16.7.2014

Vesimeloneita

Sparta kastroidaan huomenna, eiiih! Mä pelkään pahinta, nimittäin sitä, että Sparta kuolee nukutukseen. En kyllä usko niin tapahtuvan, koska Puttu on todella hyvässä kunnossa ja nuori. Me otettiin kuitenkin viimeisiä kuvia siitä "miehenä". Päädyin leikkaukseen, koska haluan Spartalle kanikaverin sen koko loppuelämäksi, niin paljon se on tykännyt Belminasta :) Belminaa en voi valitettavasti pitää itselläni, mutta yksi poikasista jääköön Spartalle kaveriksi.
 40 kommenttia:

 1. Söpö Sparta ♥ ☺

  emmankanit.blogspot.com

  VastaaPoista
 2. Heh, munkin kanit RAKASTAA vesimelonia <3 :D. Ajattelin myös kastroida Raimo-kanini, jotta se pääsisi asustelemaan naaraskanien seuraan, mutta hirmuisesti muakin pelottaa D: no mut kyllä se hyvin menee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti menee hyvin :) Vesimelonia ei kannata antaa paljon, se on niin vesipitoista ja voi aiheuttaa ripulia. Meillä Sparta syö vaikka mitä :D Maisteli kerran mun teetäkin huomaamatta.

   Poista
 3. Munkin pupu kastroitiin eikä käytös kyllä muuttunut eikä kuollut nukutukseen :) tsempit spartalle, sparta on hiano mies oli kastroitu tai ei ;)

  VastaaPoista
 4. ihana sparta ja kivoja kuvia!!:)

  VastaaPoista
 5. Hyvin se menee :D Ja kiva kun Sparta saa kaverin!

  VastaaPoista
 6. Toivotaan parasta. Meidän kani kuoli nuorena nukutukseen :/ Toivotaab että Spartalla menee hyvin !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei :( Meillä on selvinnyt marsut ja gerbiilit nukutuksesta, joten uskon, että Spartakin. Mutta voihan mitä tahansa tapahtua.

   Poista
 7. Nyyh ;( mutta kyllä Sparta selviää! :)

  VastaaPoista
 8. uijjui ku Sparta on söpö:3 piirsin sut :'DDD tosi vaikeeta se oli, eikä näytä kauheesti sulta mut... http://iamlittlebutterfly.blogspot.fi/2014/07/vaatteet-pt-1-piirsin-soikun3.html

  VastaaPoista
 9. Voi ihana toi viides kuva! :') suttusuu :3 :D

  VastaaPoista
 10. Sparta on purru ton vesimelonin ihan pupun muotoseks :D (4kuva) Kaikki menee varmasti hyvin :) Uskot vaa ni kyll se siitä! Meneeks Belmina kasvattajallee (siitosjänöks) vai uuteen kotiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sami teki sen pupumuodon muotilla :DDD Kiitos! Belmina menee takaisin kasvattajalle.

   Poista
  2. Mietinki vähän ett miten Sparta oikein onnistu :D Ookoo ja ole hyvä !

   Poista
 11. Tsemppiä Spartalle! Meillä kastroitiin pieni hermeliinikani viime talvena, joka painaa alle kilon ja selvisi nukutuksesta tosi hyvin :). Joten uskoisin että Sparta selviää myös! ;)

  VastaaPoista
 12. Ihanat noi kuvat :3! Ei kani miltein ikinä siihen nukutukseen kuole mutta se on kyllä ärsyttävää jos kani alkaa repimään niitä tikkejä pois ja tulee stressi et ne tulhetuu ym...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, ettei näin käy! Kunhan vaan herää :)

   Poista
 13. Hienoja kuvia! Puttu on todella suloinen :3 mistä ostit spartan? Yleinsähän on se että ei kannata ostaa eläinkaupasta ellei myyjä tiedä suurinpiirtein kaiken pupurodusta, ja itse kanista. Joskus on käynnyt sellaista, että on sanottu puolenvuoden ikäiseksi, ja sitten se on ollutkin jo kolme neljä vuotta. Myös se, pienemmillä jyrsijöillä ei näy palleja, joten kaupassa ollaan vain sanottu että leikattu, ja sitten se on ollutkin leikkaamaton, ja tullut iso perhe. Jopa myös sukupuolen kanssa on ollut ongelmia. Mutta tosin vain joissain paikoissa joka sekin todella harmillista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin Spartan eläinkaupasta, Megaeläimestä. Se oli tullut kasvattajalta sinne ja myyjä vaikutti todella pätevältä. Leikkasi Spartan kynnetkin siinä vielä ennen luovutusta. Kannattaa tosiaan olla tarkkana eläinkaupan valinnassa, jos päättää ostaa sieltä lemmikin. Itse suosittelen tietysti hakemaan kanin suoraan kasvattajalta, mutta en voinut tuolloin jättää Spartaa eläinkauppaan, koska ihastuin siihen niin paljon! Onneksi en jättänyt ;)

