttämistä, kyse ei ole enää jalostuksesta tai rodun parantamisesta, vaan nimenomaan siitä että halutaan niitä poikasia. Maailmassa on nyt jo ylitarjontaa kaneista, sen takia kaikki poikaset jotka eivät palvele mitään käyttötarkoitusta tulisi jättää mun mielestä teettämättä. Vähän epäitsekkyyttä peliin, kanille saa kaverin vaikka löytöeläintalosta tai jo syntyneistä poikueista kasvattajilta jos sille ei tosiaan ole muuta tarkoitusta kuin kiva lemmikki.

   Ja joo, lemmikkikani ei ole käyttötarkoitus. Kukaan ei tarkotuksella jalosta häiriintyneitä kaneja, lähes mistä tahansa kanista jonka olet ottanut kunnolliselta kasvattajalta voit saada loistavan lemmikin siinä samalla kun kyseinen poikue on tehnyt rodulleen palveluksen. Parhaimmat jätetään kotiin kasvamaan ja jatkamaan sukua, myydään harrastuskoteihin tai sitten sijoitukseen, kun taas ne maanantaikappaleet myydään eteenpäin lemmikkikoteihin tai sitten ne saa napin kalloon ja menevät hyötykäyttöön, kuten jäljestykseen tai käärmeen ruuaksi.

   Harrastuspiireissä 10 vuotta pyörineenä voin sanoa, että näin se yleensä menee. Turhia poikasia ei todellakaan katsota hyvällä, koska kaneja lopetetaan kaiken aikaa ylitarjonnan vuoksi.

   Poista
  3. Kaikilla on omat mielipiteensä ja mun käsittääkseni mikään laki ei kiellä tämmöistä toimintaa? En myöskään harrasta kanieni kanssa mitään, joten kukaan ei voi katsoa pahalla, tai jos katsoo, niin ongelma on hänen. Mun mielestä enemmän kieroa toimintaa on jalostaa kanista näyttely- tai harrastekani. Kanithan eivät luonnollisesti siis käy näyttelyissä tai hyppele esteitä. Tämä on mun mielipide.

   Poista
  4. Ja pilkkua viilatakseni, kääpiökanit saavat kerrallaan harvoin 10 poikasta. Luulisi sinun tietävän, kun olet 10 pyörinyt kanien keskuudessa.

   Poista
  5. Musta tuntuu että luet näitä sun faktoja suoraan jostain kaniwikistä, mitä nyt oon lukenut noita kommentteja joihin olet vastannut. Jos pilkkua viilataan, niin kuusi kuukautta vanha kani ei ole läheskään aina valmis poikasiin, sillä se ei monesti todellakaan ole kehittynyt valmiiksi. Näin sanoakseni kun olet neuvonut täällä nuorempiasi.

   Ja voi kyllä, kyllä kani voi saada sen yli 10 poikasta. Kääpiökanit saavat yleensä sen 5-8 poikasta, mutta yli 10 poikasta on ihan mahdollinen luku, ja kyllä, niitä poikueita tulee vastaan aina silloin tällöin. Jos Belmina on saanut vaikka jokaisessa poikueessa 8 poikasta, poikasia on seuraavan poikueen jälkeen maailmalla se yli 30, mikä on suuri määrä naaraskanille. Luulisi sinun tietävän, että kanit voivat pyöräyttää poikasia myös niitä yllätysmääriä, joten varaudu siihen.

   Mikään laki ei kiellä toimimasta noin, mutta mun mielestä on väärin lisäännyttää kanien määrää kun ei oikeasti ole kerran mitään tavoitteita joihin tähdätä. Teet miten tykkäät, eipä sitä kukaan oo estelemässä. Mikään kunnon kasvattaja ei todellakaan kasvata kanejaan sen takia, että pystyisi putsaamaan pöydät näyttelyissä hienoilla kaneillaan. Ei. Näyttelyt on paikka, jossa kasvattajat saavat palautetta tekemästään työstä. Kasvattajat kasvattavat yleensä parantaakseen rotua, tuodakseen siihen uutta verta, uutta väriä, parantaakseen sen terveydentilannetta tai sitten vaan yrittävät pitää yllä saavutettuja tavoitteita.

   Mitä tulee luonnollisuuteen, kanit on jalostettu lemmikeiksi. Eiväthän koiratkaan luonnollisesti tassuttele parketeilla ja jahtaa palloja, vaan juoksentelevat vapaina pitkin metsiä. Agility ja koiratanssi ovat myös ehdoton ei, vaikka koira rakastaisikin niitä! Sama pätee palveluskoiriin, se kun ei ole luonnollista. Kani ei kuulu tehdashäkkiin eikä asuntoon vaan sinne luonnonhelmaan tällä logiikalla. Miksi pidät kania kotona koska se ei ole sille luonnollista? Vertauksesi oli yhtä hyvä. On paljon kaneja, jotka oikeasti rakastavat hyppimistä. Tervetuloa kisoihin seuraamaan, siellä näet paljon kaneja, jotka syntyvät uudestaan päästessään kilparadalle. Älä sitä ennen tuomitse sitä kieroksi.

