17.7.2014

Allergia?

Mulle tuli eilen allergian oireita: aivastelin, nenä vuoti ja kurkkua kutitti. Otin allergialääkkeen ja se tuntui helpottavan. Olen käynyt tutkimuksissa ja niiden puolesta en ole allerginen millekään eläimelle, enkä siitepölylle tms. Nyt pelottaa, että olenkin allerginen noille kaninpoikasille! Oireet ilmaantuivat lähes heti sen jälkeen, kun olin nostellut poikasia. Kuulemma poikaset ovat allergisoivempia kuin aikuiset eläimet (?).

Mun molemmilla vanhemmilla on paha astma, joka on aikoinaan puhjennut aikuisiällä. Mulle ilmaantui astman oireita tänä vuonna huonosta sisäilmasta (opistolla), mutta ne ovat nyt historiaa, eikä ongelmia ole enää ollut. Astma on kuitenkin melko vahvasti periytyvää ja mulla on 70 % mahdollisuus saada astma.

Pahoja allergiaoireita ei mulle tullut eilen, mutta vähän kammoksuttaa! Sovittiin, että Sami hoitaa pakolliset poikastarkastukset muutaman päivän ajan ja seuraillaan, että tuleeko mulle oireita jos en koske niihin. Onko muilla samanlaisia kokemuksia? Miten allergiasi puhkesi?

Mistään eläimistä ei mulle tule, eikä ole tullut mitään oireita. Tuli mieleen, että oltiin toissapäivänä mökillä puhdistamassa mökin ulkopuolelta hometta homeenpoistoaineella. Itse puhdistin yläpuoleltani, joten voi olla, että hometta on pudonnut päälleni (?) ja aiheuttanut oireita (?) :D

Olisi myös outoa jos poikasista olisi vasta nyt viikon jälkeen ilmaantunut oireita, miksi ei aikaisemmin?

Toivotaan parasta ja pelätään pahinta. Poikasista en luovu.

27 kommenttia:

 1. Veikkaan, että tosiaan siitä homeesta on saattanut tulla!
  Mulla tulee oireita, jos oon pitkään homeisessa huoneessa.
  (Entisestä koulustani löytyi hometta, siinäpä syy parin kuukauden sairastelulle)

  VastaaPoista
 2. miten se spartan leikkuuttaminen meni ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin meni, tuolla se makailee jo heränneenä ja ruokahalukin palasi :)

   Poista
 3. tietenkin ton syynä voi olla ne poikaset, mutta siihen on monia muita vaihtoehtoja, nyt on aika paljon heinien siitepölyä, sä voit myös olla allerginen esimerkiksi kanien heinille, ne pölisee aika paljon.
  Tai sit se on tosiaan se home.... Tai käytännössä vois olla joku ruokakin...
  Tulipas ympäripyöreä kommentti :D

  VastaaPoista
 4. Mulla oli joskus kani. Meille piti tulla toinen kani, kunnes mun vanhemmat huomasivat miten joka yö yskin ja mun hengitys oli raskasta. Sitten menin allergiatutkimuksiin, en ollut allerginen kaneille vaan heinälle. :/

  VastaaPoista
 5. Montako kaninpoikasta ajattelit pitää? :) ajattelitko teettää lisää poikasia? :)

  VastaaPoista
 6. Voi toivottavasti, et oo ainakaan poikasille allerginen. Ne ku on vaa niin ihania!

