2.8.2014

Kanit pääsivät ulkoilemaan

Vietiin kanit ulkoilemaan auringonlaskun aikaan. Päivällä en uskalla pitää ulkona niitä, koska aurinko porottaa todella kuumasti ja pelkään nestehukkaa tai lämpöhalvausta. Poikasetkin pääsivät ensimmäistä kertaa raikkaaseen ulkoilmaan! Oon antanut niille muutaman päivän ajan pieniä määriä tuoretta ruohoa, jotta niiden maha tottuisi tähän hurjaan koettelemukseen. Pelästyin vähän, kun poikaset alkoivat ahmia ruohoa hyvin nopeaan tahtiin ja ajattelin, että nyt ne syövät itsensä hengiltä. Nopeasti pikkuiset kuitenkin väsähtivät ja muodostivat söpön pikkukeon.

Päädyimme häkin kanssa erittäin nopeaan (ja pieneen) ratkaisuun ja laitettiin Spartan tehdashäkin yläosa nurmikolle. Joskus myöhemmin poikasten kasvaessa aiotaan kokeilla isompaa aitausta. Belminan olot hieman harmittivat, mutta sitä en ole kokeillut valjaissakaan.

Annettiin Spartan juoksennella valjaissa pitkin pihamaita ja päätettiin kokeilla juoksutusta myös ilman valjaita vapaana! Hullu yritys, mutta toimi loistavasti. Annettiin sen olla vain pieni hetki vapaana ja äkkiä syliin rauhallisesti. En uskaltaisi kokeilla välttämättä uudestaan. Kaduttaisi todella paljon jos se säikähtäisikin jotain ja pinkaisisi pakoon. Osaako sun kanit olla vapaana ilman aitausta?

30 kommenttia:

 1. Ihania kuvia❤ meiän kani osaa olla vapaana pihalla,pysähtyy käskystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten saa kanin pys'htyy ? Meill| sattuman varasesti vai oppiko ne ite ☻

   Poista
  2. meillä juoksee karkuun ... saattaa huonolla tuurilla mennä päivä tai kakas saada kaikki kiinni

   Poista
 2. Voi että toi pupukeko!! En itsekään uskalla pahemmin kanejani pit vapaana. Uusissa paikoissa eivät kuitenkaan niin herkästi lähde karkuun, vaan pysyvät visusti ihmisten lähellä. Silloin uskallan siis joskus pitää vapaanakin :')

  VastaaPoista
 3. Meidän entiset kanit osasivat olla pihalla ilman valjaita, tulivat aina käskystä takasin :)

  VastaaPoista
 4. Aivan supersuloisia lapsosia ;u;
  Meidän Aada-japaninluppa elää vapaana aina, sillä on oma huone jossa on vain yöt ja koulutunni jolloin en ole kotona. Ulkona vapaana ilman valjaita vaikkei meillä aitoja olekaan juuri, ei ole karannut kuin kerran ja oppi siitä ettei enää kannata, tottelee hyvin ja pysyy pihalla :) Toki valvon aina sitä, koskaan kun ei tiedä vaikka se jotakin säikähtäisi. Vaikka kyllähän tuo hyvää pataa on naapurin kissaneitienkin kanssa! :D
  Ihanaa katsella kuvia joissa kanit ovat niin onnellisen näköisiä, sun pupuilla on kyllä aivan valtavan hyvät olot! :3

  VastaaPoista
 5. Wau, taas hienoja kuvia! Mulle on tulossa kani muutaman viikon päästä, ja sille me rakennettiin tohon ulos sellanen tosi iso aitaus missä saa sitten vapaana juoksennella, mutta en uskaltaisi kyllä vapaana varmaankaan pitää :)

  VastaaPoista
 6. Oma kani ainakin pysyy mun lähettyvillä, mutta ei ota valjaita pois vaan hihnan niin se luulee (luultavasti ) mun edelleen pitävän siitä kiinni. :---D

  VastaaPoista
 7. Ihania kuvia ja pupuja! Kiva jos vastaisit tähän ku mietin että mistä vauvapupuja-videossa ollut aitaus on, onko se jotain elementtiä, onko rautakaupasta vai? :)

  VastaaPoista
 8. Kuvat olivat tosi upeita ja niissä näkee, että puput ovat onnellisia ja nauttivat olostaan :) Itse tykästyin eniten Indianaan, sillä on niin ihana väritys! Seurailen innolla pupujen kasvua tän blogin kautta, perheelläni on ollut kaninpoikasia ja nykyinenkin pupu on ihan omien kanien poikanen. :)

