18.10.2015

Häkkien siivousta

Tätä videota on toivottu uskomattoman paljon, joten tässä se vihdoinkin tulee: video siitä, miten siivoan kanieni häkit.

Teen tällaisen siivouksen melkein joka päivä Indianan ja Joen häkeille, mutta Spartan häkille riittää pelkkä vessalaatikon siivoaminen, koska se on melkein täydellisen sisäsiisti (lukuunottamatta satunnaisia papanoita siellä täällä).

Jotkut siivoavat vessalaatikot vain pari kertaa viikossa, mutta mulle on tullut rutiiniksi vaihtaa purut joka päivä tai korkeintaan joka toinen päivä. Pienirexien tassunpohjat kuluvat todella helposti ja tilannetta voi pahentaa epähygieeninen elintila, joten olen kokenut tämän parhaimmaksi vaihtoehdoksi. Joka päivä vessojen siivoamiseen menee noin 5 minuuttia, joten ei ole edes paha :) Jos teen "täydellisen" siivouksen, eli pesen vessalaatikot, häkinpohjan yms. niin aikaaa menee ehkä korkeintaan tunti. Rutiininomaisesti hommat saa helposti ja nopeasti hoidettua?

Kuinka usein sä siivoat sun kanisi häkin? :)8 kommenttia:

 1. Mun joka päiväiseen siivoukseen kuuluu vessalaatikoiden tyhjennys ja mahdollisten huonosti sihdattujen pissojen ja papanoiden siivous. Harvemmin vaihdan koko häkistä puruja, koska ei ole tarvetta. Vessalaatikot putsaan joko etikalla tai sitten kaupasta ostetulla puhdistusaineella. Joskus vessalaatikko ei ole edes kovin likainen ja otan sieltä vaan pissaiset kohdat pois ja uutta puupellettiä tai purua tilalle. Mulla menee päivittäin siivoamiseen ja ruokkimiseen noin tunti. Tällä hetkellä ruokittavia ristiturpia on kahdeksan :D

  VastaaPoista
 2. Me ollaan ostamassa meille luppakorvakania parin viikon sisällä <3 ajatuksena ois siivota häkki ja vessalaatikko joka päivä, koska eihän ihmisetkään tykkää olla likaisessa kodissa :)

  Sini

  VastaaPoista
 3. Kummasta tykkäät eniten?
  T: Kamil

  VastaaPoista
 4. Mikä on sun lempi kanirotu? Jos saisit tyttö tai poika kanin niin minkä nimen antaisit sille?

  VastaaPoista
 5. Mielenkiintoinen video! Tuli kaikki perusasiat selväksi!

  VastaaPoista
 6. Mä haluisin todella paljon kania, mutta en saa. Ostan sitten vanhempana viestitellään huomenna :)

  VastaaPoista
 7. Onko vaikeaa muistaa pestä kanin vessa laatikko

  VastaaPoista
 8. Me pestään koko kanin häkki n. Kerran kahes viikossa. Riippuu vähän kuinka sotkuinen aitaus on. Vessa laatikko tulee siivottua kerran kahdessa tai kolmessa päivässä.

  VastaaPoista