22.1.2015

Kanihäkin siivousOon tehnyt aikaisemmin kanihäkin siivouksesta jutun blogiin, mutta siivousrumba muuttuu aina jollain tasolla kun muuttaa uuteen kämppään.

Vessalaatikot siivoan joka päivä tai jos olen hyvin kiireinen, niin siivousväliä on korkeintaan kaksi päivää. Kaksi kania saa aikamoisen sotkun aikaan jo yhdessä päivässä, joten omaa hajuaistiakin seuraillen siivoaminen tapahtuu kyllä täysin ajallaan.

Vessalaatikkojen ohella ravistelen alusmatot ja jos niihin on sattunut vahinkopissoja, niin pistän pesukoneeseen ja korvaan sen puhtaalla matolla. Tällä kertaa en pessyt koko häkkiä, koska siihen kertyy lähinnä pölyä ja purua, joten mistään todella epähygieenisestä asiasta ei ole kyse. Häkin pesen ehkä kerran viikossa tai kahdessa.

Kanien pitäminen on oikeasti työlästä ja jos on hyvin tarkka siisteydestä, niin kani ei luultavasti löydy ostoslistalta ensimmäisenä lemmikkinä. Siistihän näiden elukoiden kanssa pitää olla, mutta jatkuva heinien leviäminen lattioille ja purun pöllähtely ympäri sohvaa tekee siisteysfriikin hulluksi.

13 kommenttia:

 1. Toivottavasti ne ei sotke liikaa siellä.

  VastaaPoista
 2. Mä oon perfektionisti ja kaikki pitää aina olla täydellisesti. Silti mulla on kani, joka saa olla asunnossa vapaana 24/7. Rikkaimuri on ollut kyllä hyvä ostos! ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Mutta kanien kanssa oppii myös kärsivällisyyttä ja jotenkin kestää pienet kommellukset paremmin :)

   Poista
  2. Kanihan ei saa olla 24/7 vapaana! Sen pitää olla myös aika paljon häkissä

   Poista
  3. Öö... Miks ei sais?

   Poista
 3. Oot tainnut joskus sanoa että sulla on ollut marsuja, niin oliko sun marsut sisäsiistejä? Kun meidän marsut ei ole siihen ikinä oppinut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä sain mun marsut aikoinaan mun naapurilta, joka tuli allergiseksi. Ne ei ollut silloin sisäsiistejä eikä koskaan munkaan luona :D

   Poista
  2. Ok eli ehkä se on normaalia :D

   Poista
 4. Mä ite siivoan mun kanin häkin joka ilta ja täytyy kyllä myöntää että se on kyllä välillä vähän ärsyttävä etsiä sieltä purun seasta niitä papanoita kun Väinö ei osaa käyttää vessalaatikkoaan! :D Oon ajatellut että vaihtaisin purun mattoon, koska puru sotkee kyllä aika paljon ja ehkä sitten vessan käyttökin voisi onnistua... :D

  VastaaPoista
 5. #sotrue Meillä kanit asustavat hajun takia erillisessä huoneessa.

  VastaaPoista
 6. Kiva postaus! Meillä on 2 kania, ne asustaa meidän tallissa (jossa ei ole hevosia vaan vasikka-hiehoja) ja ne saapi olla siellä se häkki on sopivan kokonen niille...

  Leikkaatteko te kynsiä kaneiltanne?
  Voiko kani olla ulkona talvella silleen että sillä ei ole lämmitystä missään?

  Voisitko vastata noihin?

  T. Kanin omistaja Joensuun läheltä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leikataan me kanien kynsiä säännöllisin väliajoin. Kani kestää kyllä kylmyyttä, jos sen on pikkuhiljaa siihen totuttanut, mutta vetoa se ei kestä. Kai kanilla pitäisi olla jokin pesäkoppi jossa on esim. olkia tai muuta lämmikettä, jotta se pärjää pakkaset.

   Poista
 7. Mulla on kaks marsua ja ne on ihan järkyttäviä kakkakoneita ja pissaa mihin sattuu. Marsu ei pysty kontrolloimaan ulostustaan(kaneista en tiedä) niin siksi ne on yleensä epäsiistejä. Mulla on marsut yön kaksi kerroksisessa häkissä ja päivän leikkimökissä. Häkin siivoan kerran viikossa(purut häkissä) ja heinien alla olevan vessalaatikon vaihdan joka pv. Leikkimökissä olevan pienen häkin pohjan vaihdan jokatoinen päivä, heinät jokapäivä, koska siellä on hienäkasa maassa niin pissaa niidem päälle. Leikkimökin lattialla olevat pyyhkeet ravistelen/lakaisen joka pv ja pesen koneessa jos tarvetta. Tää systeemi toiminu meillä tosin hyvin! On noi sun kanit kyllä tosi ihania! :)

  VastaaPoista