  VastaaPoista
 9. En uskalla pitää. Meijän Kaneli kani on niin villi että katoaisi varmaan heti pusikkoon. Kanelii.blogspot.com <- tossa on mun blogi

  VastaaPoista
 10. Meillä oli joskus kani ja kun oli ulko-ovi auki niin se kani karkas häkistä ja lähti seikkailemaan, karkas :( ei siis tiedetty tästä ja eiköhän sen joku ole syönyt :'( mutta siis varmaan 10 vuotta sitten, nyt ollaan harkittu kaneille valjaiden ostoa, niillä on nyt ulkona iso häkki jossa saavat olla :)

  VastaaPoista
 11. Ihania kaneja ! Mun kani osaa olla vapaana ja pidänkin sitä todella usein vapaana :D

  VastaaPoista
 12. Ihan tajuttoman sulosia pieniä kaneja, ihana ois ottaa tollanen syliin! :D

  VastaaPoista
 13. Minulla oli kaksi kania kunnes ne kuoli ihan vain vanhuuteen ja ne pystyivät olemaan pihalla ihan irti. Ne vain juoksenteli ympäriinsä, söivät ruohoa ja nukkuivat eikä ikinä ollut lähelläkään karkaaminen:) kyseessä oli siis kaksi urosta ja muuten elivät ihan sovussa paitsi joskus tekivät toisille parittelu yrityksiä mut niitäkin harvoin;D ( piti siis tietty valvoa koko ajan missä kanit liikkui sillon kun olivat irti )

  VastaaPoista
 14. Pidän kania aina vapaana ja kuljen ihan vieressä. Kani ei pelkää kissoja tai koiria niin hyvinhän tuo on mennyt. Valjaat onnistui aina riisumaan pois vaikka oli oikean kokoiset. Tulee kutsumalls että ei ole ollut vaaraa. Pidemmäksi aikaa ulos jätän aitaukseen mutta silloinkin koko ajan vieressä esim ottamassa aurinkoa :)

  VastaaPoista
 15. Meneekö Sparta valjaisiin mielellään? Koska oma kani ei suostu niihin millään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se mielellään anna valjaita pukea, mutta ei yritä riuhtoa niitä poiskaan.

   Poista
 16. Meijän hermeliini pojua ulkoilutetaan vallan ilman valjaita! Opetettiin sille et kun sanotaan takaisin niin hän tulee takaisin. Jos takatontilta päästää ja sanoo: kotiin! Niin poika loikkii koti ovelle :)

  VastaaPoista
 17. Mun kani osaa olla ilman valjaita pihalla, mutta mielummin pidän päällä kaiken varalta. :)

  VastaaPoista
 18. Mun kani on joskus vapaana pihassa. Yleensä se on aivan kiltisti mutta joskus kun tajuaa olevansa vapaa, lähtee rivakampaa tahtia eteenpäin, ei kuitenkaan omasta pihasta pois :) mitä sun kanit saa ruoaksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääasiassa heinää ja tuoreita vihanneksia/juureksia. Niiden ohella myös Genesis pellettiä :)

   Poista
 19. Voi eei ku nuo on niin sulosia! :*  http://allbeautifullost.blogspot.fi/ LINKKAA BLOGISI

  VastaaPoista
 20. meidän kani osaa mutta pitää sitä kumminkin vahtia ettei se lähde minnekkään! on se kyllä pari kertaa karannu ku silmä välttää! :D tänää juuri karkasi! :D

  VastaaPoista
 21. Meillä pysyy kluppa aika hyvin :) on jo niin vanha ettei se kovaa pääsekkään. Hetken saa kävellä perässä, mutta pian luovuttaa ja tulee itse vastaan :D

  VastaaPoista
 22. Kuulin tapauksesta jossa talossa oli koira ja pupu ja tuo koira osasi pihan rajat ja opetti ne pupullekkin, eikä se sitten ikinä lähtenyt pois pihalta. Meidän oma kaniini kulkee kyllä ihmisten perässä pihalla, haluaa olla siellä missä tapahtuu eikä oo pienintäkään intoa lähteä pois. Auta armias jos kuuluu kova ääni jota hän pelästyy! Pupu menee aivan paniikkiin! Siinä saa juosta pupun perässä parikin tuntia!

  VastaaPoista
 23. Mun vanha kani sai olla vapaana pihalla ja ei lähteny mihinkää ja nyt mun uus kani saa olla välillä vapaana mut sillonki vahdin sitä kokoajan

  VastaaPoista