11.7.2014

Kuulumisia

Nyt maltan kirjoittaa vähän enemmän :) Oli niin jännät paikat eilen, että en olisi millään malttanut paneutua tekstiin. Poikaset siis syntyivät eilen 10.7, eli tasan 30 päivää astutuksesta. Niitä on kuusi, joista viisi näyttää jokseenkin Spartan värisiltä ja yhdestä tulee mieleen dalmatialainen :D Värien perusteella mun mielestä kiinnostavin on eniten tumma, eli siitä tulee varmaankin chinchilla tai sitten tuo pilkullinen. Mutta mulle jäävän poikasen tulisi ehdottomasti tulla toimeen Spartan kanssa, joten värillä ei ole merkitystä siinä asiassa. Teen videon poikasista tänään. Laitan sen tänne ja Youtubeen viimeistään huomenna :)

Eilen aamulla, kun poikaset olivat syntyneet, niin Sparta oli ihan sekaisin. Se juoksi edes takas häkissään ja oli todella levoton. Belmina tuli heti kiimaan synnytyksen jälkeen ja Sparta tietysti haistoi sen. Laitettiin Spartan häkki meidän makuuhuoneeseen ja sillä on siellä nyt koko huone käytössään :) Varasin ajan eläinlääkärille ja poitsu kastroidaan ensi viikolla. Nyyh! Toivon, että sen luonne ei muutu leikkauksen myötä.
Belminalle ja poikasille tein isomman aitauksen. Belmina papanoi ihan joka paikkaan, mutta ei vessalaatikkoonsa. Onko muilla kokemuksia tällaisesta toiminnasta? Mietin, että voikohan johtua siitä, että Belmina yrittää pitää poikasten kodin puhtaana, eikä siksi papanoi häkkiin. Jouduin laittamaan lakanan maton päälle ja lakanan alle sanomalehteä, ettei pissat mene lattiaan asti.


Dalmiksen näköinen vaavi <3
Tältä poikaselta odotetaan värin puolesta paljon <3 Toivottavasti on tyttö ;)
4 muuta poikasta on kaikki melkein tämän näköisiä! En tunnista niitä toisistaan vielä <3
82 kommenttia:

 1. Oi kun on suloisia:)

  VastaaPoista
 2. Ihan niin ku pieniä porsaan poikasia mutta vaan pienempiä:) Suloisia on♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Porsas on sian jälkeläinen ei porsaat voi saada Viel poikasia

   Poista
  2. Hän tarkoitti varmaan sikaa, ei tarvitse päteä noin pieneen asiaan.

   Poista
 3. Spartalta lähtee pallit! Cool

  VastaaPoista
 4. Soikkuuu voitsä kattoo ne instan yksityisjutut ku haluisin laittaa sulle sielä kuvan siellä meiän kanista?♡

  VastaaPoista
 5. moi soikku ! ku mulla on sellanen 3 v hermeliinikani, ja se ei oo enää sit yhtään sisäsiisti. Ei tee vessalaatikkoon vaikka ollaan yritetty siirtää kaikki papanat ja pissit sinne, kun se tekee kaiken häkin lattialle, joutuu pesemään varmaan 2-3kertaa viikossa kun normaalisti jouduttiin vaan 1 kerran viikossa jos sitäkään. Niin mietin et osaisitko auttaa miten saatas meidän elppa takas sisäsiistiks? :/
  ps. sellaistakin on havaittu et tekee sellaisia löysiä kakkoja eikä niin paljoa kiinteitä papanoita enää, niin luuletko että madotus auttaisi?
  Kiitos jos vastaat! Olisi suuri apu! :) ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä yhtään tiedä mikä tuohon auttaisi, koska Belminalla melkein sama ongelma. Joskus Sparta ei ollutkaan enää sisäsiisti, mikä tuntui todella oudolta. Mä aloin siivoomaan vessalaatikkoa useammin ja poistin aina märän kohdan sieltä kun sinne ilmestyi se, niin sitten se alkoi taas tekemään vessalaatikkoon tarpeitaan enemmän.

   Mitä sä pidät häkin pohjalla? Jos pidät mattoa, niin kokeile vaihtaa tilapäisesti puruun. Vaihda myöhemmin takaisin mattoon ja laita vessalaatikkoon purua. Voi olla, että se keksii käydä sitten siellä.

