20.7.2014

Kaninpoikasten sukupuolen tunnistus

Ihan uskomattoman vaikeaa hommaa. Oon katsonut miljoonia kuvia netistä ja vertaillut poikasia toisiinsa. Vihdoinkin, kun olin täysin varma yhden poikasen olevan naaras, niin löysin eräästä blogista aivan samanlaisen tapauksen, joka huomattiin myöhemmin urokseksi. Ajattelin myöhemmin pyytää kasvattajan tms. tunnistamaan sukupuolet, ettei vahinkoja tapahdu :)

Vasemmalla on mun mielestä uros ja oikealla naaras. Mitä mieltä olette?


24 kommenttia:

  1. Ei mitään kokemusta, mutta kyllä tuo sun sanomalta näyttää:)

    VastaaPoista
  2. Tulkitsisin itse myös sukupuolet samoiksi kuin sinä itse. Voi vauvoja! En malta odottaa että ne kasvaa ja postaat miljoona kuvaa söpöistä pörröisistä kanilapsista♥ :D Tai no näistä ei kyllä taida tulla yhtä pörröisiä kun rexejä ovat.

    VastaaPoista
  3. Meillä on pari kertaa tehty kanin poikasii ja voin sanoo että se sukupuolen tunnistus oli kyllä tosi vaikeeta. Ekalla kerralla pari poikasta tunnistettiin väärin,mutta onneksi poikasten omistajia ei haitannut eri sukupuoli.Toiset poikaset sitten käskettiin kaveri kasvattajan tarkistaa.

    VastaaPoista
  4. http://bit.ly/1p64D7Q

    VastaaPoista
  5. Yritä painaa hellästi niin, että elin tulee ulos. Jos elimessä on piste, on uros ja jos se on viiva, poikanen on naaras. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just meinasin sanoo samaa :) kuvien perusteella aika selkeät erot on ja itte kans sanoisin ne samallai ku olit kattonu. Jotkut näyttää jotain tolta väliltä ja ne selviää yleensä tolla yllämainitulla tavalla :)

      Poista
    2. Näin ne tunnistaa helposti! :) Ainakin meillä meni tällä tavalla jokaisen poikasen sukupuoli oikein.

      Poista
  6. Suosittelen katsomaan sukupuolet kun ovat 2-3 viikkoisia, sillä silloin ne näkee omasta mielestäni parhaiten. Laita kani kämmenelle niin että pää on sinuun päin. Paina sitten hiukan kummaltakin puolelta niin, että elin tulee ulos. Uroksella on selvä "pötkö" jossa on päässä pieni reikä, kun taas naaraalla on selvä vako. Helppoa hommaa mun mielestä ;) Ensikertalaisena katsoin kaikki viisi kania oikein :) http://marsuelamaa.blogspot.fi/2013/07/nain-tunnistat-kaninpoikasen-sukupuolen.html <-- Tuolla on hyvin selkeät ohjeet tunnistamiseen. Tsemppiä tunnistuksessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääkin odottaa vielä :) Jotkut tunnistavat ihan vastasyntyneiden sukupuolet, mutta musta tuntuu aivan liian hankalalta :D Myöhemmin se on tosiaan helpompaa.

      Poista
  7. Toi on uros toi vasemman puolinen ja naaras oikepuolinrn

    VastaaPoista
  8. Itse en omista mitään kokemusta, mutta kannattaa ehkä antaa jonkun asiantuntijan katsoa ja tunnistaa sukupuolet;)

    VastaaPoista
  9. Ei ihan pieneneltä saa selvää kumpi on vaikka aluksi näyttäisi pojalta niin voi olla silti tyttö ja toisin päinä, meillä on ollut kaksi kertaa jo poikasia, on ne kyllä söpöjä:)

    VastaaPoista
  10. En kyllä tiedä kanien sukupuolien tunnistamisesta, mutta useinhan pojalla on se elin hieman edessäpäin. :)