   Jokaisella on omat mielipiteensä ja saat tehdä miten haluat. Kyseenalaistan vaan tän poikueen järkevyyttä ja mun mielestä siinä ei pitäisi olla mitään väärää. Ymmärrän kyllä miksi haluat kanillesi poikasia, mutta vaikka oma kani olisi miten maailman tärkein ja paras ja ihanin ikinä, se ei tarkoita että sille tarvitsisi teettää poikasia. Jos kaikki toimisivat samoin, kanien ylitarjonta olisi ihan omaa luokkaansa.

   Poista
  6. Ja tässä samaan hengenvetoon sanon, että poikasten jälkeen Spartan kastraatio on enemmän kuin suositeltavaa, jos aiot jättää jonkun poikasista kotiin. Kaksi urosta tappelevat lähes poikkeuksetta, ja vaikka ne tulisivat ensin toimeen, se ei tarkoita sitä että tulisivat toimeen myös poikasen aikuistuttua. Kun riitaa tulee, urokset repivät toisiltaan korvia, nahkaa ja palleja irti, ja menemällä kanien väliin tappelussa tuut saamaan vaan oman osasi urosten raivosta. Riidan sattuessa urokset voivat tapella niin pitkään, ettei toisessa enää henki pihise. Kastroi Sparta ja jätä kotiin naaraspoikanen, niin turvallinen yhteiselo on hyvin todennäköinen. Vaikka näyttäisikin siltä, että Sparta tulee toimeen urosten kanssa tällä hetkellä, et voi olla varma poikasesta tai siitä miten käy, kun sen alueella jonka se mieltää omaksi reviirikseen tuodaan toinen uroskani.

   Poikaset on kuitenkin jo teetetty, joten siitä on enää turha sanoa. Hoida ne kunnialla loppuun, tatuoi ne, ja myydessä pyydä niistä kohtuullista hintaa, ettei kukaan osta kania heräteostoksena. On paljon tapauksia, joissa kani häviää kuin tina tuhkaan oston jälkeen tai joutuu kiertoon kun ostajat myyvät sen eteenpäin siitä ilmoittamatta. Kanista tai rodusta huolimatta kanit maksavat 50-70€, vaikka olisivatkin risteytyksiä.

   Kaneille voi tosiaan tehdä paperit ihan kuka vain, jos vaan kanin suku on tiedossa. Et voi rekisteröidä yhtäkään kania ennen kuin se on käynyt näyttelyissä. Vaikka sanoitkin kanien tulevan vain lemmikeiksi, paperien tekeminen ei vie paljon aikaa, ja ostaja saa jonkin konkreettisen todistuksen siitä, millaisia kaneja löytyy poikasen taustalta.

   Vaikka mun viesti onkin kritisoivaan sävyyn kirjoitettu, toivon silti kaikkea hyvää kaneille ja tuleville poikasille. Toivottavasti kaikki menee hyvin Belminan korkeasta iästä huolimatta.

   Poista
  7. Viestisi ei ollut kirjoitettu kritisoivaan, vaan hyvin halveksuvaan sävyyn. Neuvot toivotin tervetulleeksi, mutta en tuomitsemista. En edelleenkään kadu päivääkään, että teetän poikaset. Ne ovat hyvin harkittuja.

   Poista
  8. Siinä tapauksessa pahoittelen jos sait viestistäni halveksuvan kuvan. Mun mielestä vaan naaraskanin ei kuulu sietää neljää poikuetta elämänsä aikana, yksi tai kaksikin poikuetta ovat valtavia rasitteita naaraalle ja niistä palautuminen on pitkä prosessi. Sen lisäksi mietin vaan, millasen ylitarjonta-aallon tää voi käynnistää, kun pikkutytöt teettävät lemmikkikaneja yli-ikäisen kaninsa ja naapurin Nöpön kanssa. Se ei oo tietenkään sun vika, ei missään nimessä, mutta toimit huomaamatta monille ihmisille ja varsinkin nuorille roolimallina.

   Onnea kuitenkin tulevista poikasista!

   Poista
  9. Pahoittelen myös omista ja ajoittain ajattelemattomista vastauksistani! Belminan raskaus tuo tottakai huolen mukanaan mulle ja annankin kaneilleni kaiken aikani ja yritän hoitaa niitä niin hyvin kuin mahdollista. Olin lukenut netistä ja kysellyt muilta, että korkein ikä kanin ensisynnytykselle on 1,5 vuotta ja en ollut huomioinut minkä ikäiseksi asti kanin kannattaa saada poikueita. Käsittääkseni 3 vuotta ei ole mikään ihan mahdoton ikä tulla taas emoksi. Tottakai pidin sitä ihan OK asiana, jos kasvattaja suosittelee mulle 3-vuotiasta ennenkin synnyttänyttä naarasta. Ei oikein tiedä nykyään kehen luottaa.

   Toivon itsekin, että kaikki menee hyvin. Oma vaistoni sanoo, että asiat ovat nyt ihan hyvin. Ei ainakaan ole mitään ongelmia tähän asti syntynyt ja astutus tehtiin juuri kanien ehdoilla. Mitään pakotusta tai pieneen tilaan ahtaamista ei ollut. Pidän myös huolen siitä, että nuoret tietävät miten paljon vastuuta kani vaatii ja aion tehdä poikasista myös blogiin paljon juttua, jos ja kun ne syntyvät.

