22.2.2013

Vaikuttavia elokuvia

Jos suosittelette siis mulle jotain elokuvia, niin kertokaa siitä leffasta muutamalla sanalla jotain tai vähintään edes genre! Mun on paljon helpompi lähteä tutkimaan näitä, jos niistä mainitsee jotain. Pelkkä nimi ei nimittäin kerro yhtään mitään.

Ja nää elokuvat mitkä mainitsin videossa on Pianisti (The pianist) ja Kaunis elämä (La vita é bella). Huom. En suosittele kovin nuorille enkä herkille ihmisille 8)


105 kommenttia:

  1. The Hangoverit (kauhea kankkunen) on mun ehdottomat suosikit, täydellistä komediaa höystettynä maailman komeimmalla päänäyttelijällä. 8) (Bradley Cooper). The lucky one on kans mun suosikkeja, taitaa olla romanttinen ja draama, pääosassa Zac Efron. The words on myös hyvä, taitaa olla draamaa, ja pääosassa Bradley Cooper. Omat, ehdottomat suosikit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauhea kankkunen on nähty ja ihan hauskahan se on :D The lucky one pitää joskus kattoa ihan vaan Zacin vuoksi ja tota viimestä en oo kuullukkaan ennen, mutta kai senkin voisi tässä tsekata :)

      Poista
  2. Mulla tuli heti mielee yks Piano niminen elokuva, en oikee osaa selittää sitä juonta ku en oo pitkää aikaa etes kahtonu nii linkaan wikibediasta. ei ehkä kannata lukee kokonaa koska tuo paljastaa joitaki kohtia niin paljo mutta kyseine leffa on voittanu oscareita ja kertoo mykästä pianistista.. http://fi.wikipedia.org/wiki/Piano_(elokuva)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mun kaveri puhu mulle tosta leffasta ja päätettiin et katotaan se joskus yhessä :)

      Poista
  3. mulla ei nyt sinänsä oo mitään elokuvia, tulin vaa sanoo että voi ku olet ihana!:) rakastan sun hiuksia ja oot nii nättiki!:) no joo yks hyvä elokuva on ainaki öää "tuntematon soittaa" tai "jos tuntematon soittaa" tai joku vastaava:) jahei mistä yleensä ostat vaattees, ne on niin kivoja?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Ostan ihan noista "perus"kaupoista eli h&m, gina, carlings, jc yms.

      Poista
  4. ^toi jos tuntematon soittaa kertoo siitä että nuori tyttö menee lapsenvahdiksi jonnekkin korpeen, ja hänelle alkaa tulla puheluita. Lopulta se päättyy siihen että mies jahtaa häntä ja lapsia takaa ja ihan hyvä se on kyllä se leffa:)

    VastaaPoista
  5. se Sofi Oksasen Puhdistus!! oli ihan älyttömän hyvä, riipivä ja pakokauhu oli suuri välillä. Mietin elokuvan juttuja vaikka kuinka kauan katsomisen jälkeen.. Kannattaa katsoa, oli vaikuttava!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä ehdotettu pariin otteeseen, katsottava siis :D

      Poista
  6. Sä sanoit kyllä et sä et haluis kattoo tohon perään sellasta natsi-elokuva-aiheista,mutt.. Mun on pakko nyt sanoo ku tuli noista mielee, kun tuli telkkarista (monta kuukautta sitten:D) sellainen elokuva, kuin "Poika raidallisessa pyjamassa". Varmaan olet saattanut jo sen katsoa, mutta kuitenkii:) Ja sit mulla on kysymys!:)"Huom. En suosittele kovin nuorille enkä herkille ihmisille 8)"-Kun olit laittanut tuohon ylös noin, niin SUURINPIIRTEIN minkä ikäisille?:] Nimittäin itse olen 12, et nii..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pianisti on K-16, joten kehotan odottamaan vielä hetken :D Se tosiaan on rankkaa katsottavaa henkisellä tasolla lähinnä.

      Poista
    2. Haha eikää onks se oikeesti k-16!? :-D meille se näytettiin seiskalla(13vuotiaina) historian tunnilla.. mutta pakko kyllä itekki sanoo että en ehkä ihan heti lähtis vapaaehtosesti noin nuorena sitä kattomaan..

