28.3.2015

No nyt sitä lihasta!

Toissapäivänä koin ensimmäistä kertaa elämässäni ohjatun kuntosalitreenin. Sain mahdollisuuden treenailla salilla ohjaajanani Mika "Master" Korhonen. Tähtikunnon sivuilta saat lisätietoa.

Me treenailtiin mun käsiä, koska ne on ollut mulla aina heikoin kohta lihasten puolesta. Mulla on ollut oikeassa kädessä rasitusvamma ja siksi treenaaminen on ollut lähinnä pelottava ajatus. Aina kun olen treenannut käsiäni, niin rasitusvamma on alkanut oireilemaan hieman. Olen varma, että se johtuu siitä, että teen jotain väärin.

Nyt kuitenkin ohjatussa treenissä tunsin ensimmäistä kertaa, että teen oikeasti jotain lihaksillani enkä vain nivelilläni. Kuulostaa ehkä hassulta, mutta en ole koskaan perehtynyt kummoisemmin kuntosalilla treenaamiseen. Tämä treeni tuli siis enemmän kuin tarpeeseen!

Mika on kannustava ja ammattitaitoinen ohjaaja yli 20 vuoden kokemuksella, jonka ohjauksessa tunsin oloni luottavaiseksi sen suhteen mikä on mulle oikein tapa treenata. Jos joku liike ei onnistunut, niin käytiin läpi muita vaihtoehtoja, kunnes saatiin tietty lihas rasitettua.

Nyt parin päivän rasituksen jälkeen mun käsilihakset huutaa hoosiannaa ja olen niin iloinen, koska tiedän, että tämä kipu on tervettä kipua! Olen suihkutellut käsiini magnesiumsuihketta ja se auttaa hieman pahimpaan jumitukseen.

Me jatketaan treeniä, joten tästä tulossa vielä lisää juttua :)

Ootko sä koskaan saanut ohjattua kuntosalitreeniä?


9 kommenttia:

 1. Heippa Soikku, oli kiva treenata sun kaa, kyllä susta fitness urheilijan saisi, sulla on hyvä asenne ja kova pää ja selvennykseksi vielä, tehtiin siis ensin olkapäitä (punnerrusliike, takaolkapäät ja vipunostot sivulle) jonka jälkeen käsiä (hauikset + ojentajat)!! Ja todellakin jatketaan....t.mikamaster

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noni hyvä että selvennyksiä tuli, on vielä paljon oppimista :) Seuraavaa kertaa odotellessa!

   Poista
 2. Kiva postaus, olis kiva saada sulta jatkossakin treenipostauksia!:) onko sulla tietynlaista ruokavaliota tai ruokavinkkejä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo lisää tulee :) Jotain omia ruokatottumuksia voin joskus tänne blogin puolelle laittaa :)

   Poista
 3. Veditkö koko treenin samalla ilmeellä? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikalailla joo :D Oli oikeasti rankkaa! Mutta hauskaa, vaikka kuvat ei ehkä anna niin ymmärtää haha

   Poista
 4. En oo ikinä ollut kuntosaliohjauksessa. Ajatus tavallaan houkuttelee, mutta jotenkin sitä vaan häpeää omaa huonoa kuntoaan niin paljon ettei kehtaa :D mielummin sitä sitten yrittää yksisteen kärvistellä ja treenailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kannata yhtään hävetä omaa kuntoaan. Mulla on oikeasti todella huono lihaskunto ja treenatessahan se kasvaa :) Ohjaajalla oppii tekemään likkeet oikein, josta ainakin on ollut mulle älyttömästi hyötyä :)

   Poista
 5. Moi!
  Tuutko Särkänniemen tubemiittiin 3.6.2015?

  VastaaPoista