   Syökö sun kani tarpeeksi heinää? Kanin perusravinto on heinä ja vesi. Jotkut vihannekset esim. kurkku sisältää tosi paljon vettä ja voi aiheuttaa ripulia. Madot näkyvät mun mielestä ulosteissa.

   Poista
  2. Apteekkarin kanssa juteltiin tänään niin olisitä mieltä et kannattaa kokeilla tota matolääkettä niin se annettiin tänään, seurailen nyt vähä mitenkä mahtaa käydä.
   Pohjalla matot ei toimi yhtään, pistää väkisin rullalle ja tuhoaa ne ihan täysin jos laittaa häkkiin :D purutkin vain sotkee pisseillä eikä vaan malta mennä vessaan asti vaikka pohjalla olisi mitä tai vaikkei olisi mitään, että mitähän on herra vailla? Heinää se mun mielestä syö ihan vähän harvemmin ku ennen, mutta vettä juo kyllä aika paljon. Mitä luulet kannattaako heinää käyttää häkin pohjalla? Pari kertaa ollaan kokeiltu ihan siinä toivossa että söisi vähän enempi mut eipä meinaa tulosta tulla. Mitä kannattaisi tehä?

   Poista
  3. Tosi hankala tilanne kyllä! Ootteko kokeillut olkia? Taitaa saada ainakin eläinkaupoista ja joskus tori.fi:ssä annetaan/myydään isoja satseja. Oljet on pehmoisia ja hengittäviä. Heinäkin kai käy, mutta jos se alkaakin syödä niitä pissaisia heiniä.

   Itse pitäisin silti purua, koska ei haittaa jos siihen pissii ja se on helppo siivota :) Se kyllä leviää helposti!! Kaikki ei vaan ole sisäsiistejä.

   Saako sun kani olla vapaana paljon? Meillä Sparta pistää häkin ihan sekaisin jos ei saa olla tarpeeksi häkin ulkopuolella. Kanit on kyllä sellaisia mysteereitä välillä. Ne vaatii todella paljon ja jos joku ei kelpaa niin se kyllä näytetään :D

   Mitä jos pitäisit nyt purua jonkin aikaa, vaikka pissiikin siihen. Keksit sille kaikkea jännää tekemistä, jotta se saa purkaa kaiken energiansa joka päivä ja sitten kokeilet myöhemmin mattoa häkin pohjalle ja purua vessalaatikkoon. Sitten se voisi ehkä muistaa että AHAA puru on se mihin pissataan :D

   Vaatii kyllä paljon aikaa, aikaa ja aikaa. Kärsivällisyyttä vielä kaupan päälle.

   Toivottavasti keksit ratkaisun!!

   Poista
  4. Joo pitää kokeilla!
   Kyllä se aina kun oon kotona nii saa vapaana juosta mutta on kyllä silti sellanen sisustaja että huhhuh vessalaatikkoa tykkää siirrellä paljon :D
   Mutta kiitos tosi paljon neuvoista ! :)

   Poista
  5. Löysään ulosteeseen auttaa terveen kanin papanoiden syöminen.
   Löysää ulostavan kanin suolistosta luultavasti uupuu tärkeitä bakteereja. Syöttämällä terveen kanin kiinteitä papanoita kani saa suolistoonsa tarvittavat bakteerit.

   Opiskelen pian toista vuotta eläintenhoitajaksi ja näin meille koulussa opetettiin :D

   Poista
 6. sparta on munaton :D

  VastaaPoista
 7. Se tumma näyttää varmaan myöhemmin belmiinalta

  VastaaPoista
 8. voi eii ne on niin ihaniaaa <3 itse haluaisin niin kovasti kanin mutta tämän hetkisissä olosuhteissa en kania pysty hankkimaan ;(
  mutta onnea sinulle terveistä poikasista! :)

  VastaaPoista
 9. ootko miettinyt vielä nimiä pikkuisille? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimet on selvillä, en paljasta vielä kun en tiedä sukupuolia :D

   Poista
 10. jotenkin tuntuu että toi dalmatialainen on noista poikasista ainutlaatuinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on suurin ja hyväkuntoisin tällä hetkellä ja onhan se makeen värinen :) Onkohan se poika, kun on niin suuri!