   Eipä muistella pahalla! Stressiä pukkaa itselläkin asiasta ja varsinkin jos joku tulee melkeinpä tyrmäämään tekoni.

   Poista
 9. Tiedätkö mistä voisi kysyä naaraita lainaan jotsa saisi poikasia? Haluaisin kluppa naaraan urokseni emännäksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kysy kanisi kasvattajalta. Jos kanisi on ihan puhdasrotuinen kääpiöluppa, niin varmasti jostain löytyy lainapupu vaikka netti-ilmoituksen kautta. Kantsii kuitenkin perehtyä aiheeseen kunnolla ennen kuin edes harkitsee poikasia :)

   Poista
 10. harmi kun sua on tuomittu tästä asiasta. mä ainakin oon vakuuttunut siitä, miten kokenut oot kanien kanssa ja uskon että toi poikasten teettäminen sujuu hyvin ilman mitään tietämättömyydestä johtuvia ongelmia, onnea sen pariin siis! :)

  VastaaPoista
 11. Musta tuntuu, että useat ihmiset näkevät punaista jo pelkästään siitä, kun mainitaan kanien astutus. Kuulun osittain näihin ihmisiin, koska kaneista on niin älyttömästi ylitarjontaa ja ne harvoin saavat olla koko elämäänsä yhdessä kodissa.
  Joka tapauksessa, kaikkien jotka kanejaan astuttavat, tulisi toimia niinkuin sinun. Että tiedetään riskit ja etsitään kaneille kodit, jos ei löydy niin pidetään itsellä. Toivottavasti astutus onnistuu ongelmitta ja tulee terveitä pupuja. Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon ihan samaa mieltä! Eläinten astutukseen liittyy suuri vastuu, joka jokaisen pitäisi tiedostaa. Meidän koirat sai pentuja vuonna 2008 ja samalla taktiikalla mentiin, että takaisin meille jos ei pystykään pitää pentua. Yksi pentu sitten tulikin takaisin ja on vieläkin meillä :)

   Poista
 12. Eli jos syntyy vaikka 5 poikasta (en nyt jaksanut ottaa selvää monta tämän rotuisille on normaali poikasmäärä, mutta leikitään nyt että viisi), 3 urosta ja 2 naarasta. Yksi uros menee kaupaksi. Aijot pitää loput eli sun pitäisi pitää naaraat erossa uroksista loppuelämän/siihen asti että leikkautat. Urokset eivät välttämättä tule toimeen keskenään saatika isänsä kanssa, joten sun pitäisi sitten pitää 3 kania erillään toisistaan ja naaraista sekä naaraat erillään uroksista. Ja tämä onnistuu miten...? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkeen löytyy ratkaisu jos jaksaa vain yrittää. Eri huoneisiin, eri häkkeihin. Eri aikaa vapaina.

   Poista
 13. Iteki oon miettiny joskus pentujen teettämistä :) On ollu pupui kohta kaheksan vuotta ja tällä hetkellä mun luona asustaa neljä korvaparia. Mut hei tsemppii iha sikana ja toivottavasti kaikki sujuu ongelmitta! :) Ja noista valopäistä jotka suhtautuu joka asiaan negatiivisesti ei kannata välittää,..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti kaikki menee ongelmitta :)

   Poista
 14. meilla on tällä hetkellä 4 kania. mutta meilä on parhimmillaan ollut 12 kania(monta pentua samaan aikaan).tiedän melkein kaikki kainesta ja niiden poikasista:)meillä yksi emo on hyljännyt poikasensa joka on ollut huono juttu. syynä on ollut joko se että kani emo ei ole ollut valmis ottamaan poikasia itselleen.mutta toivottavasti belmiina ois valmis poikasiin!ja todella hyvä kun olet lukenut poikasten ottamisesta kauan C:'
  -kokenutkasvattaja-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan! Voitkin sitten antaa neuvoja täällä jos tuntuu siltä :)

   Poista
 15. Nyt voi kyllä näyttää tän blogin äidille! Se haaveilee kanista ja on niist innoissaa ;D

  VastaaPoista
 16. Mua nyt VÄHÄN hävettä kun viimepostaukseen kirjoitin aika negatiiviseen sävyyn sulle :( Hyvähän se on että Spartaa ns "jatketaan" (:D) kun kylllä se niin ihana kani on luonteeltaan! :) Itsellänikin on 2 rex kania mutta kyllä vähän eipäilen että toisessa kanissa on enemmän tai vähemmän minirexin geenejä kun on aika pienikokoinen :3 Onnea poikueseen!! :) (laitan tämän anona koska tosiaan hävettää se viime kommentti :/)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei nou probleemos! Ymmärrän, että eläimet aiheuttavat monesti huolta ja niin pitääkin. Halusin tällä tekstillä tarkentaa yleisesti mun motiivit ja lähtökohdat, jotta ihmiset suhtautuvat neutraalisti tähän asiaan ja tietävät taustat :) Ei tarvii hävettää!!

