12.7.2014

Poikasista videota

Höpöttelyä ja videon loppuosa on pyhitetty poikasille :) Jos ette malta odottaa loppuun asti, niin kelatkaa vain.Lähetätte mulle päivittäin ihania kommentteja tänne blogiin ja Youtubeen. Kiitos todella paljon rohkaisusta ja sydäntä lämmittävän kauniista sanoista! Mut on vetänyt melko herkäksi nuo ihanat poikaset ja monet kommentit pistää ihan tipan linssiin. Kaninpoikasten teettäminen "turhaan", eli ei näyttelyitä tai estekisoja (tai rodun jalostusta) varten, on usein melko vihattua Suomessa. Mua piristää suunnattomasti kun te onnittelette poikasista ja toivotte parasta niille. Mun kaneista ei tule näyttely-/estekaneja, mutta kelpo kotipupuja kyllä.

Viha ja huoli "turhista poikueista" on ihan ymmärrettävää, mutta se joka leikkiin ryhtyy, hoitakoot asian kunniallisesti loppuun asti. Omasta mielestä toisten kritiikkiä ei siihen tarvita, maailmassa on ihan liikaa vihaa jo nyt. Pikkupuput ovat tuoneet meidän elämään lisää väriä ja kokemusta. Innolla odotan niiden kasvamista!

Vielä kerran, KIITOS!

29 kommenttia:

 1. Onnea teille, pikkupuput on ihania, en ymmärrä miten joku voi vihata niitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onhan ne ihania ja ei niitä vihata, vaan sitä ajatusta, että teetetään poikasia ns. turhaan. Hyvä ajatushan siinä piilee takana.

   Poista
 2. Paljon onnea teille! Toivotaan että vaavit ovat terveitä :) meilläkin oli kani, ja sekarotuinen jättikoira (nöffi/berninpaimenkoira) ne olivat toosi hyviä kaveruksia, nukkuivatkin aina kylki kyljessä :,) sitten kun koira kuoli, kani oli toosi surullinen. Sekin kuoli sitten kuukauden päästä koiran kuolemasta, ikävään:/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voi että, harmi. Mutta kuolivat vähän kuin yhdessä :)

   Poista
 3. heippa Soikku ! Minun hoitokanilla synty kaks vuotta sitten poikasia, ja kun sanoit videolla että haluat tehä kaiken oikein niin mielestäni on ainakin niin että Belmiinalle kannattaa laittaa ruokakuppi jonnekkin ylemmälle tasolle kun ne poikaset tulee ulos kopista, kun nehän ei saa ihan heti alkuun syödä pellettiä/kuivaruokaa :) Ihania poikasia muuten, tuli ihan mieleen se kun meillä synty poikasia :)

  VastaaPoista
 4. Aluksi itsekkin ajattelin että jahas, taas yksi "turha" kanipoikue. Nyt, kun luin enemmän näitä postauksiasi ja muuta, niin en enää ajattele asiaa niin. :) Monet ajattelee, että jos poikuetta ei teetetä rodun edistämiseksi, näyttelykaneiksi tai estekaneiksi, niin se on ns. turha. Ottaen huomioon, että nämä kanit ovat rotukaneja, ja että on paljon ihmisiä, jotka haluavat juuri tämän kaltaisia lemmikkikaneja, voisin sanoa, että ei poikue ole turha :) Ja saavat hyvää, asianmukaista hoitoa! Paljon paljon onnea pikkukaneista!! :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista :) Kyseessä on kyllä rotukaneja, vaikka Spartaa ei olekaan rekisteröity ja on näin ollen risteytyskani :D Hölmösti mun mielestä menee. Mahdollisuus olisi rekisteröidä, mutta itse en koe sitä mitenkään Spartalle paremmaksi vaihtoehdoksi. Mutta kyllähän näitä ystävät ovat kyselleet paljon ja varmasti saavat hyvät kodit :)

   Poista
  2. Jos Spartalla on paperit ja emällä myös, niin ovat kyllä ihan rotukaneja. Sitten, jos kanille ei ole annettu mitään sukutaulua mukaan ts. et voi todistaa mitenkään että kuka on kenellekin sukua, niin on kyseessä risteytyskani vaik kuin rotukanilta näyttäisikin. :) Rekisteröidä voi vaan ulkomuotonäyttelyssä ja ei ne kanit sinnekään risteytyksinä mene.