      Poista
  7. Silent Hill on yks aika hyvä kauhu leffa. Se kertoo pienestä tytöstä joka adoptoidaan uuteen perheeseen ja siellä se sit rupee näkee kaikkii unii siit sen vanhasta kodista ja ne unet alkaa mennä niin pahoiks, että se sen adoptio äiti päättää lähtee sen lapsen kaa sinne sen vanhalle asuin alueelle ja siel tapahtuu sit kaikkee jännää:)
    Pakko sanoo et sull on ihan sairaan ihanat hiukset + oo muutenki tosi nätti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pidän mielessä! Kiitos tosi paljon kehuista :)

      Poista
  8. Carrie kuuluu mun mielestä jokasen ihmisen yleissivistykseen! Stephen Kingin kirjaan pohjautuva kauhuelokuva, jossa teinitytöllä on telekineettisiä kykyjä.
    AIVAN LOISTAVA! Suosittelen ;)

    VastaaPoista
  9. ei liity nyt mitenkään tähän postaukseen, mut oli kiva huomata ku olin jonottamassa labrakokeisiin ja siin mun vieres istu sellanen pikkutyttö äitin kans, ja se katto sun videota just sitä mis leikkaat sun tuccaa ja selitti äitilleen et haluu soikkutucan. emmätiiä mulle ei vaan koskaan käy silleen et joku kattois jtn sellasii videoita mitkä on mulle itellekki tuttuja, cooool :):)

    VastaaPoista
  10. romeo ja julia .. ikuisesti ykkönen. rakastan sitä runoutta ja leonardo dicapriota .. <3

    VastaaPoista
  11. Ootko kattonut sitä The Impossiblea? Suomessa tais elokuvissa olla nimenä joku selviytyjät tms :-D mutta se oli tosi hyvä, ja pisti ainakin miettimään! :-) se kerto siis siitä vuoden 2004 tsunamista ja perustu tosi tapahtumiin :-) suosittelen, jos et oo nähny!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oo nähnyt, vois kyllä. Saanut ihan ok arvostelutkin :)!

      Poista
  12. Tykkäät siis katsoa paljon leffoja... Kattoo jos löytäis jonkun hyvän ja lähettäiiiss.....XD

    VastaaPoista
  13. The Eye ! Kauhuelokuva, yliluonnollisia olentoja, tykkään ite tosi paljon ja se on mun mielestä hyvin tehty. Sokealle naiselle tehdään sarveiskalvon leikkaus ja hän näkönsä takaisin saatuaan alkaa näkemään yliluonnollisia olentoja. Löytyy netflixistä :)

    VastaaPoista
  14. Jos et oo kattonu Hachikoo niin kannattaa! Siinä on tosi söpö koira, tosin kauhee nyyhkyleffa, jos osaa itkeä leffan takia..:D

    VastaaPoista
  15. Poika raidallisessa pyjamassa (: se on yks mun suosikkielokuvist (: Se kertoo natsiupseerin pojan ja keskitysleirillä olevan juutalaispojan ystävyydestä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä ehdotettu mulle tosi monesti nyt, aion ehdottomasti katsoa kunhan ensin toivun pianistista ja kauniista elämästä :DDDD

      Poista
  16. Oot varmasti nähnyt, mutta 17 again :D päänäyttelijän varmaan arvaat ;)

    VastaaPoista
  17. Viimeiseen pisaraan on hyvä! Päähenkilönä on Jennifer Lopez. Elokuvassa tapahtuu kokoajan. Elokuva tyyppi on mun mielestä toiminta leffa, ja voin sanoa että siinä ei oo tylsiä kohtia lainkaan, vaan tapahtuu koko ajan, suosittelen! (:

    VastaaPoista
  18. No toi New Year's Eve on tosi hyvä :) New Year’s Eve on tarina rakkaudesta, toivosta, anteeksiannosta, uusista mahdollisuuksista ja puhtaalta pöydältä aloittamisesta. Se nivoo yhteen monien sinkkujen ja pariskuntien kohtalot sykkivässä ja inspiroivassa New York Cityssä vuoden säihkyvimpänä yönä. Ja toinen 007 Skyfall, elokuvassa 007 SKYFALL James Bondin lojaalisuus joutuu koetukselle, kun M:n menneisyys palaa vainoamaan tätä. Koko MI6:n jouduttua hyökkäyksen kohteeksi, täytyy 007:n jäljittää ja tuhota uhka, vaikka se vaatisi miten suuria henkilökohtaisia uhrauksia. Kolmas, LOL on romanttinen komedia teini-ikäisen Lolan (Miley Cyrus) haastavasta matkasta aikuisuuteen ystävien, sydäntäsärkevien teiniromanssien, vaikeiden vanhempien ja kaikkialle levittäytyneen sosiaalisen median keskellä.
    Ja sit on monia muita mist pidän mutta en tässä jaksa sanoa ihan kaikkia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti ehdotuksista! Bondit ei sinällään nappaa, mutta ehkä vielä joskus.

      Poista
  19. Millennium trilogia, eli Miehet jotka vihaavat naisia, Tyttö joka leikki tulella ja Pilvilinna joka romahti. Katoin kaikki kolme yhteen perään ja suosittelen! Rikos ja jännitys draama, omasta mielestä tosi hyvä. Tost on tehty myös englantilainen versio The girl with the dragon tattoo, mut suosittelen ruotsalaista versiota :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon kattonut joo kaikki noi ruotsalaiset versiot, aika rankkoja leffoja nekin, mutta hyviä! Ruotsalaiset osaa kyllä vakuuttaa!