   Poista
 11. Oi kuinka sulosia! Mitä pellettiä ruokit kaneillesi?

  VastaaPoista
 12. Ihania vauveleita! :)

  Kerro sit miten se Spartan kastrointi meni. Ku oon tässä miettiny, että leikkuutanko 4-vuotiaan kääpiölupan, kun se merkkailee vessan oven eteen, jos on vapaana kämpässä ja on kissan selässä hyppimässä, niinkuin uroksilla tapana. :D Ja kun sit kastroimisen jälkeen sille vois ostaa kaverin, ni silläkii mietin kastroimista.. Kissa ku menee pupun aitauksen lähelle, ni rupee kurnutusta kuulumaan.

  VastaaPoista
 13. Mun kani on leikkaamaton uros ja kun se on alhaalla vapaana niin se papanoi kaikkiall

  VastaaPoista
 14. Tossa kuvassa missä spartaa pidetään tollein jännästi niin siin näkyy vähän sen tassunpohjia. En tiiä ootko lukenu sellasest kun tassunpohjan tulehdus? Mutta kumminkin minä en ollut vaikka kuinka monta kani kirjaa ja nettipalstoja luinkin kaneista niin sitten kun omalle kanillet tuli tollaset karvattomat kohdat kantapohjii niin (oma on siis myöskin rex) nii aloin ylidramattisoimaan sitä ja luulin et sille tulee verenmyrkytys kun aloin ottaa siitä enemmän tietoa :D En ole nähnyt spartan tilannetta kuin vain tossa kuvassa mutta kannattaa lisätä enemmän pehmusteita häkkiin ja sinne missä se on paljon. Itse laitoin räsymaton alle etolasta ostettua kylppärimattoa http://www.etola.net/Tuote/kylpyhuone/kylpyhuonematot/sympanova_mosaik ihan sama kuin tuo ja siis toi on sellanen tosi pehmee) ja sitten vielä sen kerroksen alla on 2x eteismattoa hänen kompostoriaita "häkkiin". Koska siellä hän viettää illat ja silloinkuin en ole kotona. Mutta siis se on iha normaalia rexrotusilla (eniten ylipainoisilla ja kaneilla joilla on liian pitkät kynnet mutta omalla kanilla ei ole noita). Ja spartalla se voisi johtua eniten siitä koska ainakin ymmärtääkseni hän saa olla vapaana ja siinähän tulee lihaksia joista tulee painoa :) Ja en kirjoittanut tätä mitenkään huonossamielessä! Mutta onnea poikueesta! :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillä on joo melkein jatkuvasti tassunpohjassa kulumaa. Vaihdoin maton tilapäisesti puruun ja toivon, että se auttaa :) Sillä on nyt pahemmassa kunnossa nuo kun yleensä, mutta eiköhän ne siitä parane taas. Ikinä ei oo tullut mitään suurempia ongelmia noista, toivottavasti ei nytkään.

   Poista
 15. Sparta on kyl nii ylisöpö x) Ja voi miten pikkusii pupusii :x

  VastaaPoista
 16. Omasta kokemuksesta kanistani tuli ärtyneempi ja vihaisempi mutta eläinlääkäri sanoi että se on normaalia :) Jolloin kani jää sellaiseksi ärtyyneksi mutta sitä pitää silloin opettaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, toivottavasti Sparta säilyy yhtä kilttinä kun se on nyt :)

   Poista
 17. Meinaatko ihan alkaa kasvattamaan pienirexejä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emmä :D Spartakin leikataan, enkä halua haalia paljon kaneja. Muutama kani on korkeintaan hyvä :) Tää oli kokemuksena mahtavaa.