   Poista
  2. Meillä on ollut kaksi pupua kun olin pieni.Ne sairastuivat johonkin tautiin mikä mikä teki niistä todella agressiivisia joten ne piti lopettaa. Mutta toivotan sulle Soikku tosi paljon onnee pupujen kaa toivottaa 10 v poika oulusta!!

   Poista
 17. Minkä takia oot päätyny just kaniin lemmikkinä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Halusin jonkun lemmikin itselleni kun muutin omaan asuntoon kolme vuotta sitten. Mulla on ollut gerbiilejä ja marsuja ja liskostakin on kokemusta. Koiriakin oli ja on edelleen vanhemmillani, mutta koiran pitäminen kerrostalossa vaatii aina enemmän, joten päädyin kaniin :D

   Poista
 18. itelläki on poikakani, mut sen kaa ei olla yritetty tehdä poikasia vielä:D voisha sitä joskus koettaa, et millasia pikkusia siittä periytyy:3 ja laitathan sitte heti kuvaa ku tulee poikasia?:3

  VastaaPoista
 19. meilläkin on aina ollut koirien kanssa niin että jos ne pennut eivät mene ne jää meille, ja jos menee mutta jostain syystä uusi perhe ei voi pitää koiraa se otetaan takaisin, onhan koira eri asia kuin kani mutta, ajattelin tästä kumminkin kertoa että semmoinen periaate yleensä kasvattajilla on :)

  VastaaPoista
 20. Mulla on kaksi kania, leijonaharjas naaras ja uros kääpiöluppa ( leikattu ) Onko mahdollista, että leikatulle urokselle on voinut jäädä vielä niitä hormoneja, koska se välillä silleen surisee sille naaraalle? Ne tulee muuten todella hyvin toimeen :)
  Mä huomasin sun videolla, että käytit spartaa ulkona ja se siellä oli tosi rohkeena, niin miten opetit sen ulos? Kato kun yritän käyttää omia kaneja ulkona, niin ne on vähän arkoina.
  Ja vielä se, näin, että käytät kanin häkin alusena mattoa, niin miten puhdistat sen? Onko sparta sisäsiisti? Mä en käytä mattoa, koska ne alkavat tuhoamaan sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Milloin se kastraatio on tehty? Jos siitä on ihan vähän aikaa, niin se voi vaikuttaa. Jos uros taas kastroidaan melko vanhana, niin sille on saattanut jäädä pinttyneitä tapoja, esim. tuo suriseminen. Nämä jutut mä tiedän asiasta :)

   Kokeilin Spartalle melkein heti valjaita, kun se tuli mulle. Se ei ole koskaan pelännyt valjaissa oloa, se on luonnostaan hyvin rohkea. Kannattaa kokeilla pikkuhiljaa. Totuta hiljalleen valjaisiin ja sitä kautta ihan pieniksi ajoiksi ulos.

   Sparta on sisäsiisti ja osaa käyttää vessalaatikkoa. Matolle joutuu heinää ja purua. Yleensä pudistelen maton parvekkeella (en parvekkeelta alas) ja lakasen purut ja heinät pois siitä lattialta. Jos matolle sattuu pissavahinko, niin pesen maton ämpärissä (pelkkä vesi riittää, jos liottaa).

   Belmina ei ole sisäsiisti ja syö mattoa silloin tällöin. Ei kuitenkaan jatkuvasti. Kannattaa tarjota paljon purtavaa (oksia pihalta, porkkanaa ja luontaisesti heinää). Joskus voi antaa pahvia, mutta ei liikaa, ettei tule mitään ummetusta yms.! Mitä enemmän kani saa purtavaa ja purkaa energiaansa, sitä vähemmän se tuhoo paikkoja :)

   Tulipa pitkä teksti!

   Poista
 21. Sonja, sparta on tosi hyvin koulutettu kani:3 joten haluun kysyy sulta: mulla on itellä n. 1,8 vuotias uros kani jonka sain tun se oli joku viiden kuukauden ikänen. Ja ongelma on se että se puree jos sitä yrittää ottaa syliin, se tuhoo joka paikan (jonka takia pidän sitä yleensä sellasessa "aitauksessa" jossa se mahtuu ihan hyvin liikkumaan yms. ettei se joudu olee siellä ahtaassa häkissä kun olen pois kotoa) että osaisitko antaa mitää neuvoja miten sen sais jotenki rennommaksi koska se vaikuttaa oleva kokoajan ihan peloissaan ja ei uskalla tulla syliin ja miten voin kouluttaa sitä jos se puree mua aina ku yritän ottaa sitä syliin tai antaa sille ruokaa tai siivota häkin tai niinku se koittaa purra aina kunmahdollista että tottuuko se pikkuhiljaa ajan kanssa vai pystyykö tolle enää tekee mitään mä oon oikeesti hirveen huolissani pystynkö enää edes pitämään tota kania;(( auta ;((

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei oo kokemuksia muista kaneista kun Spartasta pidemmältä ajalta. Spartan sosiaalisuuden salaisuus piilee nimenomaan siinä, että oon vienyt sen vaikka minne mun kanssa ihan pienestä pitäen ja tutustuttanut sen eläimiin ja ihmisiin. Se ei oikein osaa pelätä mitään. En lähtisi viemään arkaa kania ympäriinsä niin kun vein Spartaa.

