28.1.2013

Taas videota !


Vähän ajatuksia luomusta ja eläinten hyvinvoinnista muutenkin. Mitäs mieltä te ootte tämmöisista asioista?

58 kommenttia:

 1. sulla on tosi kivoja videoita!:D

  VastaaPoista
 2. Jee oon eka kommaaja!!! =)))

  VastaaPoista
 3. Ihanaa kun teit taas videon!!!

  VastaaPoista
 4. Jee oon eka kommentoiva fani!

  Oot nii best!

  VastaaPoista
 5. Oot kyllä oikeesti oikeessa tossa eläinasiassa, oon samaa mieltä. Okei, joo, oon 13, mutta silti oon samaa mieltä ja haluisin myös tehä jotain eläinten hyväksi, ei ne tälle maailmalle oo mitään tehnyt^^ Oon myös tosi eläinrakas ;)
  Ja tähän väliin, sulla on upee blogi ja luen tätä anonyyminä ;)

  VastaaPoista
 6. Itekki suosin luomuu (; tottakai terveellisyyden ja tiedon siitä, mitä syön mutta kuitenkin ne eläimet on kyllä se suurin syy :)

  Ja nyt kun on tullut sitä, että oot jotenkin "muuttunut" niin itsekki oon jotenkin sitä mieltä ollut tai siis en ny sillee mut kumminki :D, ni nyt tää video oli taas sillain "pitkästä aikaa" semmonen "soikkuvideo" U know? ;D Oot taas oma ihana ittes, vaikka oot kyllä kokoajan ollukki periaattees mut siis..
  Joo, pointti oli siis se, että olet maailmanparas soikku :D♥

  VastaaPoista
 7. MIKS KÄYTÄT NYKYÄÄN _AINA_ UIKKAREITA?miks et rintsikoita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska otin tatuoinnin sellaiseen paikkaan, että se ei parannu jos pidän rintsikoita.

   Poista
 8. Soikku hei, must sun kannattais oikeesti alkaa tehä noitten postienkaa just tollain, et ain vaik pari kirjettä videon alkuun/loppuun (; niin ei tulis aina niin hirrrveeen pitkii postivideoita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis nykyään en tee enää postivideoita oikeestaan, otan ehkä muutamia kirjeitä johonkin videoon mukaan.

   Poista
 9. Oon samaa mieltä tosta eläinten hyvinvoinnista! Varsinkin turkistarhaus on ihan tyhmää ja turhaa nykyään. Mutta kiva päivä sullekin :)

  VastaaPoista
 10. mun pupu ei ikinä oo syöny mun yhtäkään johtoa eikä mitään huonekalui tai yhtää mitää onneks :D

  VastaaPoista
 11. laita kuva sit makaroonilaatikost ku se on valmis :) ?

  VastaaPoista
 12. No onnistuko makaroonilaatikko hyvin? :D

  VastaaPoista
 13. kuuntelet Alex Gootia!! huippu! :3 ♥ haha oli pakko sanoo XD

  VastaaPoista
 14. iha pakko huomauttaa et vaikka ostat iha perus valion maitoo mikä ei oo luomua, nii ei ne lehmät oo mitenkää kärsiny ku ne tulee perhetiloilta niinku esim mm meidän kotiphasta menee valiolle ja lehmillä on kyl ihan kiitettävät oltavat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep eiköhän euroopassa tuotantoeläimillä oo kuitenkin yleisesti ihan hyvät oltavat :) Yritän silti panostaa luomuun myös valmistustavan vuoksi. Ekologisuus yms. korostuu luomussa.

   Poista
  2. Se on hyvä juttu et jotkut ihmiset panostaa tuohon luomuunkin, mut pakko sanoa et valitettavasti aina se luomuna myytävä tuote ei todellisuudessa ole ihan niin luomua mitä sen pitäisi olla..
   Itse olen nähnyt esim tehoviljely mansikoita myytävän luomuna, mitä ne eivät todellakaan ole ja mun isä oli joskus rakennushommissa yhdellä luomusikalalla jossa sioille syötettiin läheiseltä panimolta tuodut kaikki mäskit, jonka vuoksi ko. tilan siat olivat koko elämänsä ajan kännissä. Ei tehny kyllä mieli isäni ottaa sikaa sieltä, kun sitä hänelle sitä tarjottiin.
   Nykyään on kyllä tiukentunut nuo kaikki laatuvaatimukset ja asioita valvotaan ehkä enemmän, kuin ennen niin toivonmukaan ainakin tälläiset tapaukset ovat ainakin vähentyneet. Mutta pointtini oli nyt se että itse en kaikissa tuotteissa aina luota ihan sata prosenttisesti siihen että paketin kyljessä lukee se luomu.