      Poista
  20. the Crow on hyvä se on kauhuklassikko :)

    VastaaPoista
  21. 'Love Actually' - suomennos Rakkautta vain - on mun mielestä ihan sairaaaan hyvä leffa! Sellane romanttinen komedia, vähän kuin se 'Ystävänpäivä' tai 'New Year's eve', mutta paljon hauskempi! Sellane brittiläine, se on jouluelokuva, mutta voi sitä kattoo vaikka keskikesällä kun se joulu ei oo mitenkää pääosassa. Näyttelijäkaartiin kuuluu paljon kuulusii brittinäyttelijöitä, mm. Hugh Grant, Bill Nighy, Keira Knightley, Alan Rickman, Martin Freeman, Rowan Atkinson jne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon nähnyt rakkautta vain joskus ala-asteella 8) Kävin leffassa katsomassa ja olihan se hauska

      Poista
  22. An American Crime. Se on kans aika rankka elokuva. Se perustuu tositapahtumiin ja kertoo sadistisen ja kauhistuttavan kidutustarinan. 2 lasta joutuvat väliaikaisesti erään naisen huollettavaksi. Sen naisen mielentila ei ole kunnossa ja hän popsii itse ostamiaan lääkkeitä aika paljon, koska lääkäriin ei ole varaa mennä. Toinen lapsista alkaa saamaan tämän naisen aggressiot niskoilleen toinen toistaan ihmeellisimpien syiden jälkeen, ja lopulta tytön rankaiseminen ei ole kovin kaunista katseltavaa. Tämä elokuva pisti ainakin itelläni miettimään asioita ja ei kans suositella herkkähermoisille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä on suositeltu mulle pariin otteeseen, pitääpä katsoa.

      Poista
  23. Dorian Grayn muotokuva-elokuva! Se on semmonen kauhu elokuva. Siin on semmonen mies nimeltään Dorian Grayn ja yks mies piirtää siitä muotokuvan ja sitten, kun se taulu on valmis niin Dorian elämäkin samalla pysähtyy ja kaikki mitä se Dorian kokee sen elämän aikana niin muotoutuu siihen tauluun!:D

    VastaaPoista
  24. Pulp Fiction - Tarinoita väkivallasta! Tämä kuuluu ihan yleissivistykseen.. :-D (rikos, trilleri)

    Fight Club - Jonkinlaista draamaa, hyvä näyttelijäkaarti ja loistava idea.

    Kummisetä - Ah, suosittelen lämpimästi jos vielä ei ole nähnyt..

    Tohtori Outolempi - Tää leffa on sellainen, että se ei iske kaikkiin. Vuoden 1964 mustavalkoinen elokuva ottaa kantaa atomipommeihin ja yleensäkin ydinsotaan. Yksi Stanley Kubricin klassikoista! (Sota/Komedia)

    Näitä mä suosittelisin ehdottomasti. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pulp fiction, fight club ja kummisetä leimataan yleensä yhdiksi maailman parhaista elokuvista. Myönnettäköön, että en oo nähnyt kahta ekaa, ja kummisetääkin vain vähän. Mä oikeestaan oon odotellu noitten kattomiseen tiettyä mielentilaa. Ne on saanut paljon kehuja ja haluun kokea myös niiden katsomisen hyvänä katseluelämyksenä. Nyt oon jo sen verran "vanha", että viittin ehkä katsoakkin noi! Kiitti ehdotuksista, Tohtori outolempikin kuulosti mielenkiintoiselta.

      Poista
  25. ruma paita hyi helvetti XD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On muuten älyttömän hyvä leffa tää! Suosittelen

      Poista
  26. The Notebook, jos pitää surullisista leffoista. Siinä on siis mies ja nainen jotka tapaa nuorena ja monen mutkan kautta sitte ollaan vielä vanhanakin yhdessä ja kuollaan yhdessä. Mä ite ainaki itkin koko lopun ajan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei pitääpä tsekata jonain sateisena päivänä :D

      Poista
  27. noo yks ihan tosi ihana leffa on ainaki step up revolution ja se painottuu niiku tanssiin ja siin on kans romantiikkaa ja ah ihana leffa ja sitteen toine kans on lol ja se on kans tooosi ihana leffa ja pää osassa on miley cyrus ja en itseasias osaa sanoo et minkälaine leffa siis se on mut romantiikaa sii on vähän mut joo ja sit kans leffa revi siitä joka on tullu subilla joskus ni en tiiä mistä se löytyy mut se on kans tosi hyvä ja en oikee siitäkää muista et minkälaine leffa se tavallaa on vaikka sen oon nähnykki ja sit vielä ted joka on tosi niiku hurmaava ja todella hauska leffa kaiken kaikkiaan ja se on siis komediaa :D

    kannatan kattooo noista ainaki tedin ja muutki on ainaki mun mielee mutta sun tyylistä että mistä tykkäät ni en tiiä mut tässä ainaki nyt ois jotain !