   Poista
 18. Sitte ku poikaset kasvaa nii jos aiot pitää niit tossa aitauksessa kun ne tulee ulos pesästä, niin suosittelen laittamaan pahvia tai jotain alas ja katon, sillä meillä kummassakin poikueessa poikaset on tullut kompostikehikosta läpi tai hypännyt yli, ja siitä seuras yhden kanin lopetus kun hampaat katkes pahasti ja tuli hammasvika. Ihan vinkkinä vaan! :)

  VastaaPoista
 19. Voi onnea pikkuisten johdosta ! Kumman aijot jättää itellesi, poika vai tyttökanin ? Nimittäin ainakin leikattu uros tulee tietääkseni molempien kanssa toimeen :) entä annatko pikkuisille nimet ennen luovutusta ? Missä vaiheessa belmiina lähtee takaisin kasvattajalleen ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Monien mukaan uroskani ei tule toisen uroksen kanssa toimeen edes leikattuna, VÄLTTÄMÄTTÄ. Turvallisempaa olisi siis jättää tyttö itselle :) Sparta on kyllä niin sosiaalinen ja hyväksyväinen, että varmasti hyväksyisi myös uroksenkin. Siitä toisesta ei sitten tiedä, jos se olisi agressiivisempi tapaus. Nimet annan joo ja Belmina lähtee sitten, kun poikaset ovat luovutusiässä :)

   Poista
 20. Melkeen yhtä suloisia kuin sä :)

  VastaaPoista
 21. Oii tosi sulosii!! :)

  VastaaPoista
 22. Aww! Söpöjä pikku pupuja! Toivottavasti joku niistä tulee hyvin toimeen Spartan kanssa. :) Ja onnea vielä Spartalle pallien poistoon! :))

  VastaaPoista
 23. vooi noiden poikasten syntymäpäivä on sama kuin mun koiran syntymäpäivä :)

  VastaaPoista
 24. Sparta saattaa löytsähtää maahan ja syödä vain ja lihota kastoroinnin jälkeen. Mutta se on vain tapahtunut joillekkin. Olemme itsekkin miettineet että leikataan poika kanimme.

  VastaaPoista
 25. Siis eikä toi tummin on ihanku pieni virtahepo. <3 en kestäää

  VastaaPoista
 26. Pallien poistoon sparta!

  VastaaPoista
 27. Kuka sinne eläin lääkäriin joutuu

  VastaaPoista
 28. OMG! Ne on nii pikkusia ja sulosia, mä en kestäää ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

  VastaaPoista
 29. Oi kun ne on söpöjä!<3

  VastaaPoista
 30. voi spartaa ;< meiän pupu muuttu aika radikaalisti kun se kastroitiin :/ se vaan makoili, oli rauhallinen ja muuttu vapaana kulkeavasta kanista sylikaniksi :D ihana se oli kyllä silti :3

  VastaaPoista
 31. Mun pupulla on ollut kolme poikuetta. Ensimmäisessä oli kuusi, toisessa viisi ja kolmannessa kaksi. Missään poikueessa ei kukaan kuollut eikä niitten emo hylännyt vaikka pidin niitä kädessä silleen niin kuin sinä. Poikasilla oli joillakin tosi iso koko ero ja yksi pentu oli todella pieni vastasyntyneen mutta kun ne kasvoi niin siitä tuli pentueen suurin:) Olen aika varma ettei niistä kukaan kuole :) Mutta ONNEA TODELLA PALJON PENNUISTA♥

  VastaaPoista
 32. Ne on ihania!💕 en oo mitenkään "kaniystävä" mutta nää on aivan ihanii ja toivottavasti kaikki menee hyvin! Onnea!💕😘

  VastaaPoista
 33. Aivan ihania ! Mulla 2 kania. I <3 RABBITS ! t olivia 13v Lohjalta

  VastaaPoista
 34. Oi ihania!:) ja onnea nyt viel spartalle ja belmiiinalle;)
  Ja hei muuten ,oisi kiva jos tekisit youtubeen noista pikku pupuista vaikka semmoisia videoita että kuvaisit
  ainaki kerran viikossa niitä se ois musta tosi kivaa:) tykkään kattoo kaikkia kani videoita ja näi:)

  VastaaPoista
 35. Ihania poikasia ;3 Mun kani kastoroitiin tän kuun alussa ja ei kani mitenkään muuttunu, paitsi et alko käyttää vessalaatikkoo :) En usko, että Spartakaa muuttuu mitenkään :) Voimia sinne .3

  VastaaPoista
 36. Voikun ne on pieniä ja söpöjä<3.

  VastaaPoista
 37. Mun kani on leikattu poika ja sen luonne ei paljoa muuttunut.. Vähän ehkä rauhottu eikä merkkaillu niin paljoa. Toivottavasti spartalle ei tule nukutuksesta mitään.. Sehän on aina riski :(. Mutta kyllä se siitä selviää jos se munkin pikku hermeliini siitä selvisi :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sparta on tosi hyvässä kunnossa ja todella reipas, niin eiköhän nukutuksestakin selviä :) Ainahan voi käydä mitä vain, mutta ei kannata ajatella negatiivisesti.