  VastaaPoista
 7. Mullakin on samoja oireita(ei oo kanin poikasia vaan aikuinen kani). Mutta myöhemmin huomattiin että oireet johtui kaikesta muusta kuin kanista. Toivotaan että sulla ei oo mitään allergiaa!:)

  VastaaPoista
 8. Kun olet tehnyt YouTubeen sen videon kun: serkku hauskaa, niin mikä sen laulun nimi on mitä lauloitte kohassa 3:03?
  Ja oot ihana!:)

  VastaaPoista
 9. Siihen tottuu niihin poikasiin. Ja allergiakin hellittää kunhan muutamia viikkoja on ollut:)

  VastaaPoista
 10. Nyt on myös heinän kukinta-aika.. mulla ainakin on aika pahat oireet. Mutta jos sulla kerran ei oo siitepölyallergiaa nii sitten en tiedä.. D:

  VastaaPoista
 11. itse olen astman sairastanut lapsena ja se lähti liikkeelle juuri homeesta. olin voitsilla pari vuotta sitten ennen sua ja siellä oireet palasivat vaikka olin ollut oireeton kymmenen vuotta. veikkaisin siis tuota homeelle altistumista myös! oireethan eivät heti ilmene, mutta toivottavasti olo paranee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enää ei ole ollut allergiaoireita. Voitsilla selvästi oli kyseessä home ja nyt luulen, että tosta homeen puhdistamisesta tuli oireita. Juuri koskin poikasiin, eikä oireita tullut :)

   Poista
 12. Ei tosiaan tarvii edes olla mitenkään kovin lähellä niin homeesta voi tulla oireita, myös jälkikäteen. Älä vielä panikoi, toivotaan että ei tuu poikasista :)

  VastaaPoista
 13. Ei oo tullut oireita vaikka on ollut poikasiaa itellänikin

  VastaaPoista
 14. Itsellä on ollut joskus kaniallergia, mutta "siedätyshoidolla" se meni parissa vuodessa ohi. Hoidin siis kanit allergiasta huolimatta :D. Kaninpoikasista ei mulle ole tullut mitään oireita ja luulen, että sinun allergiakohtauksesi johtui siitä homeesta :).

  VastaaPoista
 15. Monespäivä tulet tänne Savitaipaleelle?? Asun täällä ja siskoni sanoi että tulet jonnekkin tapahtumaa.

  VastaaPoista
 16. se on joko se home tai sitten heinä, joka pölyttää aika vahvasti. ei mullakaan ole todettu mitään kummosempia siitepölyallergioita mutta koko kesän olen ihan tukossa, varsinkin nyt heinäaikaaan. tuskimpa olet kaninpoikasille allerginen jos et ole kanillekaan.

  VastaaPoista
 17. Toivottavasti ei mitään vakavaa. Mullakin on mahdollisuus saada astma ..

  VastaaPoista
 18. Haha, voi eii! :D ehkäpä allergiasi johtuu heinän siitepölystä (jota tälläkin hetkellä on) tai männyn kukinnasta! :)

  VastaaPoista
 19. Jostain oon lukenut että koirillakin pennut allergisoivat enemmän kuin aikuiset, mutta en usko että toi sun johtuis poikasista kun ei ole aikaisemminkaan mitään ilmennyt (:

  VastaaPoista
 20. Poikasista saattaa hyvinki tulla allergiaoireita silloin, kun niille kasvaa karva. Meillä on koiria, jotka ei muuten allergisoi, mut yks niistä sai pentuja, joista tuli kaikille tosi vahvoja oireita, jotka loppu kuitenki heti kun pentukarva poistui. En tiiä toimiiks se kaneilla samoin, mut allergiaoireet saattaa johtuu tosta.

  VastaaPoista
 21. Ite olen ollut aina kauhean allerginen pölylle, kaneille, koirille, hevosille ja kissoille. Ja mulla on astma, mutta mulla on hoitava ja avaava astmapiippu ja heinix-allergialääkkeet

  VastaaPoista
 22. Meille ostettiin kissanpentu kun oli noin 6-vuotias, aluks ei tullu mitään mutta tais se meillä puol vuotta olla kun keskellä yötä heräsin siihen että en saa henkeä. Mentiin sairalaan ja tehtiin allergiatestit niin olin pahasti allerginen kissoille, mutta ennen pentua en ollut yhtään.

  VastaaPoista