    VastaaPoista
  28. Mm, no en tiiä onko nää riittäviä vaikuttavuuteen, mutta kerronpa kuitenkin.

    American Beauty, varmaan tuttu sulle. Kaunis, indie (?) tyyppinen vähän tabu-juttui käsittelevä leffa. Tabut, ah. Sellain rakkaus/elämästä kertova -leffa.

    Toinen on kauhuelokuva mut se ei oo yliluonnollinen, semmoinen jännitysleffa. Perustuu kuulemma tositapahtumiin ja loppuun liitetty teksti saakin ihon kananlihalle. Siinä ranskalainen pariskunta joutuu vaaraan keskellä yötä omassa kodissaan. Ranskaksi "Ils" enkuksi "Them" ja suomeksi "Uhka".

    Ja hei, olin aivan unohtaa Oma taivas -elokuvan. The Lovely Bones. Katoin sen kaks kertaa saman viikon sisään ja itkin lähes koko ajan. Sekä kaunis että vaikuttava, ihanat musiikit. + hyvä näyttelijä Saoirse Ronan.

    Donnie Darko elokuvasta oon nähnyt vaan osan, en osaa sanoa vielä lemppariksi, mut se oli ainakin vaikuttava koska haluun nähdä sen kokonaan ja se oli vissiin vähän ahdistavakin. Indie elokuva, pääosaa näyttelee Jake Gyllenhaal.

    Disturbia eli Paranoia ei oo taideleffa, mut ihan "kevyt jännäri". Kotiarestiin jäänyt poika (Shia LaBeouf) alkaa tarkkailla naapuria ja tajuaa sen hämärät puuhat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Donnie Darko alko kiinnostaa! Ja muutkin kyllä :) Paranoian oon nähnyt ja se oli ihan semmonen hauska "jännäri"

      Poista
  29. Pianisti on superhyvä leffa, yks mun lemppareista! Mun mielestä myös kaikki Quentin Tarantinon leffat on hyviä, varsinkin Pulp Fiction. Tietenki Kill Billit ja uudemmatkin on tosi hyviä! Niissä on sellasta kaunistelematonta dialogia ja toimintaa, mut kuitenkin ne on visuaalisesti niin hienoja ja jollain tapaa kauniita. Näyttelijät on aina ihan huippuja, monissa sen leffoissa on samoja näyttelijöitä, esim. Uma Thurman, Samuel L.Jackson ja Christoph Waltz, josta on tullu yks mun lempinäyttelijöistä! Yks tällanen uus leffa, Piin elämä, vaikutti muhun tosi paljon. Se opettaa paljon ihmisen luonteesta ja rohkeudesta, ja se oli jotenkin vaan aivan ihana. Kannattaa ainaki noita katella:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oo koskaan oikeen tykästynyt erityisesti Tarantinon leffoihin, ne on vähän semmosia että joko niitä rakastaa tai sitten ei :D Jotkut on kyllä tosi hyviä niistäkin!

      Piin elämän kävin kattomassa ja tykkäsin tooosi paljon, ihan loistava. Ja pisti miettimään asioita.

      Poista
  30. American crime , tuo on ehkä parhain elokuva minkä oon nähny vaikka onki tosi surullinen . Mut siis tuo on tositarina ja kertoo yhestä sylviasta ku se ja sen sisko joutu johonki toiseen perheeseen vähäks aikaa niitten vanhemmat lähti johonki (en enää muista minne) mut kumminki ne joutu semmosen yksin huoltaja äitin huolehittavaks ja sillä oli jo alunperin aika monta lasta ,ja sit se alko kiduttaan sitä sylviaa ku se ei jostai syystä tykänny siittä,mut siis suosittelen kattoo !

    VastaaPoista
  31. Laitan lisää.

    Tän katsoin youtubesta, en tiiä kuinka hyvin tätä löytää vuokraamoista.
    http://www.imdb.com/title/tt0104496/

    In the Best Interest of the Children

    Koskettava elokuva huoltajuuskiistasta, ei siis myöskään mikään taide-elokuva.

    Requiem for a Dream - huumeriippuvuusleffa, monet rakastaa tätä suuresti, ite oon nähnyt vaan alun ja haluunkin kattoo joskus kokonaan. Saattaa vaan vaikuttaa mieleen ilosuutta alentavasti (?).