   Poista
  3. Aa! Oon taas vähän fiksumpi. Eli voin sanoa Spartan olevan rotukani, vaikka sitä ei ole rekisteröity? Mua ei itseäni kiinnosta kanien rekisteröiminen, koska en harrasta niillä mitään :D Mutta hyvä tietää tämä! Spartalla on siis sukutaulut ja sain numerot, jotka voi tatuoida Spartan korviin.

   Poista
 5. Ui ♥ En osannu ees kuvitella et kaninpoikaset voi olla noin suloisia ja pieniä ! Meidän kotona kasvatetaan kissoja, ja ne muistuttaa vähän noita kaninpoikasia, molemmat tollasia liikkuvia möllyköitä c: ♥ ja oli tosi sulosta nähä ku niillä oli ne pienet pupunjalat :3

  VastaaPoista
 6. Oli ihania. Mul on kans poikapupu ja blogi osoitteessa: emppuliini13.blogspot.fi
  Sano onko se hyvä : )

  VastaaPoista
 7. Vinkki! siirrrä vessalaatikko ulos häkistä ;)

  VastaaPoista
 8. Juuri niin, eihän se toisten persettä pitäs kutittaa, jos joku teettää vain lemmikiksi kaneja :)
  Söpöjä nuo poikaset muuten :3
  Itselläni ei ole kania, mutta mitä eroa on ns. "tavallisella" pupulla ja tuolla rexillä? Onkos se vain se ulkonäkö, vai jtn muutakin? Milloin muuten Sparta tuli sulle?
  Onnea vielä uusista pupujusseista !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rexeil on sellanen "samettinen" turkki :) en tiiä sit miten muuten se eroo maatiaiskanista :D

   Poista
  2. Turkki tosiaan erottaa rexit muista roduista. Rexit ovat rotumääritelmän mukaan uteliaita ja eläväisiä. Kaikki kanit ovat yksilöitä, mutta kaikki rexit jotka itse olen tavannut ovat olleet hyvin samanlaisia kuin Sparta :D Eli todella eläväisiä, uteliaita ja ystävällisiä.

   Poista
  3. Sparta tuli mulle about 2,5 vuotta sitten.

   Poista
 9. Ihania pikkupupuja :)) Tosi söpöjä, mäkin haluan ♥

  VastaaPoista
 10. Miltä belmiinan vatsa tuntu kun se oli tiineenä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se antanut koskea siihen kamalasti. Se oli sellainen pallo vain :D

   Poista
 11. Mun frendil ei mee rahaa tai mitää kaninpoikasiin tai sillee O: siis se laittaa vaa kaks kanii hetkeks samaa häkkii ja sit laittaa sen tytön sen jälkee erillee ja koht on poikasia eikä sen tarvi tehä mitää:'D tosin sillä on kanit ulkona ni ehkä se on sitte erilaista :D mut tooosi ihania nuo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huhhuh, aikas vastuuttomalta touhulta kuulostaa.. Jos ei ole valmis tekemään poikasten eteen mitään, miksi niitä pitää sitten teettää?

   Poista
 12. Mä ja mun äiti teetetään ehkä putella (meijän kanilla) poikaset♥♥♥

  VastaaPoista
 13. Onnea pikku pupuille, Belmiinalle ja Spartalle! Se tunne, kun jotain todella todella ihanaa on tapahtunu! :) Onnea vielä! :)

  VastaaPoista
 14. Kiinnostaisi tietää, että mitä pellettiä(/siemensekoitusta) ja heinää sun kanit syövät?
  T. kerran kanihullu, aina kanihullu

  VastaaPoista
 15. Onnea kaneille❤️ Meidän kanilla huomattiin viikko sitten kuhmu otsassa, ihneteltiin että mistä se on tullut, mut onneksi ei ollut mitään vakavaa koska se on lähtenyt jo pois 😊

  VastaaPoista
 16. oon 15vuotta ja mun pupu on saanu jo neljä poikuetta. kaikki on menny oikeen hyvin vaikka en oo täysikänen (:

  VastaaPoista