1.7.2014

Omenapuunoksat

Jos sulla on kaneja, niin suosittelen älyttömän paljon hakemaan niille purtavaksi omenapuunoksia. Meillä puput rakastavat niitä ja voisivat mussuttaa niitä päivät pitkät. Mistä herkuista sun kanisi pitävät erityisen paljon?









 

41 kommenttia:

  1. Toinen kani on ihan hulluna banaaniin :D

    VastaaPoista
  2. Ni oottaako se kani pentuja? :) meillä kävi koiran kanssa silleen, että ei tietty onko se kantavana vai ei. Mietimme että onko se valeraakautta , mutta tunsimme möykkyjä koiramme mahassa :) No sieltä sitte tuli 6 koiranpentua ja on saanu hyvän kodin !<3 Mutta iso on ikävä :')

    VastaaPoista
  3. meillä pupu tykkää kuivatusta ruisleivästä hirveesti, mutta porkkana ei maistu millään! :D sinäänsä outoa kun kaikki sitä kaneilta odottaa, haha... oisko sulla muuten vähän jotain neuvoja sanottavaks mulle ku meillä ei meinaa tuo kynsien leikkuu onnistua, pupu rimpuilee niin paljon että se on lähes mahdotonta. muuten pupu on aika kiltti ja luottaa muhun, tulee ihan mielellään luokse ja selänpäälle istuskelemaan jos makoilen lattialla tai sängyllä. antaa ottaa kiinnikkin, mutta joskus tulee myös sellasia tilanteita jollon ei helposti anna ottaa kiinni, mutta päättäväisesti kun homman tekee, se onnistuu. sylissä pupu ei tykkää olla (mutta harva pupu mikään sylikani onkaan) mutta heti kun koskee tassuihin vähänkin alkaa mieletön potkiminen ja rimpuilu...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oletko kokeillut laittaa kania selälteen makaamaan syliin jalkojen väliin tai että toinen pitää kiinni ja toinen leikkaa? Useimpiin eläinkauppoihinkin voi viedä leikattavaksi, useimmiten pientä maksua vastaan:)
      käy kurkkaamassa mun kaniblogi topohantienelamaa.blogspot.fi

      Poista
  4. millä asetuksilla sais otettua pupuista tommosia hyviä kuvia? mulla aina tärähtää kuvat ja tulee ihan suttusia ku pomppii minkä kerkiää :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa löytyä kameroista nimellä urheilukuvaus. En oo ihan varma. Sillä kuvailen usein :)

      Poista
    2. Enkö osaa vaa käyttää vai miks mulla kuvat ei yhtää onnistu sillä heilahtaa vaa. Kamera on canon 1000D

      Poista
    3. Riippuu myös paljolti objektiivista. Mulla on kanikuvauksissa usein 50 mm ja se on todella valovoimainen. :)

      Poista
  5. Mun kania ei kiinnosta ollenkaan oksat.
    Mut omenat kyl menee. Syön ite niit joka päivä ja saan suurinpiirtein mennä vaatehuoneeseen mussuttaan kun kani tekee mitä vaan saadakseen niitä. Monesti pöllii suoraan mun suusta. :D

    VastaaPoista
  6. Mun kani syö kanssa oksia ja toinen herkku on voikukan lehdet :)

    VastaaPoista
  7. Voiko kanille antaa pajuja? Mitä niille pitää tehdä ennen kun ne voi antaa kanille? Itselläni ei ole kania, mutta silloin tällöin hoidan naapurin kääpiöluppaa :)

    VastaaPoista
  8. Meillä puput tykkää kans pureskella oksia, mut suosikkiherkkuja on ehdottomasti banaani ja persilja! :)

    VastaaPoista
  9. Belmina näyttää tiineeltä, tolta meijänkin tiineet kanit ovat mahastaan :3 toki en ole nähny sitä "livenä", mut kuviennperusteella :) meillä hunajameloni ja puiden lehdet ovat herkkua:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää kokeilla joskus hunajamelonia meidän pupuille!

      Poista
  10. Ihania kanien kuvia! Sparta ja Belmiina on niin söpöjä!! Mun kani tykkää kans omenapuunoksista! Se ei muita nakerrakkaan! Ja banaani ja mansikat on myös ihan sen herkkua!