   Belmina on hieman arka ja ajoittain jopa agressiivinen. Me yritetään "kesyttää" sitä ruokkimalla sitä joka päivä kädestä pitäen häkin ulkopuolella (porkkanalla tms.). Ei oteta sitä syliin, koska se ei halua, mutta silitellään sitä samalla kun ruokitaan. Häkissäkin voi harjoittaa samaa juttua jos kani on reviiritietoinen ja yrittää purra käden tullessa häkkiin. Kanilla pitäisi kuitenkin olla jokin oma paikka missä sillä on oma rauha.

   Kannattaa pikkuhiljaa tehdä tuttavuutta kanin kanssa. Sparta ei todellakaan ole aina ollut tuollainen nallekarhu mitä se nykyään on. Kanien kanssa kärsivällisyys palkitaan. Aina on muistettava, että kanille ei saa suuttua! Se ei tajua semmoisia asioita. Toivottavasti oli jotain apua. Älä missään nimessä luovu kanistasi :)

   Poista
 22. Moi! Meillä oli muutamia vuosia sitten kääpiöluppatyttö, jolle sitten teetettiin yks pentue. Tää neiti rupes tekemään pesää vasta alle viikkoa ennen synnytystä. Kaninpoikaset oli syntynyt silloin kun ei itse oltu kotosalla ja tää sama toistui kahden kesän päästä eri kanin pentueen syntymisen kanssa. Eli siis tän ekan kanin pennuista pidettiin toinen selviytynyt ja astutettiin se sitten parin kesän ikäisenä :) Jälkimmäisen pupun pentueen kanssa opittiin, että tätä "isoäitiä" ei tosiaankaan kannata päästää pentujen ja emon häkkiin. Meidän tilanteessa vanhempi kani meni terrorisoimaan pesää ja puri pentuja, mitään ei kuitenkaan ehtinyt käymään kun päästiin väliin. Hirmusti onnea teiän pupuille ja pidän peukkuja että kaikki menis hyvin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon onnentoivotuksista! Toivotaan tosiaan, että kaikki menee hyvin :)

   Poista
 23. miten kanien synnyttäminen tapahtuu? että tuleeko ne sillee yhtäkkiä vai uliseeko kani tai jotain? ja pitääkö silloin olla vieressä kun synnyttää vai mennä pois? entä jos et ole kotona kun ne syntyy? ja ois ihana jos ottasit videoo kun ne on iha pikkuruisia:3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo perehtynyt paljoa siihen, että mitä tapahtuu kanin synnyttäessä :D Mutta kuulemma kani synnyttää yleensä yöllä, kun ketään ei ole läsnä. Varmasti ne syntyy aika nopeaan tahtiin, enkä usko kanin hirveästi ulisevan. Eläimet selviytyvät aika hyvin itse synnyttämisestä. Kania ei tarvitse auttaa :)

   Poista
 24. Ootan innolla videoita käyppä tsekkaa mun kanavaa yt sen nimi on urpoturbo saa tietty muutki käyvä meinaa siel näkyy mun pupusta video tilatkaa!!!:-)

  VastaaPoista
 25. hei! oon tässä jo aika kauan miettinyt kanin ottamista ja ajattelin kääpiöluppaa. Niin ajattelin kysyä sulta ku sulla on kani ja sulla on varmasti kokemusta niin että ku haluaisin ottaa yhden kanin mutta eikö ne ole laumaeläimiä niin voiko niitä ottaa yhden? mitä mieltä sä oot? ku oon lukenu et ois hyvä olla kaksi kania. ja ihana kuulla että sparta saa poikasia :) sparta onkin ihan mahtava kani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sparta on aina viihtynyt hyvin yksin, koska mä hengailen sen kanssa todella paljon päivittäin. Jos ei aikaa riitä kanille paljoa, niin kannattaa ehdottomasti hankkia kanikaveri! Kaikki kanit ovat kuitenkin yksilöitä :)

   Poista
 26. Onnea! :) Toivotaa, että sieltä tulisi pieniä suloisia kaninpoikasia :3 Ite olen tässä viimevuoden joulusta asti yrittänyt etsiä minulle rex kania suht. halvalla, mutta ei ole vieläkään löytynyt.. :/ Täällä on peukut pystyssä!! 😊👍👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos peukuista, toivotaan parasta :) Rexkanit taitaa ollakin suht kalliita. Mä maksoin Spartasta 70 €, en kyllä tiedä onko se paljon rexkanista vai ei :D

   Poista
 27. Jos belmiina tuo lapsia, niin sen jälkeen jääkö hän sulle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Belmina menee takaisin sen kasvattajalle ja mä pidän luultavasti yhden poikasista, riippuu tuleeko se toimeen Spartan kanssa.

   Poista
 28. Awww, että kanit on sulosia :3 Itellä on ollut elämän aikana varmaan valehtelematta about 20 kania. Pari kertaa tuli yksi naaraskani paksuksi :D Ja en oo ihan varma tuliko jotain 3-5 kania aina yhen poikueodotuksen aikana. Yhen merkin tosin huomasin, mitä se emo teki ennen synnytystä. Se tosiaan teki pesän + että repi omaa karvaa/turkkia pieniä paloja ja laittoi/vei pesään. :D Voi taikkeri, ko oli söpöä nähä ne poikaset :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep :) Toivottavasti Belminakin jossain vaiheessa tekee saman!