    Jos haluu kattoo jotain erilaista ja myös tabu aiheesta, niin Transamerica on hyvä leffa. Ite oon nähnyt kaks kertaa, uuelleen ei kyl jaksa. Siinä on male to female transsukupuolinen nainen jonka pitäis päästä leikkaukseen ja saada rahaa ja siin sit se reissaa yhen nuoren pojan (Kevin Zegers) kaa. Filmtownis lepäilee komediahyllys. "Kasvu"tarinaa se varmaan on.

    Maanantaina tuli tv5 kanavalta kuin tilauksesta mulle Virgin Suicides. Sofia Coppolan elokuva (Lost in Translation (en oo nähny), Marie Antoinette). Olin odottanu elokuvalta (jo monta vuotta) hiukan enempää mitä se oli, se oli aika vähäpuheinen ja paljon piti päätellä itse. Mut silleen ihan mukava, jos niin voi aiheesta sanoa. vrt. elokuvan nimi. Kyllä se kerran elämässään kannattaa katsoa!

    Kuudes aisti - Bruce Willis pääosassa, aika tunnettu leffa, oma pitkäaikainen lemppari. Ei kannata lukea yhtään juonipaljastuksia jos ei tätä oo ennen nähnyt.

    Black Swan - no, se on hieno. Ah. Etköhän tiiä tän.

    Psykologisiin leffoihin kuuluva uutukainen Poikani Kevin (We need to talk about Kevin) voi olla jonkun suosikki ja se on tarkoitettu vaikuttavaksi, mut mun mielestä se oli liian sekavaksi pätkitty. Voi sen silti tsekata!

    Keskitysleiriä käsittelevä elokuva Poika raidallisessa pyjamassa on hyvä ja voi niin surullinen. Jokaisen pitäis ehdottomasti nähdä tää.

    Sitten sota-aiheinen, brittiläinen elokuva Sovitus (Atonement) on myös hyvä ja koskettava. Siinä yks tyttö (Saoirse Ronan) näkee kahden ihmisen sekstailut ja kuvittelee väärin ja siitä sit koituu tuskaa osallisille.

    Nää selitykseni on muute sekavii sori!

    Omalla "have to watch" listalla on myös elokuva Lolita ja Uptown girls.
    Lolitassa keski-ikäinen mies rakastuu ala-ikäiseen tyttöön. Uptown girlsissä on jotain ystävyysjuttua(?) ja näyttelijöinä Brittany Murphy ja Dakota Fanning. Löytyy listaltani muitakin elokuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muutama kiinnosti tosi paljon ja pari olenkin jo nähnyt. Lolita pitää tsekata, mutta tarkotitko tätä uudempaa versiota vai 1962 tehtyä lolitaa? En tiedä kumpi kannattaisi katsoa, ehkä jopa molemmat.

      Poista
    2. Itse aion katsoa vuoden 1997 Lolitan. :) kivaa että oot tykänny ehdotuksistani, jeei. Spämmäsin kauheesti haha. Emile Hirch näyttelee myös tossa Alpha dogissa.

      Poista
  32. Jos et oo nähny niin kannattaa ehdottomasti katsoa Unelmien sielunmessu! Kertoo riippuvuudesta huumeisiin ja laihdutuslääkkeisiin ja sen semmosista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oo nähny, kuulostaa jännältä. Saa nähdä oonko valmis kattomaan tollasta elokuvaa. Huumeet ja muut riippuvuudet ahdistaa mua ja mun pitää olla tosi normaalissa mielentilassa jos sellasen aion katsoa :D Muuten jää yöunet moneksi yöksi hehe :DDD

      Poista
  33. Nälkäpeli, Saw ja sit toi One Missed Call - puhelu kuolemalta! ehdottomasti kanttaa kattoo ainaki joku noista, vaikka varmaan kaikki ootki jo nähny, mutta aattelin silti pistää omii lemppareita! :)

    Nälkäpeli: se kertoo alussa semmosesta Panem-valtiosta joka koostuu 13 vyöhykkeestä, jotka oli joskus aikoinaan kapinoinut pääkaupunkia Capitolia vastaan. Sitte noi vyöhykkeet hävitettiin ja tehtiin sen tilalle tv-ohjelma nimeltään Nälkäpeli. Jokaisesta vyöhykkeestä tulee 1 tyttö -ja 1 poikatribuutti. Katniss ilmottautuu sitten sen siskonsa tilalle Nälkäpeliin ja sen voittaminen toisi mainetta, kunniaa ja rahaa, mutta häviäminen kuoleman, miten Katnissille käy?

    Saw: Kauhuelokuva, monta osaa. Kaikki Sawit on omasta mielestä hyviä ja niissä on tarpeeks sitä "kauhua". Se seitsemäs osa on sitten kolmiulotteinen! En jaksa jokasesta osasta erikseen kertoa, kun muutenki varmaan oot jo jonku nähny :D mutta jos sua kiinnostaa niin googlettamalla pitäis löytyä tietoa aika paljon.

