6.8.2014

Kani söi johdon!

Juuri pääsin hehkuttamaan uudesta koneesta ja eiköhän Sparta heti puraissut johdon rikki -_-

Katselimme uusia latureita ja ne maksoivat vähintään 50 euroa. Mun uuteen koneeseen ei myöskään tuntunut löytyvän laturia mistään! Onneksi Samin lapsuudenkaverin isä on joku sähkömies tms. ja veimme johdon hänen katsottavaksi. Saimme ilman veloitusta korjauksen!

Spartan pahe on ollut aina johdot ja siitä ei päästä mihinkään. Ei se tunnu koskaan oppivan. Tärkeintä on, ettei Sparta saanut sähköiskua, mutta välillä toivon sen saavan edes pienen näpäytyksen josta se voisi sitten oppia.

Onko sun kanit kovia jyrsimään sähköjohtoja?

Ainiin! Minkälaisia postauksia haluaisitte tänne blogin puolelle? Enemmän kaneja vai enemmän mun elämää? Nyt saa toivoa ja ehdottaa :) Kivaa iltaa kaikille!


67 kommenttia:

  1. No toivon sun elåmästå ja kaneista postauksia eli kummistakin:)

    VastaaPoista
  2. Mun kani on purrut pihalla yhden jatkojohdon. Onneksi ei siitäkään sähköiskua saanut.
    Jotain sellasia postauksia jonkun kanin päivästä. Esim. Sparta muka kirjoittaa että tänään sain herkkuja siihen ja tähän aikaan tms. Olis tosi kiva:)

    VastaaPoista
  3. Miusta ois kiva kuulla kanejen että sun kuulumisia ! :D
    Lähetin sulle muuten sähköpostiin piirrustuksen Spartasta, onko tullut perille?

    VastaaPoista
  4. Mun kani kalle järsii jatkuvasti johtoja, enemmän postauksia sun elämästä :)

    VastaaPoista
  5. sillointällöin kuvia pikkukaneista, mutta enemmän mielipidekirjotuksia ja kuvia sun puuhailuista :-D daily vlog videoita ois kiva kattoa :) ♥︎

    VastaaPoista
  6. Mun entinen kani oli kova syömää johtoja.. välil oli lampun johto ja välil ties mikä johto, vaikka kuinka yritti ne piilottaa siltä :D Onks Sparta purrut mitää muuta kuin johtoja ? Oma kani päätti silloin, kun olimme poissa syödä kaapin jalan :'D "loikkivapaana huoneessani ja naapuri kävi hoitamassa"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On Sparta joskus repinyt tapettia seinästä ja se rakastaa syödä vetoketjut rikki! :D Ei se kyllä muuten paljoa tuhoa tee onneks.

      Poista
  7. Todellakin mun kanit jyrsii kovaa sähköjohtoja. Oon ettiny kaikki talon rumimmat pöytälamput käyttöön, ettei oo niin väliä vaikka ne johdot syödäänkin poikki, olis vaan hyvä syy heittää ne pois, nii sitte ei tietenkään syödä johtoja poikki :D Kotiteatteristakin on syöty kaikkien lattialla olevien kaiuttimien johdot vähintään kerran poikki, mutta onneksi issee osaa jonkun verran noita sähkötöitä, niin se on ne sitten saanut korjattua. :D

    VastaaPoista
  8. Meillä käynyt sama juttu! Käytiin sitten ostamassa johtojen suojainta, joka on auttanut paljon ;)

    VastaaPoista
  9. Enemmän kanivauvoja :D ♡

    VastaaPoista
  10. Meillä sitruuna auttoi sähköjohtojen syöntiin jonkin verran, myös ikean johtosuojat on ollut kovassa käytössä kanien takia!