   Poista
 29. Sanoit että Belmiina tekee pesää niin eikö kani tee pesän vasta muutama päivä ennen synnyttämistä? Mutta toivon että saat pikku pupusia. Olen itsekkin harkinnut asiaa, mutta taidan jättää väliin koska tekisin sekarotusia kaneja kokemattomana kokemattomilla kaneillä ja riskejä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanit ovat yksilöitä ja jotkut tekevät pesän pari viikkoa ennen ja jotkut ihan viimeisenä päivänä :) Voi olla, että Belmina rakentaa uuden pesän myöhemmin. Jos haluat astuttaa kanisi, niin kannattaa ottaa hyvin selvää kyseisestä asiasta ja kysellä vaikka nettifoorumeilta tai kasvattajilta tietoa :)

   Poista
 30. Oooi <3 Oon ite ruvennu miettiään että ottaisin taas kanin itelleni :) Miula oli semmonen risteytys kani ja sen nimi oli Mökö :D Tiiäks sie hyvii paikkoija mis myytäis kaneja :) Mieluiten semmosii jotka soveltuu ulko elämään jossa on toki katos ja kaikki tarvittava..!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai mistä voi ostaa kaneja? Kannattaa katsoa netti-ilmoituksia tai kysellä ihan kasvattajalta :)

   Poista
 31. Jos Belmiina on raskaana ja synnyttää, niin teetkö niistä poikasista videota vai laitatko kuvia instagramiin? Missä myyt kani vauvat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai tulee videoita ja kuvia paljon :) Jos poikasia tulee, niin menee varmasti mun ystäville ja tutuille :) Niitä on kyselty jo paljon.

   Poista
 32. uuii noi on ihania kaneja ! itselläni on leijonan harjas hermeliini naaras kani. se on pitkä karvainen ja ihana <3 mutta tee lisää nuista kaneista ne on ylisöpöjä ! ja onnea teidän pupuille !

  VastaaPoista
 33. Toivottavasti ne syntyy koska no on varmaa niii ihnaniii❤️❤️

  VastaaPoista
 34. Saako poikasia ostaa sinulta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun ystävät ovat varailleet poikasia jo nyt :D En usko, että jää myyntiin yhtään. Mutta jos näin on, niin ilmoitan asiasta.

   Poista
 35. Oi Oi, pikku Spartoja!
  Itelläni on tyttö kani Rosmariini joka täyttää kuusi vuotta. Onko se liian vanha tekemään pentuja? Jos tiedät asiasta niin voitko kertoa? Kiitti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On liian vanha ensisynnyttäjäksi. Kanin tulisi olla korkeintaan 1,5-vuotias ensimmäisellä astutuskerralla. Komplikaatiot kasvaa iän myötä :)

   Poista
 36. tulee varmasti söpöi poikasii :3

  VastaaPoista
 37. Sparta ja Belmina on molemmat tosi söpöjä! :) tulee varmasti ihania pikkusia jos onnistuu. Itelläni on ollu yli 3 vuotta kani joka on rodultaan hermeliini. Aluks se söi johtoja, seinää, latureita, pipanoi lattialle ym. Mut kyl se siitä kun sopeutu uuteen kotiin ni loppu kaikki noi :)

  Onnea!! =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kuulostaa tutulta :D Toivottavasti tulee vauvoja :)

   Poista
 38. Mulla on kanssa 2 kania :D tiedätkö sä et minkä ikäsinä kanit pitäisi astuttaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puolivuotiaana - 1-vuotiaana. Maksimissaan kanin kannattaa olla 1,5-vuotias, kun se ensimmäisen kerran astutetaan :)

   Poista
 39. Voih ! Oon niin ilonen vaikka ei mun oma Puppe oo tässä poikasia saamassa : ) oon ilonen sun puolesta ! On varmaan hieno kokemus saada kaninpoikasia ! Pieniä, pehmoisia ja söpöjä ( : ootko vielä miettinyt mitään nimi vaihtoehtoja ? Tiedän että Belmiina on ehkä tiineenä (voiko tolleen sanoo kanista ?..) mutta silti ( : ois ihanaa jos mun oma kani saisi kanssa poikasia mutta ei tule saamaan, sillä äiti on allerginen meidän Pupelle... noh kaikkea hyvää teille ! PS. Sain kunnon naurut Belmiinan pesänrakennuksesta : D <3

  VastaaPoista
 40. Sparta ja Belmiina ovat niin söpöjä :)! Meillä on yhdeksän kania joista yksi on minun. Samanlainen luonne kuin Spartalla, vähän ehkä arempi, ja vasta poikanen :) meillä noita poikasia tulee aina sillon sun tällöin, kun tosiaan kasvatetaan isoissa tiloissa :D innolla jään odottamaan ja seurailemaan teidän pikkupupu ilmoituksia !:)