    One Missed Call - puhelu kuolemalta: Kenelle soitetaan seuraavaksi? Se tapahtuu yhdelle. Sitten toiselle. Ja jälleen toiselle. Yliopisto-opiskelijat saavat kammottavia viestejä kännyköihinsä. Jokainen puhelu tulee lähitulevaisuudesta. Jokaisessa puhelussa kuuluu opiskelijan hyytävä ääni tämän viimeisinä elonhetkinä. Ja jokainen puhelu toteutuu.
    Kauhu on vain yhden puhelinsoiton päässä tässä "sinä olet seuraava" -elokuvassa, joka perustuu japanilaiseen 1 puhelu tullut -menestystrilleriin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muut nähty paitsi toi one missed call, ehkä joskus vois kattoa illalla kun haluaa nähdä jotain jännää :D

      Poista
  34. Mun mielest Marmaduke ja Elukka on hyviä leffoja. Marmaduke on tanskandogi joka ei totelle, perhe-komedia. Elukassa mies muuttuu puoliksi eläimeksi, komedia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elukka nähty :D Marmadukea en oo nähny, mutta nyt etsin lähinnä vaikuttavia ja mahtipontisia elokuvia 8)

      Poista
  35. Herttuatar (2008). Sijoittuu 1700 luvulle, missä naisilla ei juurikaan ollut sanavaltaa missään. Tää elokuva kosketti ja ihan oikeesti itkin tän elokuvan lopun. Tän elokuvan tapahtumat pisti ajatteleen, kuinka huono naisten asema on oikeesti ollut. Elokuvan kruunaa pääosassa esiintyvä Keira Knightley (ah <3).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääpä kattoa joskus jos sattuu eteen, Keira on kyllä loistava.

      Poista
  36. White Chicks ---> komedia :D Se on mun mielestä tosi hyvä, ei mikää sellane kauhee vakava leffa, eli aika kevyt ja oikeasti hauska :D Siinä siis kaksi agenttia (tai jtn poliiseja? :D) suorittaa sellasta tehtävää, jossa ne joutuu tekemää sellasia miehisyyden uhrauksia :D En osaa selittää silleen etten paljastais koko juonta, mut suosittelen ! Jaa sitte on pari sellasta "teinidraama elokuvaa", jotka löytää youtubesta englanniksi, ilman tekstityksiä. Mut tosi selkeitä leffoja, itekkin tajusin ihan ilman tekstityksiä. "Cyberbully", se kertoo nettikiusaamisesta. Ei sekää mistää ihan rankimmasta päästä oo, mut sellane hyvä. Siin näyttelee mm Emily Osment. Jaa sitte "Radio Rebel" & "16 Wishes", on kans tosi hyviä. Kaikki nää sijottuu kai lukioikään, eli jos et tykkää sellasista teini-elokuvista ni en suosittele :D mut ite tykkäsin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ehdotuksista! Ei kuulostanu kovin vaikuttavilta sinänsä, mutta menee varmaankin sellaisena päivänä kun ei jaksa oikeen miettiä paljoa mitään 8)

      Poista
  37. kun tuntematon soittaa, ihan sairaan hyvä leffa! ja jännittävä.. kannattaa kattoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pidetään mielessä, ainakin sillon kun kaveri on tulossa yöksi ja käydään vuokraamssa leffa :D

      Poista
    2. hyi.. sain varmaan pysyviä traumoja tosta 'kun tuntematon soittaa' - leffasta.. :D

      Poista
  38. Puhdistus on aivan mahtava ja koskettava elokuva ja seki kertoo toisen maailman sodan virosta. Laitto kyllä miettimään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä suositeltu mulle jo pariin otteeseen, haluun kyllä nähä tän! Saanut ihan hyvät arvostelutkin 8)

      Poista
  39. into the wild / erämään armoille. kertoo pojasta joka luovuttaa omaisuutensa hyväntekeväisyyteen ja suunnata Alaskaan elämään erämaahan luonnon armoille. Hänen matkansa kiertää ympäri Amerikkaa tutustumassa uusiin ihmisiin ja alueisiin.
    - Hanna :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, enpä oo mun muistaakseni nähnyt. Tässä on Emile Hirsch joka on mun mielestä ihan loistava näyttelijä (the lords of dogtown). Katon ehdottomasti into the wild joskus kunhan käsiini sen saan, kiitos paljon!