   Poista
 15. Oon samaa mieltä tosta luomusta! Luomua voi syödä hyvällä mielellä, kun tietää, että sillä eläimellä on takana hyvä elämä. :) + mun kani söi ennen johtoja, mutta ei enää oo syöny ! :)

  VastaaPoista
 16. Lihan ostaminen luomuna :3

  VastaaPoista
 17. miks käytät aika usei bikineitä talvella? nytki sul tossa..

  VastaaPoista
 18. Tuli mieleen, kun ostit sen tekonahkatakin ja videossa sanoit ettet halua aitoo nahkaa koska et halua että joku eläin on kuollut sen takia tmv. Mietippä kumminkin, että aito nahka on melkein ikuinen, kun taas tekonahka kuormittaa luontoa paljon enemmän (lyhyempi käyttöikä = uusia valmistetaan enemmän). Ja H&M tuottaa aika paljon vaatteitaan esim. Bangladeshissa (yksi maailman köyhimpiä maita) ja siellä ne puoli ilmaiseksi työtä yötäpäivää tekevät naiset ja lapset väkertää niitä tekonahkatakkeja.

  Toki omatunnossa saattaa tuntua enemmän, kun tietää kantavansa päällään jotain joka oli ennen elossa, mutta loppupeleissä se yks lammas tai mikä tahansa on aika pientä verrattuna siihen miten vaateketjut kuten H&M tuhoaa luontoa roudaamalla niitä rättejä ympäri maailmaa, unohtamatta niitä ihmispoloja jotka yötäpäivää raatavat 1e tuntipalkalla niiden vaatteiden eteen ruokkiakseen perheensä.

  Sitäpaitsi, olettaen että kumminkin syöt nautaa ja muuta lihaa, musta on kummallista että haluat heittää hukkaan hyvia osia siitä jo valmiiksi kuolleesta eläimestä. Eikö mielestäsi ole parempi käyttää hyväksi jokainen osa eläintä, kuin heittää suuri osa jokatapauksessa kuolleesta eläimestä hukkaan.

  Enemmän hallaa saadaan aikaan kuljettamalla vaatteita (ja ruokaa) ympäri maailmaa. Aito nahka on hyvin hoidettuna elin-ikäinen, kun taas keinonahka ei. Joudut ostamaan uusia, ja tämä jos mikä tulee luonnolle, sekä sinulle kalliiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku tuli mainitsemaan tästä mulle youtubessa ja aloin miettiä enemmän asiaa. Aito nahka sinällään kuulostaa hyvältä idealta, mutta kun saisi vielä varmuuden siihen, että ne lehmät/siat joiden nahkaa käytetään, on saaneet elää hyvän elämän. Ilmeisesti suomalainen nahka on "onnellisten" eläinten nahkaa :) Pitää ottaa kyl asiasta enemmän selvää! Kiva kun saa eri mielipiteitä asioihin, pistää nimittäin miettimään kaikkea.

   Poista
  2. Minulle se, että tiedän, etten tue enkä pidä ylläni kuollutta eläintä tuo paremman omantunnon. Minusta koko ajatus siitä, että eläin on tapettu ja kannan päälläni sen nahkaa oksettaa. Toki mielipiteitä on useita ja tämäkin on minun mielipiteeni. En välttämättä pitäisi aitoa nahkatakkia edes vaikka tietäisin, että eläin on elänyt onnellisen elämän. Materiaaleja on monia muitakin. Turkki/nahka kuuluu eläimelle, ei ihmiselle. Me emme sitä tarvitse.

   Poista
  3. Jep, ja tosiaan loppupeleissä halvempaa ja parempi vaihtoehto luonnon kannalta. Hinta kirpaisee vaan kerran, kunhan pitää huolta takista. :) Suomessa kyllä yleisesti karjaa kohdellaan hyvin ja ne elävät hyvän elämän t. maalla asuva. Kannattaa tosiaan ottaa selvää ja punnita vaihtoehtoja ihan kunnolla! :)

   Poista
  4. Tullaan pisteeseen jossa kannattaisi ryhtyä siis kasvissyöjäksi, ja ottaa käytäntöön vegaanien säännöt vaatteissa. Jos luontoa ajatellaan, niin lihan ja nahkan tuotantoon menee kyllä _TOSI PALJON_ energiaa, enkä usko että se rättien kuljettelu on mitään tuohon verrattuna. Kyllähän ne monet nahkatakitkin on jostaintuolta maailmalta, tekonahkaa ei sen sijaan olla tarvittu syöttää ja juottaa ja antamaan laidunmaata.
   Miettikääpä vaikka sitä.