  VastaaPoista
 41. Meilläkin on teetetty kanin poikasia kun olin pienempi, eli en oikestaan muista siitä oikein mitään muuta, kun että poikaset karkasi häkistä ja metsästettiin niitä aika pitkään, mutta löydettiin kaikki vissiin. Olin tosiaan sillon varmaan 6v ja nyt 13v et ei oikein muisti kuvaa :'D eli meilläkin oli tuommonen metalli häkki joitten kaltereitten välistä poikaset sitten karkas, suosittelen laittaan jotain vaikka pahvia siihen häkin ympärille suojaks (y) enää ei kaneja ole, itelläni 2 marsua nyt. C: toivotaan astutuksen onnistuneen ;)

  VastaaPoista
 42. Onko siis ihan paperillisia kaneja ?
  Sukutaulut tms. Löytyy ? Rekisteröitkö kanit ?
  Ottaako kasvattaja mitään maksua tms. Lainasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Spartaa en ole rekisteröinyt, koska en näe sitä tarpeelliseksi. Sain kuitenkin sen sukutaulut ja numerot korviin mukaan. Belminasta en tiedä, mutta molemmat korvat on tatuoitu. Ei ota maksua, ehkä yhden poikasen.

   Poista
  2. Ja en rekisteröi poikasia. Menee ihan lemmikkikaneiksi.

   Poista
  3. Poikasia ei voi rekisteröidä, koska rekisteröintiä varten kanin tulee saada pisteet ulkomuotonäyttelystä, johon on ikärajana 4kk. Kanin luovutusikä on 2kk. Lisäksi ne pisteet tosiaan tulee saada, ikä ei riitä eli kuvion, värin jne tulee mennä näyttelyssä läpi. Jos tulee nollat, ei niillä pisteellä mitään rekisteröidä. Kanien kanssa hiukan eri juttu siis kuin kissoissa ja koirissa. :) Sukutaulu/paperit annetaan liki poikkeuksetta mukaan ja vk-tatuoinnit laitetaan, perus toimenpiteet vastuullisilla kasvattajilla ja eipä tuon enempää tarvitsekaan tehdä.

   Poista
 43. Kun pidät Spartaa ulkona valjaissa mien saat sen takaisin syliin? Mulla on uroskani ja aina kun pidän sitä valjaissa, se ei anna ottaa kiinni.Se lähtee hyppiin heti karkuun kun vaan ojennan kädet sitä kohti :o Oon pitänyt sitä kuitenkin paljon valjaissa ja vietän sen kanssa paljon aikaa ja se on muuten tosi rauhallinen kani, niin miksi se sitte käyttäytyy noin valjaissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Spartakin tekee välillä tuota! Kani on saaliseläin ja reagoi jahtaamiseen luonnostaan pakenemalla. Normaalisti kun otat kanisi syliin, niin se luultavasti näkee sut. Jos otat sen takaapäin kiinni, niin se ei välttämättä huomaa sua niin helposti ja automaattisesti juoksee karkuun. Kannattaa yrittää kohdata se edestäpäin ja silitellä ja sitten vasta nostaa, jos onnistuu :)

   Poista
 44. Eikös uroskani voi tappaa poikasensa?reviirin puolustamiseksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se voi, mutta jos poikasia tulee, niin Belmina muuttaa poikasineen toiseen huoneeseen :) Kunnes poikaset ovat tarpeeksi isoja kohtaamaan Spartan. Sparta ei ole tähän asti puolustanut reviiriä, vaikka kuka/mikä tulisi sen reviirille.

   Poista
 45. Voitko joskus laittaa blogiin tai youtubeen jotain kooste videoo / muutenkin videoo spartasta ja belmiinasta ku ne söpöstelee ja tällästä :3 ne piristää nii paljon päivää ku spartaki on semmone hauska ! ihanaa jos spartasta tulee isi !

  VastaaPoista
 46. Mullakin on uros kani ja naaras kani:) kastroin uroksen noin viikko sitten, joten olisihan Se mahdollista vielä saada pupu vauvoja tähänkin taloon (-;

  VastaaPoista
 47. Haluaisin kanin myös saman rotusen kun sinun mutten saa koska meillä on mettä koiria.. :( mitä teen joudunko odottamaam että muutan kotoa pois?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa varmaan odottaa siihen asti, kunnes muutat kotoa :) Nyt kannattaa ottaa kaikki ilo irti sun koirista!

   Poista
 48. Uskon että onnistut tässä jutussa loistavasti! :) Spartankin olet kasvattanut niin hyvin, että karehtiakin voisi. Millä tavalla perustelet hyvän kodin poikasille? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poikaset menevät näillä näkymin mun ystäville/sukulaisille :) Joten tiedän missä ne menee ja voin käydä katsomassa niitä :)

   Poista
 49. Sä vaikutat sentään suht. fiksulta tyypiltä oikeasti moiseen touhuun, enkä usko että tämä on sellanen "haluun ihkuja poikasia"-juttu. :P Noita kritisoijia on aina, sama oli mullakin edessä kun 1. poikue syntyi mutta pää pystyssä selvittiin ja nyt olen itte aloittamassa kasvattamista ihan kunnolla :) Vaikka kuin olis kaneja maailma pullollaan, niin kun kasvattaja kantaa vastuunsa, ei tässä mitään ongelmaa tietenkään ole.voi joutua jopa lopettamaan, jos ei koteja löydy. Kuitenkin kun meillä on useampi kani, niin turhien eläinten pitäminenkään ei ole vaihtoehto.