      Poista
  40. Synecdoche, New York (2008)
    Elokuvan tarina kertoo sairaalloisesta newyorkilaisesta teatteriohjaajasta, jonka tuotannossa faktan ja fiktion rajat alkavat hämärtyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näyttää ihan mielenkiintoselta ja saanut ihan ok arvostelutkin. Varmaan pitää jossain vaiheessa tsekkailla :)

      Poista
  41. heti rupes kiinnostaa noi leffat hirveesti (: ! tietääkö joku pianistin ja kauniin elämän ikärajoja ? Ja mä ainakin henkilökohtaisesti rakastan 'Little miss sunshine'- elokuvaa. Elokuva on komedia, mutta ei mielestäni ole perus komedia vaan tässä leffassa on pilkettä silmäkulmassa. Elokuva kertoo perheestä, jonka pieni tyttö on haaveillut missikisoista.Perhe lähtee matkaamaan kohti missikisoja ja matkalla tapahtuu surullisia sekä hauskoja asioita. Tää leffa saattaa kuulostaa tyhmältä, mutten halua kertoa enempää ettei leffasta tule ihan tylsä. :D mutta suosittelen ehdottomasti, vaikka tässä saattaa kuulostaa hieman tylsältä ! tässä jonkun arvostelu kyseisestä leffasta :

    Olive on sen verran kiinnostunut missikilpailuista, että perhe päättää viedä tytön lasten missikisoihin. Matka suoritetaan Volkkari-minibussilla, jossa tuntuu olevan aina jotakin rikki. Eikä aikaakaan ole kovin paljon.
    Little Miss Sunshine on oivallinen satiiri amerikkalaisesta kilpailuyhteiskunnasta. Amerikkalainen kilpailuhenkisyys tuodaan esille todella hyvin niin komedian kuin draamankin keinoin. Muutamille muillekin jutuille näytetään tässä pitkää nenää. Elokuvan jutut jäävät pyörimään mieleen.
    Elokuvan tasoa pitää yllä Michael Arndtin erinomainen käsikirjoitus. Elokuvaan on saatu hienosti sekoitettua komediaa ja draamaa. Huumoripuoli toimii erittäin hyvin. Nykymaailmassa komedian taso on todella alhaalla, mutta Little Miss Sunshine erottuu nykykomedioista edukseen. Vitsien ei todellakaan tarvitse olla mitään pierukakkaosastoa. Ei tämä elokuva siltikään genreä pelasta, mutta onpa ainakin vaihtelua komedioiden nykytarjontaan. Elokuvaan on myös saatu mukaan traagisiakin hetkiä.
    Näyttelijäpuolikin pelaa todella hyvin. Olivea näyttelevä Abigail Breslin (s. 1996) teki jo ensimmäisessä elokuvassaan Signsissa todella hyvää työtä, ja tälläkin kertaa tyttö hoitaa hommansa hienosti. Alan Arkin on kyllä ansainnut pystinsä. Mies tekee todella hyvää työtä kovasuisena isoisänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pianisti on K-16, kauniista elämästä en osaa sanoa, mutta ei varmaankaan noinkaan korkea. Pianistia kannattaa miettiä mun mielestä lähteekö sitä katsomaan kauheesti alle 16 vuotiaana. Aika rankkaa katottavaa. Kaunis elämä ei ole niin traaginen, mutta pistää ajattelemaan :) Se kannattaa ehdottomasti katsoa. Se on jopa hauska ja lepponen!

      Oon nähnyt little miss sunshine ja se on kyllä tosi hyvä elokuva!

      Poista
  42. 127 tuntia - vuokrasin sen eilen, kun mulle oli suositeltu paljon sitä ja oli älyttömän hyvä! Pisti kans vähän miettimään. Selviytymisleffa, kertoo extreme urheilijasta, jonka käsi jää kivenlohkareen väliin päiväkausiksi ja kertoo miehen selviytymistarinasta. On tositapahtumiin perustuva.

    VastaaPoista
  43. Millennium -trilogian elokuvat mainittiinkin jo ja ihmettelen sitä kuinka saatoin unohtaa ne itse, mut pakko ylistää kyseisiä elokuvia vielä omalla nimelläni. JAG ÄLSKAR DEM SÅ MYCKET! *Drool*.

    Moni on listannut joukon elokuvia joita en usko sun tarkoittaneen puhuessas vaikuttavista elokuvista, noh :D

    Leijapoika on yks semmonen vaikuttava leffa. En osaa sanoa tykkäänkö itse mut kyl veikkaan et se on sinne päin että mitäkö haet. Voit lukea sen myös kirjana.

    Slummien Miljonääri oli hyvä kans.

    VastaaPoista
  44. Anteeksi tuhannesti spämmäys mut Alpha Dog putkahti mieleeni!

    "Alpha Dog on yhdysvaltalainen Nick Cassavetesin ohjaama ja käsikirjoittama tositapahtumiin perustuva rikosdraamaelokuva".

