21.7.2014

Poikaset 11 päivää

En kestä! Eilen illalla kolme poikasta lähti hurjalle tutkimusmatkalle pesän ulkopuolelle (eli häkkiin). Säikähdin aluksi, mutta sitten tajusin, että tämä on ihan normaalia. Hetken ajan poikaset poukkoilivat ympäriinsä ja kävivät välillä vessa-astiassakin lepäämässä. Lopuksi kaikki kipittivät kiltisti takaisin pesäkoppiinsa lämpöön. Kaikki poikaset ovat käyneet jaloittelemassa vuoron perään. Kaikilla on silmät auki tai vähän raollaan. Valkoinen poikanen on kehittynyt muita nopeammin ja sillä aukesi ensimmäisenä silmät. Se on kuitenkin kaikista rauhallisin, eikä ollut ensimmäisiä pesästä poistujia.

Tässä kaikista poikasista kuvat 11 päivän ikäisinä <3 Kaikki kuvat eivät onnistuneet mitenkään tosi hyvin. Korjatkaa, jos väreissä on jotain väärin. En ole hyvä tunnistamaan kanien värejä :)

1. Poikanen: Luonnonharmaa ja häilyvä valkoinen merkki otsassa. Onko tämä nyt sitten ylikuvioitunut viittakuvio, kun on valkoiset etujalat? Tällä myös takaraivossa hauska "ridge" eli punkkari. Muilla poikasilla ei ole yhtään niin selkeä :D
2. Poikanen: Luonnonharmaa. Ei mitään kuviota, valkoinen vatsa. Kaikista poikasista tasaisimman värinen. Yksi lemppareistani alusta alkaen. Oli poikueen pienin, mutta kirinyt kovasti! Näyttää eniten jänikseltä.
3. Poikanen: Luonnonharmaa viittakuvio (?). Tällä on mun mielestä kauneimman muotoinen pää. Kuviointi kaunistaa entisestään! Jos tämä ei ole tyttö, niin tulee harvinaisen kaunis poika ;)
4. Poikanen: Luonnonharmaa viittakuvio (?). Kapea valkoinen kuvio otsassa. Kaikista vilkkain. Hyppii korkeinta pomppuja ja oli ensimmäisten joukossa ensimmäisillä tutkimusretkillä. Kuitenkin laihin ja jotenkin reppana välillä.
5. Poikanen: En edes yritä arvuutella tämän väriä. Todella monen lempparipoikanen värin puolesta, koska erottuu hyvin muista. Itse ihastuin, koska tämä on kaikista suurin ja rauhallisin ja muistuttaa siten eniten Spartaa.Mun käsi syöpyi mökillä homeenpoistoaineesta -_-

6. Poikanen: Luonnonharmaa viittakuvio. Melko iso valkoinen kuvio otsassa. Musta tuntuu, että tää on kaikista ruskeimman värinen näistä kaikista. Selkä on ainakin suklaisen ruskea. Suloinen valkoinen niska.

67 kommenttia:

 1. Nää on kyllä ihan exstra super hyper sulosii!Kauniita kaikki,mutta ite ihastuin eniten tohon kolmanteen,jotenkin vaan niin sievä! :)

  VastaaPoista
 2. Toi homeenpoistoaine on kyllä melko myrkkyä, kun mun housulle ja paidalle sitä tuli niin kauhea valkoinen läntti..

  VastaaPoista
 3. Toi viides poikanen on kyllä niin ihana! ❤ onhan ne kaikki sulosia!❤

  VastaaPoista
 4. Ääääwww! kani kuume iskee!! :o

  Tosi kauniita poikasia ja ihanat kuviot kaikilla :3

  VastaaPoista
 5. Onpa hienon värisiä! :) Tuo vitonen on väriltään luonnonharmaa dalmatialainen.

  VastaaPoista
 6. Oletko sukupuolia jo arvuutellut? Itelleni tästä sivusta oli suurin apu ja arvuuttelut meni oikein. http://kaniwiki.wikispaces.com/Sukupuolen+tunnistaminen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon mä yrittänyt. Odotan suosiolla vielä viikon tai pari. Nyt kyse on lähinnä arvailusta, mikä ei ole kovin varma keino :)

   Poista
 7. Ihastuttavia :) 2 ja 5 on kyllä lempparit :3

  VastaaPoista
 8. Spartan väristä/värisiä ei näköjään tullu, voi Spartaa kun hän ei saanut itsensä väristä lasta :D :( Mutta aivan ihanan värisiä pieniä pupuvaaveja!<33

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niin! Oisin halunnut Sparta Juniorin :D Mutta onhan noikin pikkuspartoja kuitenkin :)

   Poista
 9. On kyllä tosi suloisia poikasia! Onko niillä vielä nimiä? :)

  VastaaPoista
 10. Tosi sulosia ovat ja ihania värejä!

