18.1.2015

Luikasta

En oo käynyt Spockin kanssa pitkään aikaan pitkillä lenkeillä ja siihen on oikeasti yksi todella pätevä syy: nimittäin tuo Helsingin kokoinen luistelukenttä! Meinaan vetää lipat joka toisella askeleella ja rentouttava lenkki muuttuukin yhtäkkiä elämän ja kuoleman kamppailuksi. No, ehkä olin hieman dramaattinen, mutta turvallista tuolla ei ole jos ei katso mihin astuu. Mulla on hyvät talvikengät ja niissä on sellainen pohja jonka luulisi olevan vakaa liukkaalla säällä, mutta ulkona oleva luistelukenttä on sitä luokkaa, että siihen taitaa toimia vain piikit kengänpohjisssa (tai sitten ne luistimet).

Spock on energinen pentu ja se vaatii paljon virikkeitä, jotta pysyy rauhallisena ja huonekalut säilyy ehjinä. Tänään uhmasin turvallisuuttani ja lähdin uhkarohkeana kohti liukkaita metsäreittejä. Loppujen lopuksi kävelin kaikkialla muualla kuin tiellä ja poluilla. Tutkittiin Spockin kanssa ojat ja lähdettiin rämpimään keskelle metsää, jossa pysyi vielä pystyssä. Hypittiin lumisista kohdista toisiin ja välteltiin uberliukkaita kallioita. Olemme molemmat hengissä, vaikka Spock vetikin muutamat spagaatit ja mahaplätsit matkalla. Tehtävä suoritettu siis varsin mallikkaasti, koska koiruli nukkuu sikeämmin kuin koskaan ja mä saan rauhassa tehdä töitä.

Varokaa oikeasti ulkona! En halua, että kukaan teistä saa aivotärähdystä kaatuessaan.
38 kommenttia:

 1. On juu aivan älyttömän liukasta ulkona, eilen tuli hommattua semmoset 24 piikin jääkenkä-tsydeemit Robin Hoodista, ja niiden kanssa tulee varmaankin tuosta omasta liikkumisesta ainakin hieman turvallisempaa. Suosittelen kyllä ihmeessä niitä jäisille teille. Luvataanko ihmiset, ettei saada sitä aivotärähdystä jäisillä keleillä? :)

  -EmmiKoo

  VastaaPoista
 2. Spock on niin sulonen :3 ja kasvanu paljo :)

  VastaaPoista
 3. sun blogi on tosi kiva! kun sanoit viimevideossa, että et tykkää tällähetkellä sun hiuksista ni mun mielestä ne on aivan ihanat just nyt!💫 sopii sulle tosi hyvin! ja sit niissä videoissa jossa vastaat sun kysymykseen ne on kivasti laitettu:)

  VastaaPoista
 4. Pysyykö spock kiltisti vapaana?:) onko pienestä asti pidetty paljon vapaana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pysyy ja on pidetty aina vapaana sellaisissa paikoissa missä voi. Kiinni saaminen on sitten jo vaikeampaa :D

   Poista
 5. Tulin juuri koirien kanssa lenkiltä, ja samaa mieltä olen että oli tosi liukasta! Sä näytät tossa kuvassa ihan mun siskolta:) Vastasitko niillä kahdella vastausvideolla kaikkiin kysymyksiin, sillä mun kysymyksiin en saanut vastausta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En vastannut ihan kaikkiin. Jätin parisuhdetta koskevat kysymykset ainakin pois ja valikoin jonkun verran kysymyksiä, koska niitä tuli niin paljon :) Haluatko johonkin kysymykseen vastauksen nyt?

   Poista
 6. Oletko ajatellut alkaa harrastamaan Spockin kanssa jotain esim. agilitya tai tokoa? Tuohon energiian sanon sen verran, että sille voisi olla varmaan hyvä jos sille hankkisi virikkeitä sisälle, eli joitan vähän haastetta tuovia aktivointileluja ;) On kuutiota ja palloa mistä pitää saada herkkuja ja vaikka minkälaista. Sitten on Kongeja jonka sisään voi laittaa ruokaa ja koiran pitää saada ruoka pois :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kongi löytyy ja onhan meillä paljon muitakin leluja :) Agilitya en ole harkinnut, mutta verijälkeä kiinnostaisi kokeilla. Kyllä se aina touhuaa myös noiden kanien kanssa ja kanitkin saa kivasti samalla liikuntaa :DDD

   Poista
 7. Hah täällä pohjoisessa saa useimmiten kahlata lumessa :D Inhottava aamulla metrin paksuisessa lumessa tarpoa kouluun kun ei teitä aina aamulla aurata

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se houkuttaa enemmän kun luistelumahdollisuus :DD

   Poista
 8. Opettaa sen namupaloilla seuraamaan yms. ja kun sanoo että ''tänne spock'' ja se tulee niin antaa herkkupalan.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on fiksu ja aavistaa aina kun kiinnitän remmin :DD Nätisti se kävelisi mun vierellä ilman remmiä, mutta kytkettynä oleminen on liian tylsää Spockille.