    VastaaPoista
  11. Luin jostain kommentista että marsusi on nukutettu. Katroitko nekin vai? Jos joo ni oliko se kallista ja muuttiko marsun luonnetta paljon? Minulla on noin 1,5 v marsu joka on ihan loistava luontonen mutta se on yksin ja haluaisin sille tyttökaverin. :) pystytkö kertomaan hiukan marsustasi ja sen leikkauksesta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toinen marsuistani kastroitiin, mutta se tapahtui sen entisellä omistajalla. En muista minkä takia mun toinen marsu aikoinaan nukutettiin, mutta kaikki meni silti hyvin. Sama asiahan se on onko kyseessä marsu vai pieni kani. Eli nukuttaminen voi olla rankkaa pienelle eläimelle, mutta heräämisen aikana on tärkeää pitää eläin lämpimänä. (plussaa jos eläinlääkäri hoitaa heräämisen). Kun Sparta kastroitiin niin ennen toimenpidettä se punnittiin. Lääkäri olisi punninnut sen kantokopassa, mutta pyysin, että voisiko ilman kantokoppaa. Jos kani/marsu punnitaan kantokopassa, niin paino voidaan _ehkä_ arvioida väärin ja nukutusainetta voidaan laittaa liikaa. Kannattaa olla tarkka tämmöisissä asioissa ja mennä sen mukaan mikä tuntuu oikealta :)

      Poista
  12. on oikein -kokenut kasvattaja

    VastaaPoista
  13. Joo pitääpä odottaa vielä siis maltillisesti :)

    VastaaPoista
  14. Meillä kans oli aikoinaan vaikea tietää kissanpentujen sukupuolet ja joskus tyttö kissat saivat poikien nimet ja toisinpäin XD
    Seitsemän vuotta sitten meille hankittiin toinen kissa vanhemman kissan kaveriksi ja isosiskoni luuli pentua tytöksi. Onneksi tarkistin sukupuolen, koska tällähän oli pallit. Kissanpentu sai nimekseen Topi :3

    VastaaPoista
  15. Painat ja vähän vedät sukupuoli elimen ympäriltä niin, että se uloke sieltä tulee ulos. Naarailla on v:n muotoinen ja uroksilla o:n muotoinen pitkula. Et saa sitä näkyviin, ellet paina kunnolla eikä se poikanen rikki mene. Naaralla peräaukon ja sen sukupuolielinaukon väli on lyhyempi kuin uroksen.

    VastaaPoista
  16. Meidän poikasta jopa kanikasvattaja luuli naaraaksi, joka sitten todistui poikakaniksi.....

    VastaaPoista
  17. Soikku hoi! tiedustelisin, että myytkö sun poikueesta kaneja 'katsojillesi' vai myytkö kaikki tutuillesi? olisin kiinnostunut sulta kania ostamaan, koska tiedän että ne ovat saaneet hyvää käsittelyä pienestä asti. Ymmärrän, että sun on varmasti vaikea bongata sun seuraajien joukosta niitä, jotka oikeasti osaavat hoitaa kaneja, eivätkä halua niitä vain leluiksi tai sen takia että 'on siistii saada soikulta kani'. Mulla on ollut kaneja jo jonkin aikaa, ja tiedän kuinka raskasta niiden hoitaminen oikeasti on. Ei todellakaan mitään ruusuilla tanssimista aina :-D mutta siis jos myyt kanejasi katsojillesi, voisitko kertoa miten sinuun saa yhteyden muutakuin näin kommenttien avulla? :-)

    VastaaPoista
  18. Musta näyttää kans samalle mitä ite olit miettiny :) Myytkö kaneja katsojille? Olis nimittäin niin kiva saada tommonen pieni omaksi <3

    VastaaPoista
  19. http://kaniwiki.wikispaces.com/file/view/tytt%C3%B61.jpg/91732091/tytt%C3%B61.jpg

    VastaaPoista