   Poista
  5. Oli pakko vastata, mutta en usko että kaikki on tehty noin. Miten nää köyhät tytöt jotka ei osaa omaa nimeää kirjottaa käyttää jotai ompelukoneita käyttää ja tekee kaikkki melko täydelliset saumat? Koska yleisimmiten nää Bangladesh lapset myy huumeita tai murskaa hiiltä 30snt. Per tunti... Onhan tää toki surullista siellä:( PS. Soikku oot ihana <3

   Poista
 19. Ethän sä ees paljoo nyt noit hiuksii räplänny ;) Mut kiva video ja oon monessa aisassa samaa mieltä sun kanssa! :)

  VastaaPoista
 20. moikkkaa :)! katoin tätä sun videoo siis tätä http://www.youtube.com/watch?v=SImYrtnNTro ni aattelin että millon teet tommosia lisäää, ihania :3 ! ja onko sun nimi niiku oikeesti Soikku vai onkse lempinimi?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen haluan sanoa erityisesti lehmien oloista, että meillä on maitokarjatila ja tiedän tästä asiasta jonkin verran.. Mutta meidän tila ei ole luomu. Silti lehmillä on lähes yhtä hyvät olot kuin luomutilallisillakin (olipa kamala sana kirjoittaa :D), koska meidänkin tilan saisi luomulle, jos kaikkia lehmiä pidettäisiin ulkona kesällä päivät. Tämä toisi paljon enemmän hommaa kun päälle 120 lehmää ajat laitumelle ja takaisin ja sitten mahdolliset karkailut jne.. (ja sitä paitsi sisällä on kesäisin viileämpi ! ja yhtälailla ne sisälläkin saavat rehua syödäkseen ja vettä juodakseen ..) Saataisiin me toki enemmän maidosta rahaa, jos se olisi luomua mutta kun .. :D usein kaikki pienet tilat ovat luomulla, sillä kaksikymmentä lehmää on paljon helpompi sinne laitumelle siirtää kuin satakaksikymmentä :D toki on muitakin kriteerejä joiden mukaan se luomu määritellään, mutta meillä on tämä ainut syy miksi meiltä ei tule luomumaitoa. joo tä oli nyt vaan tällänen omaelämäkerta-turhuus :D ja kyllä joo, Suomessa lehmillä on useimmiten hyvät olot. jos sillä on kipuja, jokin sairaus tms. niin sen kärsimyksiä pyritään helpottamaan tai lopettamaan kokonaan. ja muutenkin .. lehmistä tulee perheenjäseniä c; (hehe meillä päälle 200 henkinen perhe .....) meillä on 20 vuotta vanha Volvo, mutta kallis navetta johon rahat käytetään suurimmaksi osaksi. summia en toki ala kertomaan, mutta voitte vain arvailla ... ja juu, toki niitäkin tiloja löytyy joilla on ongelmia ja eläimet voivat huonosti, mutta suht harvassa onneksi c: ja vielä yksi asia :D maitotiloilta lähtee lehmä siinä vaiheessa teuraaksi, jos sille on tullut jokin vamma, sairaus jne. tai se alkaa olemaan niin vanha että niitä vaivoja alkaa tulemaan. meillä on vanhin lehmä tainnut olla n. 10v c;
   joo se romaani oli siinä .. :D

   Poista
  2. Kiva kuulla tosiaan! :) Tulee hyvä mieli kun lukee tämmösiä juttuja. Ois kiva käydä joskus vierailulla jollain tilalla. Pitääpä ottaa selvää onks se mahdollista noin vaan käydä jossain! Mut tosi kiva kuulla et lehmistä tulee "perheenjäseniä". Lehmät on ihania!

