29.3.2015

Esittelyssä: Kanien koti

40 kommenttia:

  1. Joo mun kani on ihan samanlainen hirvee ryske ja pauke häkissä heti ku kuulee että ruoka astia vähänkään liikahtaa :D

    VastaaPoista
  2. Kiva postaus, hui ku tuli ittellekki jonki asteinen kanikuume, mutta ehkäpä sitä vois sitte tuommosen ostaa ku muuttaa omaan kotiin(jos siis sillon viel siltä tuntuu). :)

    VastaaPoista
  3. hei. olisin ehkä hankkimassa kania itselleni jonkin ajan päästä ja sitä vain mietin että kuinka suuri mahtaa olla tuo sun häkki? ja annatko kaneille aina noin "vähän" ruokaa, tai siis että miten olet päätynyt tälläiseen annosteluun? haluan olla kanilleni hyvä emäntä enkä missään nimessä halua toimia väärin vaikka tekevälle tapahtuu ja virheiltä ei voi välttyä. sitä myös kysyn, että mikä on vaikuttanut sun kanien kiltteyteen? mun serkulla on kani ja se on ehkä hieman agressiivinen, ei oikein suostu olemaan sylissä, poikakani siis kyseessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, toi häkki on kai hieman yli 120 cm pitkä. Taitaa olla melkeinpä isompia tehdashäkkikokoja. Häkin voi myös rakentaa itse mm. kompostikehikosta. Jos kani on vapaana suurimmaksi osaksi, niin häkin kokoon ei tarvitse sen enempää panostaa :)

      Kun on kaneja, niin pikkuhiljaa alkaa huomata paljon ne tarvitsee ruokaa seuraillen kanin painoa yms. Noissa ruokapusseissa taitaa lukea joku standardi, mutta itse mä olen annostellut tuntuman mukaan. Annan kaneille vähän enemmän pellettiä joka aamu ja ilta. En itse suosittele pitämään ruokaa koko ajan tarjolla, (paitsi siis heinää) mutta vihanneksia ja joitakin hedelmiä voi antaa päivän mittaan. Kannattaa ottaa kunnolla selvää ja hankkia kani kasvattajalta, niin aina jos tulee kysymyksiä niin sua autetaan :)

      Kanin kiltteyteen vaikuttaa persoona, oikeanlainen käsittely ja runsas liikunta. Jos mun kanit ei ole saanut liikuntaa paljoa, niin niistä tulee villejä ja rauhattomia. Meilläkään kanit ei siis viihdy sylissä ollenkaan, mutta tykkää muuten ihmisen läheisyydestä ja silittelystä. Kani ei ole niinkään sylieläin. Jos haluaa leppoisan kanin, niin monet suosittelevat kääpiöluppaa. Kaikilla on kuitenkin oma persoonansa, joten rotukuvaukseen ei voi sokeasti luottaa. Nää mun kanit (pienirexit) on tosi rohkeita ja reippaita kaneja, niitä ei kiinnosta siis sylittely, mutta puuhailu niiden kanssa on hauskaa :)

      Poista
  4. Aivan ihana video ja olen ihan samoilla linjoilla häkin sisustuksesta, hyvältä näyttää :) meidän neiti pupu on valitettavasti aloittanut oman sisustus/syömis operaation ja kaikki vessalaatikosta mattoihin tuhotaan :/ :D

    VastaaPoista
  5. Saako sua tulla moikkaamaan petexpossa?

    VastaaPoista
  6. Aww, ihana toi sun kanivideosi. :3
    Ja Spockhan se siellä taas haluaa huomiota :D Voisitko tehdä lähiaikoina/joskus videon taas Spockista, niin se pääsee oikeuksiinsa kun saa juurikin sitä huomiota :D Nauran oikeasti aina, kun videon taustalta kuuluu Spockin vinkulelu :D Voi sitä, se on niin suloinen. :3

    VastaaPoista
  7. Ootko tulossa lauvantaina petexpoon? :)

    VastaaPoista
  8. Ui ♥ ihania kaneja :3

    VastaaPoista
  9. Mitä mieltä oot siitä että loreal testaa meikkinsä pien eläimillä esim. Albiino kaneilla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ollut ottanut asiasta selvää, mutta nyt otin. Oon eläinkokeita vastaan ja tässähän tulee koko ajan fiksummaksi.

      Poista
  10. Minulle on tulossa kaneja ja tarvitsisin vähän apua. Voisitko kertoa vähän enemmän kanin liikutuksesta? Kuinka paljon kanin täytyy olla päivässä vapaana yms. Kiitos jo etukäteen jos vastaat:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä kanit on aina vapaana kun ollaan kotona. Yleensä ne hengailee omassa häkissään, vaikka häkki on auki :D Kanin pitäisi saada olla vapaana monta tuntia päivässä (vapaata liikuntaa). Kaikilla ei ole tätä mahdollisuutta, mutta se olisi toivottavaa, ainakin aktiivisilla kaneilla.

      Poista
  11. Voisiks te videon sun koirasta? Se vaikuttaa tosi ihanalta <3

    VastaaPoista
  12. Ihanat noi kanit kun annoit niille tota ruokaa.

    VastaaPoista
  13. Haluasitko kisata kanien kanssa? Haluaisitko esteristeytyksen?

    VastaaPoista
  14. Tuohon Sparta sairastaa videoon : Paranemisia Spartalle! Mun kaverin kani söi ihan hyvin mutta alkoi noin viime kesänä? laihtumaan ja pelättiin että laihtuuko se ja kuoleeko se (kani on 5 vuotias)
    Kaverini käytti Kaniaan eläinlääkärillä ja sillä oli hampaissa hammaspiikki jonka takia se oli alkanut laihtumaan. Eläinlääkäri raspasi hampaat ja nyt pupu syö taas normaalisti ja on alkanut lihomaan.