  Itse jouduin vastikään laittamaan pois 1. kasvattini, kun ei kotia tuntunut löytyvän millään ja meille ei sopinut mihinkään käyttöön taikka lemmikiksi. Lopetus oli lopulta ainoa vaihtoehto, eikä kyllä kaduta koska vastuunkantoa sekin on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pitkällä harkinnalla ja kokemuksen halusta teen tämän. Kanit kiinnostavat paljon ja nimenomaan pienirexit! Onhan meitä moneen junaan ja toisaalta ymmärränkin toisten huolen "turhista kaneista". Tuntematta ei silti pitäisi tuomita :) Ja oppiihan tässä vaikka mitä samalla.

   Harmi kun jouduit lopettamaan kanisi, mutta se oli varmasti oikea ratkaisu tuossa tilanteessa!

   Poista
 50. Sun kanit on todella söpöjä♥ Onko Sparta nyt ollut sitten kauan raskaana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sparta on tiedoksvaa uros ja se on astuttanu belmiinan :D

   Poista
 51. Sparta on uros... Urokset eivät voi ola raskaana :D

  VastaaPoista
 52. En jaksa lukea näitä kaikkia kommentteja ja en ole 100 varma mainitsitko tästä tekstissä, mutta syntyykö poikaset ihan sulla kotona vai vietkö ne "laskettuna aikana" kasvattajalle tai jonnekin?
  Oot tosi esimerkillinen eläinten kanssa, ihan mahtava asenne ja kun ajattelet eläinten parasta!! :)

  VastaaPoista
 53. Heij onnee astutuksee! :) ja kauanko belmiina on ollu raskaana? :)
  toivottavasti saatte söpöjä poikasia :3
  laitathan sitten kuvia poikasista?? ;)

  VastaaPoista
 54. Mulla oli joskus kani jonka nimi oli Jussi. Se oli musta ja ihanan kiltti. Se oli meillä noin vuoden ja sitten se kuoli. :'(

  VastaaPoista
 55. MULLAKI ON OLLU KANI sen nimi oli sviiksi. Moi kaikki! Haha, hauska sattuma mullakin on tollaset hiukset blondit haha, moi kaikki! (: otin myös samallaisen tatuoinnin ku sä. Sen hirven toho reitee vai OLIKO SE JÄNIS??? ja halusin myös sen ristin tonne korvan taakse, moi kaikki!

  VastaaPoista
 56. Muuten, syötätkö kaneillesi/ tai no Spartalle kokoajan pellettejä tai siemensekoituksia?

  VastaaPoista
 57. moi soikku katsoin sun videon ja kun mulla oli kani niin kun teetin sille poikasia niin naaras kani oli tressaantunut jka agressiivinen niin kannattaa antaa salaattia ja porkkanaa se rauhoitta :D

  VastaaPoista
 58. tää ei liity mitenkään aiheeseen mutta onko mahollista että villikani on niin viisas että se tekee pesän koiran koppiin,meijjän talon lähellä pomppi aika kesy villikani ja se pelännyt vaikka menin ihan metrin päästä siitä söi vaan meijän raparpereita huoletta sit menin kattoon et miks se kani kokoajan menee sinne koirankoppiin jota ei käytetä enään niin siälähän se nukku huoletta ja sinne see on aina menny nukkuun:D oon aatellu antaa sille jo nimenki ei vaan keksi mikä:D ja viisalla tarkotan sitä että sehän on suojassa kaikkia lintuja ja näitä siäl kopiss mut meijän raparperit ja pihlajanmariat sille on maistunnnut ja mikäs siinä jos ne maistuu:D

  VastaaPoista
 59. Moi!:) Mullakin on kaksi kania ja se tyttö kani syö kaiken eli se on tehnyt seinään jonkin laisen reijän ja se syö ihan mitä paikkoja vaan. Mikä sivusto sen sivuston nimi on mistä luit tyttö kaneista voisin käydä itsekkin lukaisemassa:) kivaa päivää

  VastaaPoista
 60. Soikku tuleeko Spartasta siis niitte pikku kanien isä? Kuin monta vuotta Sparta on? :)

  VastaaPoista
 61. Minkä ikänen se tyttö kani on?

  VastaaPoista
 62. Mä haluisin kanin, mutta meillä on kisa, joka ei oo tottunut muihin eläimiin, joten ehkä myöhemmin :)

  VastaaPoista
 63. Moi! Mielestäni on aina outoa jos joku tulisi sanomaan jotain negatiivista, vaikka siitä, että et olisi tarpeeksi kokenut. Kyllähän kani kasvattajatkin joskus ne ensimmäiset poilaset teettävät.

  VastaaPoista
 64. Moi mun mielestä puput on söpöjä ja energisiä tsemppiä sulle!

  VastaaPoista
 65. Moi mun mielestä puput on söpöjä ja energisiä tsemppiä sulle ja pupuille!

  VastaaPoista