   Poista
  3. Aina välillä on sellasia vierailuja tiettyihin navettoihin, jonne voi varata itelleen 'paikan'. Varmaan netistä kattelemalla voi jotain informaatiota asiasta löytyä.. Tai jos sun jollain tutuntutuntutulla vaikka olis navetta tai jtn. :D:D

   Poista
 21. Ihana taa kerran.:)Ootan innolla uuttavideoos voisitko tehä vaikka jonkun meikkivideon?Vositko käyvvä kattoo mun blogin liity lukiaks jos tykkäät hiphoppii.blogspot.com

  VastaaPoista
 22. voitko linkata tähän sen waltsun blogin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://www.youtube.com/user/Waltssu?feature=g-user-u

   Poista
 23. http://www.youtube.com/watch?v=0bh2HijxB_0 :)!

  VastaaPoista
 24. Sulle on haaste :)
  http://horsediary00.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 25. Täälä Suomessa on eläimillä euroopan parhaimmat oltavat... vrt Usa ja etelä-eurooppa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta se ei tarkoita että ne olisivat oikeasti _hyvät.

   Poista
 26. Tuu käymäs meillä kattomas jotta mitenkä hyvin niitä ei luomu lehmiä ja sikoja kohdellaan... :d niitä kohdellaan aivan yhtä hyvin kuin luomujakin... asd...

  VastaaPoista
 27. Sori toi. sulla oli yli 200 lukijaa, nii.. kun siinä piti olla alle 200 lukijaa :((

  VastaaPoista
 28. tosi kiva video ja oon nii samaa mieltä noissa eläin-ja luomuasioissa. eläimet ei oo tehny mitää väärää tässä maailmassa, eikä niitä sais 'rangasta' turhasta.. :/

  VastaaPoista
 29. meillä syödään ainoostaan luomuu, ja luomujukurtti maistuu paljon paremmalle kö tavallinen ^^ rahaa menee, mutta säästetään sit jossain muussa (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin hyvin sanottu! Mä oon itekki huomannu joissaki luomutuotteissa selkeen eron ei-luomuun. Esim. Omenoissa ja nimenomaan jugurtissa! Ja juuri näin, säästää sitten jossain muussa :) Ite oon vähentäny herkkuja paljon jotta voin ostaa enemmän luomua!

   Poista
 30. Mitä biisei sul soi täs videos? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alex gootin covereita :) löytyy spotifystä ja youtubesta

   Poista
 31. kiva kun postaat niin usein! Sun videot saa mut hymyilemään aidosti!

  VastaaPoista
 32. eikää, muo huvitti niin paljon ku katoin tota tän postauksen ihan ekaa kuvaa ja toi tyttö tossa kieli taivaallepäin on niin sun näkönen jotenkin :D ps. kiva postaus :-)

  VastaaPoista
 33. Jos tahdot tehdä jotain eläinten hyväksi niin ala kasvissyöjäksi! Saatana. Jauhat tällä videolla pelkkää paskaa. Sinä itse rahoitat/kannatat sitä tehotuotantoa ja eläinten kidutusta ostamalla lihaa. Olet säälittävä ja tekopyhä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komppaan täysin! Puhut videollasi täyttä paskaa ottaen huomioon että uunissasi oli samaan aikaan lehmää. Ei kannata puhua siitä, kuinka rakastaa eläimiä ja tahtoo niille hyvät olot ja onnellisen elämän, kun samaan aikaan aiheuttaa kärsimystä niille. Luomuun siirtyminen ei ole eettinen ratkaisu. Luomueläin ja tehotuotettu eläin teurastetaan aivan samalla tavalla. Kumpikin pelkää ja kärsii vain sen takia että "lihan syöminen on jokaisen oma asia". Luomu-brändi on kehitetty niitä ihmisä varten, jotka yrittävät uskotella itselleen että nämä eläimet ehkä elivät onnellisemmin joten nyt niitä voidaan hyväksikäyttää/ne voidaan tappaa ilman että siinä on mitään eettistä ongelmaa. Täyttä hevon paskaa.

   Poista
  2. Mulle ei ole ongelma, että eläimiä tapetaan ja syödään. Luomueläimet saa luonnonmukaista ruokaa, jolloin mä itse syön myös luonnonmukaista eläintä joka on syönyt luonnonmukaisesti tuotettua ruokaa. Luomueläimet myös elävät niille ominaisemmalla tavalla kun (useat) muut tehotuotantoeläimet. Onhan luomukin tuotantoa ja tiedän, että eläimet ei ole ehkä maailman onnellisimpia kun ne joudutaan tappaa :D Mutta pääasiassa suosin ehdottomasti enemmän luomua. Se ei ole hevon paskaa omasta mielestäni.

   Poista