   Poista
 38. Voi ettääää!!♥ ne on niiiiin sulosiaaa<3 etenkin tuo musta, se on niiiin lutunen :3
  Mulla on myös kani :D kyllä sen pitäis olla normaalia jos se papanoi muualle kun häkkiin :) koska minunkin pikku Eetuni papanoi sekä vessa laatikkoon että häkkiin sekä häkin vieressä olevalle lattialle :Dja muuten olet paras vloggaaja ikinä!!♥

  VastaaPoista
 39. voi ei,nuo on niin suloisia pikkusia :'3 kun näin instagramissa kuvan jossa yksi poikanen oli sun kädellä, sain kauhean hepulin kun tajusin että nyt ne pikkuset on syntyny :D :) Onnea kovasti,ja toivotaan etttä kaikki sujuu hyvin. niinkun varmasti sujuukin :3 Seurailen innolla poikasten kehitystä täältä käsin :3

  VastaaPoista
 40. Moii ;) mulla on hermeliinikani joka on reilu vuoden ikäinen ja siitä on tullut epä WC- siisti. Papanoita on jokapuolella häkkiä.. Mutta vapaana ollessaan osaa tehdä vessalaatikkoon. Meilläkin tapahtui tämä muutos yhtäkkiä.. Ennen osasi tehdä kaikki papanat siististi vessaan.. :D no, ei voi mitään. Häkkiä pitää vain siivota niin paljon useammin..

  VastaaPoista
 41. mä oon ihan innoissani näistä poikasista :D meillekin olis aikoinaan pitäny tulla poikasia mutta kani kuoli ampiaisen pistoihin:( onnea niiden kanssa!♥

  VastaaPoista
 42. Ompas lutusia! Pikkukaneilla on muuten todella söpöt korvat! Ja muuten, todella onnistuneita kuvia. Hyvin olet saanut kuvattua Spartan hyppäämässä, niin että ei ole kuva ihan suttuinen.

  VastaaPoista
 43. Hei mä oon 14-vuotias ja mä oo halunnu ja ottanu selvää ja kaikkee mahollista kaneista eli siis mä haluisin kanin mut äiti ja iskä ei suostu olisin ite valmis maksamaan kaikki sen jutut ruuat ja lääkärit ja hommaamaan sille hoitajan lomien ajaks ja kaikkee ja mun sisko auttais mua.... Meillä on navetta ja kanala nii ei yks tai kaks kanii haittais ja muutenki paljo tilaa joten se kani/kanit ei joutuis asumaan yksin sellases pienes häkis! Mun vanhemmille on ongelma lähinnä ne kustannukset ja nää lomahoitajat.... Nii mä haluaisin jonku ulkopuolisen mielipiteen et oisko oikein jos saisin kanin? Ja hei oot vissiin leikkaamas spartaa niin paljoko se maksaa ootko ottanu selvää? Ja kiitti tooosi paljo jos vastaat ja myös niille jos joku muuki vastaa ku soikku vaan!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä ota kantaa siihen onko oikein, että saat kanin. Vanhemmat tekevät päätökset, kun lapsi on alle 18 tai asuu kotona. Kastrointihinnat vaihtelevat paljon paikkakunnittain :) Etelässä luonnollisesti enemmän.

   Poista
 44. Moi soikku! Sulla on ihanii kanei ne pikkuset onniin söpöi.Sä oot mun paras vloggaaja minkä tiiän:) mulla kin on kani se on Hugo se on 3 vuotta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Kiitos paljon :) Onhan nuo pikkuiset söpöjä.

   Poista
 45. Onpa söpöjä Dalmiksen näköinen varsinkin

  VastaaPoista
 46. Tulin ajatelleeksi sitä että aijotko pitää poikaset vai myytkö ne?

  VastaaPoista
 47. Meidän uros oli ennen kastrointia todella aktiivinen, ihan kuin Sparta. Leikkauksen jälkeen laiskistui ja lihoi ja sairasteli paljon enemmän.

  VastaaPoista