26.7.2014

En tiedä saiko näin tehdä, mutta tein jo!

Spartahan leikattiin vähän aikaa sitten ja se on asunut poikasten syntymästä asti meidän makuuhuoneessa. Sillä on siellä oma häkki turvapaikkana ja se saa olla vapaana yöt ja päivät. Tosin joskus se alkaa riehumaan ja se on pakko sulkea häkkiin yöksi :D Ei ole kiva nukkua, kun kani hyppii päällä jatkuvasti.

Olemme aidanneet Belminalle ja poikasille isomman alueen häkin ulkopuolelle ja Belmina pääsee joskus aitauksesta jaloittelemaan koko asuntoon (paitsi makuuhuoneeseen). Kokeiltiin eilen illalla miten Sparta reagoi, jos sen päästää ulos makkarista samaan huoneeseen missä Belmina on. Kaikki meni paremmin kuin hyvin. Häkki oli tietenkin välissä koko ajan ja Sparta oli hieman kiinnostunut Belminasta, mutta ei merkittävästi. Belmina näytti tyytyväiseltä, kun sai vihdoinkin toista seuraa kun perässä roikkuvat vaavit :D Ei päästetä rakastavaisia vielä samaan tilaan, koska varoaika leikkauksesta ei ole vielä kulunut. Sparta hieroi leukaansa koko ajan häkin reunaan, mutta ei tehnyt muuta (esim. kosiskeluääntä).

Innostuin tänä aamuna kokeilemaan Spartan reaktiota yhteen poikaseen. En löytänyt netistä mitään tietoa, että saako leikattua uroskania tutustuttaa pariviikkoisiin poikasiin, joten päätin luottaa arvostelukykyyni. Kyllä kai luonnossakin muut lauman jäsenet tutustuvat pesästä pois tulleisiin poikasiin. Tutustuttaminen meni hyvin aidan takaa ja lopulta poikanen (Dey Dey) uskaltautui häkin raosta Spartan puolelle. Pelästyin hieman, mutta seuraavat kuvat puhuvat puolestaan.
Vaikka kaikki meni täydellisesti, niin en kokeile tätä uudestaan ennen kuin poikaset ovat isompia. En uskalla ottaa mitään riskejä nyt kun kaikki on mennyt niin hyvin :) Mua pelottaa etenkin se, että Belmina hylkää Spartalta tuoksuvat poikaset. En usko sen olevan tässä tapauksessa mahdollista, mutta teen nyt näin. Minkä ikäisinä sä olet tutustuttanut pienet poikaset muuhun kanilaumaan?

47 kommenttia:

 1. Ihania kuvia taas ja musta on hienoo että uskallat kokeilla tommosia juttuja koska ne tuo varmasti luottamusta omaan kykyyn kasvattaa poikasia ja muutenkin:) tuöi muuten mieleen onko se Spartan kosiskeluääni vähänniinku röhkimisen kuulosta mun poikakani tekee semmosta :Dd

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanon koskiskeluääntä umputtamiseksi :D se kuulostaa vähän sellaiselta matalalta mahaääneltä.

   Poista
 2. Ihanat kuvat ja mun kaveri tutustutti sen poikaset niitten isään ku ne oli vähä alle luovutus iässä

  VastaaPoista
 3. Muuten onko noi poikaset varattuja?

  VastaaPoista
 4. Vipassa kuvassa näyttää että Sparta syö poikasen xD

  VastaaPoista
 5. Miten Sparta on toipunu leikkauksesta?Ajattelin vielä kysyä kuinka vanhoja poikaset nyt on? Terkuin iloinen kanin omistaja:);)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin on toipunut. On täysin oma itsensä :) Poikaset on tänään 16 päivää vanhoja.

   Poista
  2. Kiva kuulla! Poikaset on kyllä kaikki yhtä söpöjä!!!;)

   Poista
  3. Oi ihania kuvia ja ihanat puput!:)❤

   Poista
 6. Sonja onko kaikki poikaset varattuja? Sillä vaan, että saattaisin haluta yhden. Asun joensuussa ja mulla on 1 oma kani, se on tyttö ja ikää 5v.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikille ei ole vielä kotia, koska en itekään tiedä minkä pidän itselläni. Etsin kuitenkin pääsäntöisesti niille kodit mun ystävä-/tuttavapiiristä :)