  VastaaPoista
 11. voi miten sulonen tuo viides poikanen !! viides ja kuudes oli mun lempparit :--)

  VastaaPoista
 12. Niin suloisia sydämenvallottajia! :3

  VastaaPoista
 13. Vooi on kyllä niin söpöjä!! Jewwi, jep just sydämenvalloittajia:33

  VastaaPoista
 14. Ää tuo viides on niin sulonen! <3  http://allbeautifullost.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 15. Voi vitsi, tässähän tulee iha itsellekki kauhee kanikuume ku kattelee noit poikasten kuvii! ;D Ootko vielä päättänyt että minkä pidät ittelläs vai myytkö kaikki?

  VastaaPoista
 16. Oon vissii vähä väri sokee xd Sillo ku nää pikkuset synty ni katoin ett voi harmi ku ei Belminan kaunis ruskee periytynyt ett näähä on harmaita. Mutt ruskeitahan noi näyttää olevan vaitsi toi söppänä laikukas :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi alkaa taas pikkuhiljaa muuttua harmaiksi :D saa nähdä minkä värisiä niistä tulee.

   Poista
 17. Ihanan värisiä ku näitä sun postauksii lueskellessa haluisin aina vaan enemmän oman kanin :D

  VastaaPoista
 18. On kyllä kivan värisiä

  VastaaPoista
 19. Ei näytä omaan silmään luonnonharmailta. 1 ja 4 näyttää punavahvisteisilta. Kuvakin voi toki vääristää. Kannattaa kysyä kasvattajalta neuvoa ja Petsiessäkin kanipuolelta saa apua värin tunnistukseen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Nyt jotkut poikaset alkavat "harmaantua". Saa nähdä millaisia värejä tulee olemaan :)

   Poista
 20. Ihania♥ 5 on mun lemppari :3 Asutko siis missä ??voikko tulla tälläviikolla hesaan haluisin nähä sut.Oot mun lemppari vlogaaja/bloggaaja♡♡Soikku oot best:) Mun isoveli on halannu sua Oulussa ja sano että oot kiva ja hyvii videoita :)

  VastaaPoista
 21. Tosi sulosia, kaikki on aivan ihania :3

  VastaaPoista
 22. Kaikki ovat ihania, mutta viides on söpöin :)

  VastaaPoista
 23. Todella sulosia :3! Poikas postauksia on kiva lukea :)

  VastaaPoista
 24. Kanien sukupuolentunnistus on kyllä pirullista hommaa!:D arvuuttelimme kerran kahdella eläinlääkärillä kanimme sukupuolta, toinen väitti urokseksi ja toinen naaraaksi. Noo voihan ne lääkäritkin erehtyä. Myöhemmin kun meillä oli poikaset kutsuttiin ihan suosiolla kokenut kaninkasvattaja tunnistamaan kumpaa sukupuolta ne edustaa, jottei jää arvuuttelun varaan. Kaneista kyllä loppujen lopuksi erottaa sitten kun ne ovat n.6 viikkoisia esim pään ja ruumiinrakenteen perusteella kumpiako ne on, ei tietysti kaikista!
  Joo piti vaan tulla sanomaan että onnea toistaiseksi terveistä poikasista, ovat kyllä älyttömän suloisia!:)

  VastaaPoista
 25. Soikku onko siulla kikkii? jos on niin voitko kertoo ja saako tulla kikkaa?:)

  VastaaPoista
 26. Toi 5 valottu mun sydämmen♥ Mutta kyllä kaikki oli ihanii♥♥

  VastaaPoista
 27. tuo viides poikanen ♥ mun kani on samanvärinen, mutta vaan pitkäkarvanen :3 löysin sun blogiin vasta hiljattain, eikä oo ollu hirveesti aikaa vielä tutkimusmatkailla aikaisempia postauksia, mutta ihania nuo poikaset kyllä on! :)

  VastaaPoista
 28. Toi 3. poikanen on ihana :33 Meilläkun tuli kanipoikasia niin melkein kaikki olivat valkoisia, ja punaset silmät jotka ovat kuulemma yleistä valkoisilla kaneilla :)

  VastaaPoista
 29. Meillä on tullut tänä kesänä yhteensä 24 poikasta, joista valitettavasti duurin osa on kuollut...... pienimmät poikaset ovat nyt puoli viikkoisia, keskimmäiset kuukauden ja vanhin kaksi kuukautta. Meillä on kylläkin kaksi tyttökania ja yksi uros.

  VastaaPoista
 30. Tuleeko kaikista antiikinaikaisia kaupunkeja ;)

  VastaaPoista
 31. Vähän outo kysymys, mut ootko vahingossa tiputtanu yhtäkään poikasta, mitä sille kävis sitte jos tippuu? Mietin vaa koska noi on aika saman kokosii ku mun hamsteri ja se on päässy hyppäämään kädestä muttei käyny mitään.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen istunut ja pitänyt sylissä poikasta ja joskus jotkut ovat kiemurrelleet pois, eli pudonneet hyvin pieneltä korkeudelta. En usko, että sun hamsterillasi on mitään jos se on kunnossa! Poikaset ovat tosi herkkiä kaikelle, joten putoamiset on hieman pelottaneet, mutta ei ole täälläkään onneksi käynyt mitään :)

   Poista
 32. Pidin eniten siitä värikkäästä ;33 sillä oli kaunis kuviointi ♡

  VastaaPoista
 33. IHANIA!!!