    VastaaPoista
  11. Voi Puttua! Kannattaa laittaa johtoihin jotain tulista tms. mistä kanit ei pidä. Itellä toimi ainakin koiralla, en tiiä sitten noista :)

    VastaaPoista
  12. Enemmän kaneista♥ Itelläkin on kolme kania,joten ne on lähellä sydäntä♥

    VastaaPoista
  13. Meillä ei jyrsitä johtoja, onneksi! Ja sulle pieni vinkki, joka ihan oikeasti toimii kaikilla eläimillä jotka tuhoaa jotain:
    Ota n. ruokalusikallinen tavallista ruokaöljyä johonkin kippoon, ja sekoita siihen n. puolikas teelusikallinen valkopippuria. Sitten sivele seosta juttuihin joita kani/koira/kissa tai ihan mikä vaan tuhoaa, niin kylläpä loppuu kun kerran maistaa/haistaa. Valkopippuri ei ole vaarallista, mutta kun sitä pikkusen maistaa tai haistaa, se kirvelee hetken. Meillä ei ainakaan mikään eläin ole maistanutkaan johtoja yms. kertakokeilun jälkeen, kun huomasivat että pikkusen kirvelee... Äitini on opettanut niksin minulle, ja äidilläni on ollut koko elämänsä ajan eläimiä kalkkunoista hevosiin.

    VastaaPoista
  14. Hyvä että saitte korjautettua ton johdon :) Mun kissa myös kerran puri jonkun johdon poikki... :/ Minusta on kiva lukkee postauksia sun elämästä ja myös kaneista, eli molempia ois kiva nähä jatkossa :)

    VastaaPoista
  15. Meillä taas kissa on purrut kaksi puhelimen laturinjohtoa sekä tietokoneen johdon rikki. Ei kyllä kovin halvaksi tuu niitten johtojen ostaminen koko ajan :D Tietokoneen johto maksoi yli 60e. Mutta onneksi nyt vähän kasvettuaan ei enää pure niitä. :)

    VastaaPoista
  16. Voi Sparta :D mun kani ei jyrsi ollenkaa B) paitsi että kerran se jyrsi :D voisitko tehä kanien tavara esittelyn ja my dayn

    VastaaPoista
  17. Lisää kaneista! :) Ne on niin ihania ja postauksia on kiva lukea :)

    VastaaPoista
  18. Kaneista ja niiden kehityksestä olis kiva saada tänne postauksia :)

    VastaaPoista
  19. Meilläkin Ranskanlupan pentu katkas koneen johdon D: Onneksi sai vielä korjattua =) Edellinen kani taas katkas kaijuttimen johdon... Näitä kyllä riittää :D

    VastaaPoista
  20. Molempia.
    Miu kaveri kani tykkää jyrsii niitte johtoi.
    Sun blogi o tosi hyvä ja sun videotkii o hyvii. Luen ja katon ainaku teet.

    VastaaPoista
  21. enemmän kaneja! niitä postauksia on tosi kiva lueskella ja seurailla poikasten kasvua :D

    VastaaPoista
  22. Kaniaiheita :) Sun kanit on niin söpöjä, ja niistä on kiva lukea!

    VastaaPoista
  23. Mun kani ei koske ollenkaan sähköjohtoihin vaikka välillä oon unohtanut niitä lojumaan lattialle. Voi olla että on saanut näpäytyksen aikasemmassa kodissa. Kaikki verkkovirrassa olevat on kuitenkin varmuuden vuoks piilossa.

    VastaaPoista
  24. Järsisivät varmasti, jos pääsisivät niihin käsiksi. Kannattaa nostaa johdot korkealle tai estää pääsy niiden luo. Kanilassani johdot on kiinnitetty kattoon siististi. Kaupoissa myös myydään putkia, joilla voi suojata johtoja. Sellaisen voi tehdä itsekin, kun halkaisee puutarhaletkun pystysuunnassa ja asettaa johdon ympärille :) Puutarhaletku ei välttämättä ole mitenkään kaunis, mutta kani ei ainakaan pääse järsimään. Ja voihan sen letkun muuttaa vähän nätimmäksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hyvistä ideoista! Pitääpä alkaa tuunailemaan johtoja meidän uuteen kämppään :)

      Poista
  25. Paljon kaneja, mut jos nyt jotai vähä erikoisempaa tapahtuu nii voit siihen linssiin tunkee saminki lärvin ;3 mut pitkiä ja paljon postauksia, rakastan lukee näitä !