   Poista
 7. Voi että kun nuo poikaset on pieniä :) Kuinka vanhoina kanit muuten on luovutusiässä? Itelläkin on kani, mutten enää yhtään muista minkä ikäinen se oli mulle tullessaan :/

  VastaaPoista
 8. Voi että kuinka suloista :3 Rex kanin poikaset ovat kyllä mailman suloisimpia kaneja :) Itse ihastuin Rex kaneihin kerran petexpossa ja olen aina halunnut sellaisen :) Minkä laisia ne ovat luonteeltaan? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän rexit on uteliaita ja todella eläväisiä. Myös ystävällisiä kuin mitkä! Mutta yksikään ei viihdy sylissä :D

   Poista
 9. uawwwwww niin söpöä <3<3 :333 ja muuten, mistä se johtuu, ku kanin laittaa uimaan ja se niiku hyppää heti pois? Siis ei se halua olla siellä hetkeäkään O: tarkottaakse ettei se vaan tykkää vedestä tai jotai?:O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kania ei saa uittaa :D Ne menee paniikkiin. Onhan varmasti jotain poikkeuksia, mutta nyrkkisääntönä on, että kania ei laita veteen uimaan.

   Poista
  2. Miten joku voi olettaa, että kanit ui? :D ei millään pahalla, mutta jos pyritään uittamisella siihen, että kani peseytyy, niin kanit nuolee ihan itse oman turkkinsa puhtaaksi :) ja osaako kanit uida?

   Poista
  3. ai O: joku sano mulle että kanit tykkää uimisesta :d

   Poista
  4. Itte välillä pesen kanin mm.sen takia koska luonnon valkoisessa näkyy kaikki läntit ja pitää vaan se muistaa ettei korviin saa mennä sisälle vettä yhtää :)

   Poista
  5. idiootti. Just sayin

   Poista
 10. Ihania pupuja ♥♥ :3

  VastaaPoista
 11. Itsellä oli poikasia joku pari vuotta sitten ja tutustutimme poikaset "isäänsä" jo 2-6 päivän ikäisinä tietenkin vähän kerrallaan. Iha alussa samaan häkkiin mutta ei vielä poikasten luo ja siitä pikkuhiljaa samaa rataa jatkamalla

  VastaaPoista
 12. Yleensä sanotaan, et uros tappaa poikaset, mut meillä ainakin yhden kerran, kun tuli vahinkolapsia sisaruksilla, niin olivat emo ja isä samassa häkissä, ja hyvin isi osallistui hoitamiseen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin leikkaamattomat urokset voivat käsittääkseni tappaa poikaset. Ikinä ei pitäisi luottaa 100 prosenttisesti, mutta Sparta on kyllä niin erikoisen leppoisa tapaus ja nyt siis leikkattukin :D

   Poista
 13. I am not just a perfect, but you are ♥ Monella kanilla ei oo mahollisuuksia saada noin täydellistä ja ihanaa omistajaa. Onneks just Belmiina joka on nyt sulla vielä jonkun aikaa (?) niin synnytti noi ihanat poikaset, koska ei ne ois voinu saada parempaa hoitajaa, kun sä♥ ihailen miten jaksat huolehtii noin hyvin, mä täytän tässä jonkun ajan päästä 13 ja ei oikein oo ollu innostusta eläimiin, kun ei juuri aikaakaan riitä, onneks sä oot olemassa niin mun mielenkiinto heräs taas mun omaan kaniin♥ oot ihan täydellinen vielä ehkä kolmannen kerran ♥ kaikkee hyvää sulle, poikasille, Spartalle ja Belmiinalle, kaikki ootte khan mahtavii ja täydellisii♥ :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että kun oli kivasti sanottu :) Kiitos kovasti!! Kukaan ei ole täydellinen, mutta eläinten suhteen pyrin olemaan hyvä hoitaja niille :)

   Poista
 14. Kauanko se leikkauksen jälkeinen varoaika kestää?:)

  VastaaPoista
 15. Hah nyt vasta älysin kun Spartaa kutsutaan Puteks niin mulla on tyttökani jota kutsun Puttiinaks koska sen nimi on Justiina, sitten tuli Juttiina ja lopulta kutsuin sitä Puttiinaks :D aika hassuu ja siis oon kutsunu jo monta vuotta.. :)

  VastaaPoista
 16. Onko kaikilla koti?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei vielä ihan kaikilla. En tiedä muutenkaan itsekään vielä minkä pidän :D

   Poista
 17. Kysymys ,ei nyt liity postaukseen,mutta milloin mahdollisesti kerrot sen s5:sen voittajan ? (*:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se lukee videon tiedoissa, en nyt tähän hätään muista :D Joskus ens kuussa.