  Ps. tässä uutta haasteideaa youtubeen.. https://www.youtube.com/watch?v=m-fkg185ytQ&list=UU9PcvGltzlNnpdjI4lAibkQ

  VastaaPoista
 34. Aaaaw kui söpöijä ♥ menaatko myydä ne vai ? Meilläki oli 2 pupua ja ne jotenki vahingossa teki 3 kertaa "vahinko lapsia" :D

  VastaaPoista
 35. Aww kun on söpöjä ♥ mullakin oli leijonaharjaskani "Tipsu" Pakko sanoa, että tuo viides on ihan lemppari vaikka kaikki ovatkin hurjan söpöjä :3

  VastaaPoista
 36. vitos vauva on kylläkin ihan luonnonharmaa scheck eikä dalmis kun on nenäkuviot ja kaikki :)

  VastaaPoista
 37. 1. (ylikuvioitunut) luonnonharmaa viittakuvio
  2. luonnonharmaa
  3. luonnonharmaa viittakuvio
  4. luonnonharmaa viittakuvio
  5. luonnonharmaa perhonen
  6. punavahvisteinen luonnonharmaa viittakuvio

  Koska Belmina on keltapunainen kani, muita punertavampi poikanen (6) on luultavasti punavahvisteinen luonnonharmaa. Jos joku muukin poikanen on toisia "ruskeampi"/punaisempi, näin on todennäköisesti myös sen kohdalla. :) Mitä nyt katselin kuvia, niin myös poikaset 1 ja 4 saattaisivat myös olla punavahvisteisia, mutta kuvista ei koskaan voi sanoa varmaksi. Parhaiten näet itse jos laitat kaikki poikaset riviin ja vertailet keskenään. Punavahvisteiset pitäisi pystyä erottamaan kohtalaisen helposti.

  Toivottavasti tästä oli apua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli apua. Nyt joidenkin poikasten karva alkaa muuttua harmaammaksi. En tiedä puskeeko Spartan väri jotenkin sieltä alta vai tuleeko niistä vaan harmaampia luonnonharmaita. Saa nähdä! Kaikilla (paitsi valkoisella) on selkä ruskea/punainen ja kyljet+jalat harmaat.

   Poista
 38. Moi Soikkuuuuuu, ihania kanivauvoja : ) Aion ehkä itekkin perustaa blogin. Oisko neuvoja?? Ees lyhyit??? : D IHANIIIIIAAAA kanin poikasia kumminkin.. Ite tykkään enemmän hepoista, mutta kanit on lähes yhtä ihunia.. :D todella suloisia.. Varmaan ihanaa, kun on kanivauvoja.... ❤ Oot mitä ilmeisimmin toooodeeellla mukava. Ja kaunis..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Vinkkinä annan sen, että kannattaa tehdä juuri sitä mitä itse haluaa. Tee jotain omaa :) Keksi oma juttu!

   Poista
 39. 5:des oli söpöin ;) PS. Aijjotko pitää joitakin poikasia..? /poikaset..?

  VastaaPoista
 40. Suloisia♡ myytkö ne kaikki vai Pidätkö itae yhden? Jos pidät mikä se olisi?

  VastaaPoista
 41. Ihania vaaveja! :3 itse ihastuin erityisesti 3 ja 5 poikasiin ♥♥
  Onko se sun allergia juttu jo selvinnyt? Tuleeko se poikasista?

  VastaaPoista
 42. Vooooiiii :D Niin ihanii et mä en kestä! :3 jos viitsit vastata ni olis kiva:
  Myytkö noita poikasia sitten luovutus iässä? :3 ;3 (en kyllä saa varmaan pupua mutta kysyin huvikseni :D)

  VastaaPoista
 43. Kuinka suloisia! 4 on ehdoton lemppari:3

  VastaaPoista
 44. Ihania kaikki , mutta 5 on lemppari muistuttaa omaa kaniani vähän

  VastaaPoista
 45. Oii,aivan ihania kaikki!:) Itselläni on aivan samanlainen kani väritykseltään,kun tuo viides!:) Siksi viides on lempparini!:) Oikeastaan on ilo lukea tällästä kaneihin liittyvää blogia. Onhan kani painotteisia blogeja paljon,mutta tämä on ehdoton suosikki blogini!:) kaikkea hyvää kaneille!:)

  VastaaPoista
 46. ihania,minulla on ollut neljä kania mutta kaikki ovat kuolleet, minun kanini tulivat meille noin 8viikon ikäisinä ne eivät saaneet poikasia mutta yksi oli valeraskaana ja se ei ollut kivaa.:)

  VastaaPoista