    VastaaPoista
  26. Mielummin enemmän kaneista ja niiden kehityksestä :D kanipostauksia on aina hauska lueskella :)

    VastaaPoista
  27. Sillon kun sain ekan kanin viime vuonna (oli tiedossa että kaveri otetaan) niin söi johtoja, häkkiänsä ja kaikkee mahollista ja nyt kun sai kaverin kaikki loppu samantien:) ja vaikka ei just tällä hetkellä asu samasaa häkissä niin se että se haistaa kaverinsa on jo ihanaa ja kani on ollut muutenkin ilosempi;)

    VastaaPoista
  28. Lisää kaneja! Ne on niiiiin lutusia!!❤️ Odotan jo innolla uutta kani postausta😊

    VastaaPoista
  29. Enemmän kaneja. Ne kanit on vaan niin ihania :)

    VastaaPoista
  30. Voi ei ;) kummastakin postauksia vaan :3 niitä on nii kiva lukea ^^

    VastaaPoista
  31. Enemmän kaneista:)

    VastaaPoista
  32. Kaneista lisää! :) Poikasten kasvua on niin kiva seurata! Sitten kuitenkin, kun poikaset ovat kasvaneet jne jne tulee enemmän sun elämästä, joten nyt olis vielä kiva lukea poikasista :).

    VastaaPoista
  33. Mun kani pureskeli pienempänä melkein kaikki johdot poikki jotka näki (ja ihme kyllä, ei ole saanut sähköiskua). Nykyään johdot ovat piilotettuina kaniltani, ettei tapahtuisi vaaratilanteita enää. :)

    VastaaPoista
  34. Hah mulla, jos jollain on kokemusta! Siis meidän kani söi aina kaikki antenninjohdot ja lamppujen johdot, taisi nakerrella tietokoneen ja tv:nkin johdot + lukuisat muut johdot! Olis mukava jos kirjoittaisit tänne tasapuolisesti molemmista, sun elämästä, sekä kaneista, sillä mollemmat ovat hyvin mielenkiintoisia! Onneks nyt sait sitten sen johdon kuntoon ilman, että joudut siitä maksamaan :) :D

    VastaaPoista
  35. Mun kani syö ihan sairaasti johtoja! Onneksi se ei oo myöskään saanut mitään tälliä! ;)

    VastaaPoista
  36. Kaneista enemmän! Youtuben puolella voit kertoa ittestäs ja välil pupuistas ja tääl vaa pupuista :3

    VastaaPoista
  37. Meille puput on kovia jyrsimään listoja seinistä.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei :D Se on jo ärsyttävää! Meillä ei onneksi.... vielä ainakaan.

      Poista
  38. Ei ole kaneja, enkä kaneja kamalasti edes tapaa. Mutta toivoisin lisää poikaksista ja Spartasta ja Belminasta :) Kaikki on niin söpöjä♥
    Mukava olisi saada postaus vaikka Belmina näkökulmasta (Belmina kertoisi päivästään vähän) Aina nimittäin kun blogeista lukee jonkun eläimen muodossa noita niin nauttii siitä ja naurattaa :D

    VastaaPoista
  39. Meillä on isommat johdot jätetty (toistaiseksi) rauhaan, mutta ohuita, mm. puhelimen laturi, suorastaan etsitään. Yksi syö seinääkin.... täytyy aittaa ties mitä esteitä ettei aiheudu suolitukosta tms.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä niillä on joku himo johtoihin, ihan uskomatonta :D

      Poista
    2. Voi apua, meillä on täysin sama juttu! :D

      Poista
  40. Kaneista :) Sullahan on ollut hevonen, niin voisit tehdä siitä postauksen. Jos oot joskus tehnyt niin anna linkki postaukseen. T: Aika uus lukija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ei taida olla meidän entisestä hevosesta enää mitään täällä blogissa, mutta voisinhan mä joskus jonkun postauksen siitä vääntää :)

      Poista
  41. Meillä on myös kani ja tuntuu tekevän jatkuvasti tuhoa kun selän kääntää. Vielä kanin ollesa pieni oli kännykkäni latautumassa ja kani tietenkin halusi maistaa ja niin vaan naps johto oli poikki!
    Toinen johto mitä söi oli lamppuni johto (joka oli kyllä suojattu että kani ei pääsisi syömää, mutta pääsi silti) ja se oli _aivan_ syöty ja pureskeltu noin 20 cm matkalta! Varmasti oli saanut jonkin moisen sähköiskun.
    Kolmannella kerralla maistoi vähän television kaapelia vai mikä johto se onkaan, mutta ei saanut rikki, onneksi.
    Pari päivää sitten maisteli tapettia.
    Tällainen pikku tuholaiskani meillä :'D .