   Poista
 9. samoin täällä länsi-suomessa tarvitsisi kipeästi luistimet… mulla on conversen talvikengät jotka on kuin luistimet näillä keleillä. porukat kumminkin osti kenkiin laitettavat piikit lidlistä(kai?) ja suosittelen!! niillä nyt jossai tasasilla ja kovilla peilijääkohdilla melkein vetää myös lipat mutta 90% matkasta pääsee kävelemään yhtä lujaa kuin syksyllä! ja on kans tosi helposti laitettavat! :)

  VastaaPoista
 10. Millä objektiivilla on otettu tuo käpy suussa kuva?

  VastaaPoista
 11. Hei kannattaa hankkia kenkiin sellaiset "nastat". Helppo laittaa kenkiin jos lähtee ulkoilemaan niin ei kaadu! Sisätiloissa niillä ei kyllä voi oikeen liikkua että lähinnä lenkeille eikä niinkään vaikka kauppareissuille. :)

  VastaaPoista
 12. Tee joskus taas joku postaus kaneista ja niiden kuulumisista! Ootko koskaan muuten aatellu käydä kannen kanssa näyttelyissä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo pitääpä tehdä :) en oo aatellu. mun kanit on ihan vaan kotikaneja :D Spartan leukapussikin vain kasvaa leikkauksen myötä hehhehe :D

   Poista
 13. Oho! Helsingissä ei ookkaa niin paljo lunta kun täällä vähän ylempänä Joensuussa. Rakastan lumisia talvia. <3 Tykkääkö Spock lumesta?

  VastaaPoista
 14. Meillä (Kainuu) ei ainakaan oo pätkääkään liuksta, paitsi ehkä tien ylityksessä. Kylmää sitä vastoin on riittämiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieluummin kylmä ja luminen talvi, kun liukas ja lämmin :)

   Poista
  2. Samaa mieltä kyllä minäkin!

   Poista
 15. Juu on tuolla liukasta. Asun samoilla seuduilla kun te ja kun kouluunkin kävelee niin joutuu koko ajan jännittämään jalkoja ja katsoa maahan että pysyy pystyssä. Yritän ite aina kävellä kävelytien reunassa, jos siinä ois lunta missä ei liukastuis. Ehkä se ois parempi ettei mitään teitä hiekotettais vaan kaikille vaan luistimet jalkaan. Koskeekohan koirakielto talvellakin tuossa meren rannalla? ite kävin siellä lumessa kävelemässä ja oli mukavaa kun ei tarvinnut varoa koko aikaa. Vaikka ei se kauhean pitkä pätkä ole niin näin jonkun sitä kävelevän edestakaisin :D

  http://peaceloweandfashion.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä tiedä onko koirakielto voimassa talvisin. Voisin itsekin mennä joskus :) Kiitti vinkistä hehe!

   Poista
 16. Mistä toi sun takki on? Ihana! Ja aivan Ihania kuvia ja Spock <3

  VastaaPoista
 17. Voiko sulle lähettää postia? Ja mihin osoitteeseen?

  VastaaPoista
 18. Täällä Haminassa ihmiset vielä pyöräilee :D

  VastaaPoista
 19. Kiva kuulla Spockin kuulumisia :) Itselläni on 9 kk koiranuorukainen, joten silläkin toisen pennun tekemiset kiinnostaa. Millaiset lenkkimahdollisuudet siellä Helsingissä on? Pystyykö siellä pitämään koiraa vapaana huoletta metsässä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei asuta ihan keskustassa niin hyvin voi pitää dogia vapaana lähimetsässä :) Kunnioitan sitä sääntöä, että koiria ei saa pitää vapaana, joten Spock juoksee vaan syrjäisillä paikoilla vapaana ja aina kun joku tulee vastaan, niin laitan sen takaisin hihnaan :)

   Poista
 20. Kiinnostaisko sua tehdä spockin päivä - postaus? Loppuun voisit laittaa videon mitä karvaturri touhuaa yksin kotona..youtubessa ne videot on tosi hauskoi ku koirat tekee mitä lystää ku ei oo ketää kieltämässä :)

  VastaaPoista