    VastaaPoista
  15. ihana ku jaksat olla noi innokas lemmikkien kanssa ja pitää niistä hyvää huolta ;3 on myös kiva ku kirjotat siitä meille ja jaat kokemukseks :)

    VastaaPoista
  16. Heii sori ku kysyn täälä mut voiks sulle tulla snäppään niinku sellaset tuntemattomatki jotka vaan seuraa sua vaik youtubessa?:D

    VastaaPoista
  17. Siellä petexpossa oli ihanaa! En vaa nähny sua siellä.

    VastaaPoista
  18. Olen miettinyt tässä noita indianan sisaruksia kuinha ne voivat, oletko yhteydessä niiden omistajiin ja kuuletko niiden kuulumisia ? :) Mukavaa kesän odottelua :D

    VastaaPoista
  19. Suositteletko collieta perheesee jossa on pienempiä eläimiä (kanit ja kissa)? Ollaan mietitty koiran hankintaa pitkään, haluaisin keskikokoisen koiran, mutta mietityttää että osaako se ottaa pienemmät huomioon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki riippuu koirasta ja miten sen totuttaa kaneihin yms. Pentu tottuu yleensä helpommin kuin aikuinen koira. Colliella ei pitäisi olla saalistusviettiä, mutta kaikki on yksilöllistä. Meillä Spock kuitenkin paimentaa joskus kaneja :)

      Poista
  20. Ihana video ♡.♡ meillä on saman lainen häkki ton värisenä ja sinisenä :) ja sun puput on sulosia 💜

    VastaaPoista
  21. Rupes nauratta (en tiiä miks) mut ku sanoit "Spok haluis kans jotain namia, eiku se haluuki ton pandan" ja potkaset vaan sen pandan Spokille :D En tiiä mut naurattaa hirveesti. En oo nyt jaksanu hirveesti kommentoida, mut nyt oli pakko :) Hyvää jatkoa teille kaikille!

    VastaaPoista
  22. Hei Soikku! Mulla itellä on myös häkin päällä matto/mattoja että kani saa halutessaan hypätä sinne. Häkin katolla pomppiminen ja makoilu on ainakin meillä mieluista puuhaa, oletko kokeillut? Minkälaista kovaa jyrsittävää muuten annat kaneillesi? Omenapuun oksia tms?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on nykyään häkin päällä heinät, purut yms. muut tarvikkeet, joten helpompaa pitää tavarat järjestyksessä kun kanit ei hyppele sinne :) Kanit saa milloin mitäkin, oksia usein. Nyt ostin niille olkia pehmusteeksi ja ne tykkäävät pureskella niitä.

      Poista
    2. Soikku täällä kirjoittelee siis Samin tunnuksilla. En jaksanut hyppiä omalle koneelleni :D

      Poista
  23. Moi Soikku ☺ Haluisin tosi paljon kanin niin kysyn sulta että mitkä rodut on sun lemppareita? Ja sopeutuuko 2 eri kani rotua yhteen niinkun siis että jos ottaisin 2 eri rotua? :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä eri rodut tulee toimeen keskenään ihan varmasti jos vain totuttaa :) Mun lempirodut on ehdottomasti pienirex (tietysti :D) ja sitten tykkään jättiroduista paljon. Jos joskus muutan taloon missä on oma piha, niin olisi mahtavaa hankkia jättikaneja :)

      Poista
  24. Tohon kaninkakkaan mökin päällä: Kannattaa kokeilla laittaa siihen vaikuttamaan esim. yön yli etikkaa, hinkata vähän ja huuhdella pois. Lähtee tosi hyvin ja näin saa myös pissapinttymät esim. häkinpohjasta. Mulla kaks marsua, mutta ruuansulatusjärjestelmä yms. aika samankaltaisia eli kannattaa kokeilla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia paljon vinkistä, pitääpä testata :)

      Poista
  25. Mä ihailen sua suuresti! Mä rakastan eläimiä enemmän kuin mitään! Mä oon ostamassa kääpiöluppaa. Osaatko kertoa yhtään mitään niiden liikunnasta, tai muusta tarpeeseen tulevista tiedoista. Ja mitä arvelet, voiko saksanpaimenkoiran antaa olla kanien (olen ostamassa suoraan 2, sisaruksia ovat) kanssa? Ja kiitos etukäteen jos vastaat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla! Kannattaa pitää kaneja niin paljon vapaana kuin pystyy. Parastahan olisi, jos niillä olisi vaikka käytettävinään yksi kokonainen huone. Jos ei ole mahdollisuutta pitää kaneja koko ajan vapaana, niin niiden pitäisi saada jaloitella häkin ulkopuolella vähintään muutaman tunnin päivässä. Kanin voi myös viedä valjaissa ulos jos se on totutettu niihin (kannattaa muistaa madotus vähintään kerran vuodessa jos vie ulos). Meillä tulee koira hyvin toimeen kanien kanssa. Se riippuu koiran luonteesta ja tottelevaisuudesta. Totuttaminen pikkuhiljaa on tärkeää. Netti pursuaa tietoa kaneista, lisää tietoa saa helposti vaikka kasvattajaltakin :)

      Poista
  26. Oli pakko laittaa tää vinkki, koska mullaki on ollu kaneja ja oon hyötyny ite tosi paljon kun oon keränny niille ite kaikkii tuoreita voikukan lehtiä ja kuivattanu paljon semmosta perus seka heinää, jossa on vähän apilaa, voikukkaa ja joitain muita kasveja. Se tulee halvaks ja ainakin mun kanit on tykänny oma keräämästä ja kuivattamasta "rehusta". :D

    VastaaPoista