   Poista
 14. Toivottavasti kaikki menee hyvin huomenna:) Muuttuuko kanin luonne tai käytös mitenkään, kun Se kastroidaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se saattaa muuttua. Ainakin monet muuttuvat rauhallisemmiksi.

   Poista
 15. Ihan sika söpöjä kuvia, toivottavasti sparta selvii henkessä siitä leikkaukselta :)

  VastaaPoista
 16. Toivottavasti leikkauksessa menisi kaikki hyvin!! Sparta on niin ihana ja tottelevainen kani! <3 :)

  VastaaPoista
 17. Kun mun uroskani kastroitiin, olin aluks, että "kyllä se menee ihan hyvin, se on terve ja nuori yms." Mut sit kun viimein oli sen leikkauksen aika, olin ihan vauhkona, et mitä jos ei... Käytiin pizzalla sen leikkauksen aikana ja koko ajan vaan mietin, et mitä jos jokin meneekin vikaan leikkauksessa. Sitten kun mulle viimein soitettiin, että leikkaus sujui hyvin ja voin hakea pienen mussukkani kotia, olin niiiin helpottunut. :)

  Parin päivän ajan se oli vähän masentunut, mutta n. viikon päästä leikkauksesta se oli jo lähes oma itsensä. Vahdin tarkkaan, ettei se pääse riehumaan niin että haava repeäisi tai ettei se nuolisi sitä paljon. Nylkyttäminen ja muu urosmainen käyttäytyminen jatkui tietenkin pari kuukautta kastraation jälkeenkin, mutta nyt voin olla onnellinen. Onhan pupu paljon onnellisempi, kun sai tyttöystävän itselleen.

  Toivotan teille onnea ja toivon, että Spartankin kastraatio sujuisi vähintään yhtä hyvin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä se on nyt leikkauksessa tai varmaan jo heräilemässä :) Toivotaan, että kaikki menee hyvin! Haen sen 12 aikoihin. Onneksi saa heräillä lääkärissä, niin ei tarvitse sen puolesta jännittää, että herääkö.

   Poista
 18. Hengessä eletään mukana, omakin poikakani menossa syksymmällä kastraatioon. Ja kun eläinlääkäri on pätevä niin hyvin kaikki menee vaikka itseä pelottaisi pienen rakkaan puolesta!

  VastaaPoista
 19. Ihania kuvia!! Toivottavasti leikkaus sujuu

  VastaaPoista
 20. Muistathan että saat laittaa Spartan toisen sukupolven seuraan vasta kuukauden päästä!

  VastaaPoista
 21. Mun entinen kani kastroitiin ja hengissä selvisi:)

  VastaaPoista
 22. Sparta on kyllä todella söpö ilmestys! :3♥

  VastaaPoista
 23. Kävikö Sami koulua Malmilla? Näyttää hirveen tutulta..

  VastaaPoista
 24. Aww ihana Sparta 😘 Ennen en pitäny kaneista yhtää,mut ku oon kattonu sun videoita ja oon nähny Spartankin niissä nii mun mielipide on muuttunu 😄👍 mun kaverilla on kaneja nii niittenkaa on kyl tullu oltua:) hyvää jatkoo teille ❤

  VastaaPoista
 25. Tän blogin siinä esittelty jutussa lukee että asut helsingissä niin etkö asu joensuussa vai jyväskylässä? :)

  VastaaPoista
 26. Mun pupu vähä maisto vesimeloonia, ku toisen kerran tarjosin ei halunnukkaa :D kumma kun ei ruoka maistunu :0 no ei se vissiin vaa tykänny nii jätti mulle sit loput :3 ♥

  VastaaPoista