    VastaaPoista
  11. Mun kani on aivan hulluna jogurttinappeihin.. Tekee vaikka mitä saadakseen niitä. Niitä ei kuitenkaan montaa voi syöttää. Tapana on antaa joka ilta ennen ruokaa kolme nappia. :) Jos jonain iltana napit ovat loppu, ei Dixi tahdo mennä syömään ja pitää hirveän metelin. Joku ehkä opettaisi tuosta tavasta pois, mutta ei se minusta niin hankalaa ole sille joka ilta muutamaa herkkua antaa.. :3

    VastaaPoista
  12. Minä olin myös alkukesästä innoissaan äitin pihalla harventamassa omenapuuta, kun sain siitä tehtyä leluja kaneille, ja hyödynnettyä ohuimmat oksat ihan muuten vaan jyrsimiseen :D http://siisinkarvakorvat.blogspot.fi/2014/05/karsitut-puut-hyotykayttoon-poikaset.html tollasia tein

    VastaaPoista
  13. Ihanat mut joo nun kaneille käy vaan ruoho ja oksiakin ne syö ja pahvia mieluiten ja sit sellaisia herrkupaloja mut annan aina niile kummalwkkin vaan yhet mut ne loppu jo en tiiä ostanko niitä lisää

    VastaaPoista
  14. Kun kania pidetään Ulko häkissä Kaneli(meijän kani) kun vaan näkee että otan sille ruohoa tai voikukanlehtiä Se villiintyy ja juoksentelee häkissä kun hullu!:D

    VastaaPoista
  15. Meidän kani pitää juuri omenapuun oksista mutta sillä on etu hampaat katkennut eikä pysty syödä muutakun pellettejä:( mutta kyllä se aina nuolee niitä oksia:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile leikata ihan pieniksi paloiksi jotain kapeaa oksaa :)

      Poista
  16. Meidän kanit tykkää mielettömästi mustikoista, mutta porkkana taas ei mee muuten kun paloteltuna :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Spartakin vetää niitä jättimäisiä mustikoita ihan innoissaan kokonaisina :D on siinä söpö näky.

      Poista
  17. Mun belgian jätti rakastaa voikukkia ja niitten lehtiä! :) Nii ja omenaki on yks herkku! :)

    VastaaPoista
  18. söpöjä kaneja!! :3 Se Belminan pyörimisvideo Instagramissa oli aivan ihana!! Onko kanit kovin työläitä pitää? onko sulla ollut joku päivärutiini yhden kanin kanssa (siis tarkoitanettä onko yhden kanin hoitaminen kovin työlästä)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun poikaystävä opetti Belminan pyörimään, yllätti mut totaalisesti :) Haluaisin sanoa, että ei ole, mutta onhan nuo. Vievät useita tunteja päivästä. Siivoamista on paljon ja myös yhdessäoloa on oltava. Oon niin kiinnostunut kaneista ja niiden touhuista, että mielelläni uhraan mooonia tunteja päivästäni kanien hoitamiseen. Riippuu siis mielenkiinnosta kaneja kohtaan. Ihania lemmikkejä ovat, enkä vaihtaisi päivääkään pois :)

      Poista
  19. Kanien mahasta huomaa tai tuntee harvemmin poikasten liikettä, mutta jos Belminan paino on noussut ja maha kasvanut niin on luultavasti poikasia.

    Oma kanilaumani tykkää banaanista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen maha on ihan pallo! Se syö todella paljon, mutta lähinnä heinää. Tuskin olisi valeraskaudessa maha noin pallona :)

      Poista
  20. Meillä on kans omenapuun oksat aivan lemppari herkkua! Niin ja oon tässä nyt jo jonkun aikaa seuraillu Belmiinan tiineyttä ihan innoissaan että miten se menee ja siinä sivussa oma kanini on ollut tiineenä enkä ollu huomannut koko asiaa:DD nyt täällä möngertää 5 tänään aamupäivällä syntynyttä vauvelia:D <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävinkin lukemassa sun blogista, ihana uutinen :)))

      Poista
  21. Mun pupu rakastaa kurkkua ja banaania :D

    VastaaPoista
  22. Voi että on ihania pupuja sydän sulaa :3 ♥ Kivaa, kun kirjoitat täällä sun pupuista niistä on kiva lukea :)!

    Oma kanini rakastaa voikukan lehtiä!

    VastaaPoista
  23. Meiä kani tykkäs banaanista ja voikukan lehdistä. Eläinkaupoista saa kaneille tarkoitettuja vitamineja, kannattaa ostaa! Meiä kani rakasti niitä, mut mun mielest se suositus on yks per päivä.

    VastaaPoista
  24. Mun kani tykkää koivun oksissta ja niiden lehdistä :) Kanini on murkku ikäinen ja uhittelee aina kun annan herkkua tai vaan jos siivoilen häkkiä. Oliko sparta samanlainen?

    VastaaPoista
  25. Meillä herkkua on nektariini ja voikukan lehdet:) voisi noita oksia koittaa tollekkin jos vaikka maistuis!:) meidän pupu on hulluna karkkiin! Nimenomaan siihen tiettyyn irtokarkkiin. Kerran kun sai sellasen napattua ja maistettua pienen palan on aina kulkenut karkkipussien perässä ja suuttuu kun hänelle ei anneta vaikka kuinka kinuu :D luulisi ettei pupuilla olisi haluja syödä tollasia sokerisia karkkeja mutta näköjään on! Ei voi jättää karkkeja mihinkään vahtimatta kun tämä hyppii pöydillä niiden perässä

    VastaaPoista