    Tykkään lukea ihan mitä vain, kaikki postauksesi on kivoja :) !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kanit osaa olla kyllä melkoisia tuholaisia!! Jännä jos ei sähköiskunkaan takia osaa lopettaa hehe :D

      Poista
  42. Meillä on käytetty läpinäkyvää kynsilakkaa apukeinona. Levitetty siis kynsilakkaa johtoihin jolloin johto haisee ja maistuu todella pahalle. Tätä on kyllä käytetty kissoihin, mutta miksei kaniinkin voisi kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Varmasti maistuu pahalle lemmikin kuin lemmikin suussa :)

      Poista
  43. meillä ei oo kaneja mut yks kissoista joulun aikaan puri jouluvalojen johdon poikki! johto oli äidin ja isän sängyn alla ja kun se meni poikki nii kissa sai sähköiskun ja koko sänky oli pompannut 'ilmaan' (iso kissa ku on :D'). eipä oo sen jälkee purru johtoja eikä mitää sen suurempaa sähköiskusta tullut :)

    VastaaPoista
  44. pupuista postauksia vaan!

    VastaaPoista
  45. Kiitos kaikille miljoonasti kommenteista ja vinkeistä!! :)))

    VastaaPoista
  46. Mun kanit tykkää valitettavasti syödä johtoja (ja sohvaa) mutta ollaan aidattu niitä niin ettei pääse niihin käsiksi. Mun ymmärtääkseni kanit osaa kuitenkin aistia sähkövirrat eikä siksi syö kuin vaarattomia johtoja. :)

    VastaaPoista
  47. Ehkä kanit syö sen takia johtoja, että esim kännykkää ei voisi ladata ja kun ei olis akkua niin kanille jäis enemmän huomioo, kun sille sometukselle :DDD t: kahden tuholaiskanin omistaja :D

    VastaaPoista
  48. Meille on tulossa tässä kuussa kööpiöluppa, joten toivotaan ettei sille noi sähköjohdot ole kauhea houkutus! Ja mä ite tykkään näistä pupu postauksista! :) ♡

    VastaaPoista
  49. Mun kaverilla on koira ja se tykkää purra yhtä ja samaa sohvan kulmaa :DDDD ja kaneista vaa postauksia lisää koska ne on nii söpöjä enkä mää kestä ;) ja miten ois jos tekisit joskus tulevaisuudessa videota esim. Miisan kaa tai jotain? :))

    VastaaPoista
  50. Juu meillä on pupu ja sähkökohdot sun muut johdot on poikki saman tien kun silmä välttää. Juuri edellispäivänä pisti nettijohdon palasiksi vaikka sekin oli hyvin piilotettu..

    VastaaPoista
  51. Juu johdot on täälläkin suurta "herkkua".... Matot ja varsinkin neuletta olevat vaatteet aiheuttavat tälle kauhen vimman ja niissä on sitten pienen ajan päästä reikä! Ei parane jättää vaatteita lattialle mutta mihin ne matot laittaisi ;D

    VastaaPoista
  52. Kaverin kaniki järsii kaikki johdot joihin pääsee käsiks :-D. Ite eläinihmisenä tykkään lukee kaneista&eläimistä :-)

    VastaaPoista
  53. Voisiks tehä lisää kani videoit.:)
    Tykkäsin wniten sun vidwois siit bellmiinan peaä videosta ja kani vauva videosta:3

    VastaaPoista
  54. Mun kani on vasta 3kk ja mulla ollu reilu kuukauden! se on syöny mun tietokoneen laturin 3 puhelimen laturia mun kuulokkeet. Joskus toivoisin että se kani ei ois mulla mutta ihana se on <3

    VastaaPoista
  55. Oma pienirexpupu järsii ihan kaikki sähköjohdot jotka käsiinsä sai. Nyt ne on tosin piilotettu siltä ettei saa iskua :D Kanipostaukset on ihania niinkuin kaikki muutkin :3

    VastaaPoista
  56. Haluaisin kummastaki koska kanitki on toooosi kivoja ja söpöjä ja on kiva seurata niitten elämää

    VastaaPoista
  57. Haluaisin kummistakin, kanit on nimittäin aika ihania! (: (pari kuukautta myöhäs kommentti mut ei Se mitään :D)

    VastaaPoista