   Poista
  2. Minkä ihmeen 5s:n voittajan? :D

   Poista
 18. Voi ei miten suloisia ne ovat:3! Meillä pari vuotta sitten uros kani tappoi poikaset, nämähän olivat siis vahinko pentuja ja tulivat yllättäen kun uros oli samassa häkissä. Toinenkin pentue oli vielä tulossa(uros leikkuutettiin aikaisemmin, mutta vielä oli kerennyt) mutta nämä kerettiin pelastaa hyvissä ajoin ja tuli terveitä ja ihania poikasia jotka päästettiin uusiin koteihin:)

  VastaaPoista
 19. Aivan ihania, en kestä!
  Oon itsekkin ajatellut hankkia pupun, mutta en varmaan saa :<
  Hyvää jatkoa sulle, Samille ja ihanille pupuille :3

  VastaaPoista
 20. Ihan mielenkiinnosta kyselen, että jos et kaikille poikasille löydä kotia onko mahdollista, että saatat myydä halukkaille poikasen jos ottavat yhteyttä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos en saa kaneja myytyä, niin laitan varmaan tänne ilmoituksen ja etsin niille hyvät kodit. Mutta ennen sitä en ota mitään varauksia tms. vastaan :)

   Poista
 21. Meillä yks poikanen joka on nyt neljä viikkoo nii pääs vahingossa toisen naaraskanin häkkii mutta ei poikaselle käyny mitää onneks:)

  VastaaPoista
 22. VOI ETTÄ ON LUTUISIA♥ mikä rotu olisi hyvä ensi kaniksi? Olen aina halunnut leijonaharjas uroksen mutta en tiedä voiko sitä ensi kaniksi. Ja voiko kani olla yksin jos olen koulussa ja siellä kestää 8h (koulumatka + opiskelu) ja muutkin perheen jäsenet ovat saman ajan poissa. P.S OOT PARAS♡♥♡♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ole kokemusta muista kaneista kun pienirexeistä, mutta oon kuullut, että ainakin kääpiölupat on mukavia perhekaneja :) On pienirexitkin tosi mukavia, mutta ne ei ole sylikaneja usein. Kyllähän ne kanit kestävät yksin, kunhan ne saavat joka päivä riittävästi liikuntaa ja huolenpitoa :)

   Poista
  2. Noin 5 vuotta sitten hankittiin leijonaharjaskani, sillon meillä ei ollut yhtään kania, mutta aikaisemmin oli ollut jotain maatiaiskaneja, mun mielestä leijonaharjaskani on hyvä ensimmäiseks kaniks, mutta en silti kannata hankkimaan kania, jos sille ei riitä aikaa, yleensä leijonaharjaskanit ovat hyvin äkäisiä, ainakin mrillä oli, joten jos sitten päädyt siihen kanirotuun niin ei kannata ottaa kauheen nuorta, meillä taisi olla 6kk ikäinen, kyllä se sitten tottui, kun sitä rupes juoksuttamaan ja pitämään sylissä, nyt meillä on kaksi naaras kania, toinen on leijjonaharjas ja toinen maatiainen, ne eivät tule toimeen yleensä, mutta jos on hyvä päivä niin sitten tulevat, mutta jos kiinnostusta riittää ja aikaa niin sitten suosittelen :)

   Poista
 23. IIIK ! Noi on niin ihania en oo tavannu ihanempia pupuvaaveja enkä ihanampaa hoitajaa , oot tosi taitava ja kärsivällinen pupujen kanssa , Oliko vaikea keksiä niiden nimiä ? Ja mistä sait inspiraation niiden nimiin ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Oli vaikea päättää nimet :D Halusin poikasten nimiksi kaupunkeja tms. ja nyt niillä on :) Dey Dey on ainakin järvi australiassa.

   Poista
 24. Voi ku ihanan näkösiä :D Ja poikasilla on ihanat nimet :)Kanit on niin lutusen näkösiä :3 Mut en kyl kania ittelle ottais ku en niistä oikee mitää tiedäkkää :D toivottavasti poikaset saa hyvän kodin sitte ku on sen aika ;)

  VastaaPoista