    Täs on vaikuttava loppu! Ja Justin Timberlake näyttelee tässä. Kertoo huumediilereistä.

    VastaaPoista
  45. Yön ritari on mun mielestä parhain elokuva ikinä kiitos parhaiden näyttelijöiden ja muutenkin se on jotenkin niin hyvä vaan.
    Brokeback Mountain mun on pitäny kattoo, mutta se on aina unohtunu, mutta se ainakin vaikuttaa lupaavalta leffalta vaikka onkin jo aika vanha. En jaksa nyt selittää juonta tarkemmin, mutta lukekaa vaikka netistä se juoni jos kiinnostaa.

    VastaaPoista
  46. Ai niin ja sitte kans yks hyvä ranskalainen leffa tuli mieleen! Alkuperänen nimi on Entre les murs mut suomeks "Luokka". Se kertoo yhestä 9-luokasta maahanmuuttajapainotteisessa koulussa, jossa suurin osa oppilaista on vähän vaikeita ja itsepäisiä. Se on dokumenttityyppinen, tai siis se on kai käsikirjotettu mut siinä on paljon sellasta spontaania keskustelua. Ne tapahtumat keskittyy yhteen luokkahuoneeseen, jossa ne käy kaikenlaisii keskusteluja. Oon kattonu tän leffan montaki kertaa, on vaan niin hyvä! :) Oppii mm. keskustelutaidoista ja ihmisten persoonista!
    Sitte kans "In time" on tosi hyvä. Se sijottuu tulevaisuuteen, jossa kaikki maksetaan ajalla. Siinä on liikuttavia kohtauksia ja mutta myös toimintaa, ja on kyllä vaikuttava leffa. Aloin miettii just sen jälkeen, että mihin aikaa ja rahaa kannattaa käyttää.

    VastaaPoista
  47. baby blues, kauhuleffa se on mutta tosi hyvä sellanen !
    poika raidallisessa pyjamassa, aah mikä ihana ! se on aivan mahtava oikeesti jos et oo nähny niin kato !
    8 mile, eminemin musikaali tosi ihana !

    VastaaPoista
  48. Armageddon! En tiiä onko toi se oikee nimi, mutta kummiskin:) oot saattanu nähä tän, koska aika tunnettu leffa. Miten tätä nyt kuvailis; koskettava, seikkailu(?) jne. Kertoo siis astronauteista, jotka yrittävät pelastaa maailmaa meteoriitiltä ja joutuvat itse hengenvaaran. Leffan "tunnus biisinä" aerosmithin i don't wanna miss a thing. Ite ainakin itkin vanha leffa, mutta hyvin tehty!:)

    VastaaPoista
  49. http://www.youtube.com/watch?v=M0qsNDvtaeg :Ddd!

    VastaaPoista
  50. Katso ehdottomasti Anna hyvän kiertää (Pay it forward), yhdysvaltalainen draamaelokuva vuodelta 2000. Yksi suosikki elokuvistani :) En jaksa tähän kirjottaa mistä kertoo, mutta leffasta on wikipedia, josta voit käydä vaikka kattomassa :) Vaikutat tosi mukavalta ihmiseltä ja videos on kyllä ihan parhaita! :)

    VastaaPoista
  51. Kannattaa katsoa sellainen ku Eternal Sunshine Of Spotless Mind. Tosi hyvä draama, aika syvälline, mut se idea siinä on tosi hieno. Kertoo kahen ihmisen välisest 'yhteydestä' ja kuinka joku ulkopuolinen taho yrittää saada noi henkilöt unohtaan toisistaan kaikki muistot. Näyttelijävalinnat tosi hyvät, Jim Carrey ja Kate Winslet.

    Suosittelen ehdottomasti kattoon, toi leffa saa ajatteleen asioita pitkäks aikaa, ja miettiin omaaki elämää. :)

    VastaaPoista
  52. Poika raidallisessa pyjamassa, kertoo natsiajoista ja kahden pienen pojan ystävyydestä jossa toinen on juutalainen ja toisen isä on natsi. http://www.youtube.com/watch?v=PxFol8HgYWM < tossa on vielä traileri, todella koskettava elokuva ja pistää miettimään miten kauheita asioita on tapahtunut historiassa.

    VastaaPoista
  53. vihreät paistetut tomaatit ! se on leffa joka kertoo ystävydestä. tosi hyvä, ja pistää ajatteleen ja arvostamaan ihmisiä.

    VastaaPoista
  54. Tää kommentti ei nyt liity tähän postaukseen :D Tajusin just, et siinä sun "10 parasta kommenttia" videossa ku joku oli kommentoinu jotain "kerron kaikille ettei sun isällä oo tyylitajua" niin tän kommentin hauskuus oli varmaan siinä, ku sillon jossain videossa sanoit et "älkää kertoko kenellekään, mutta mun isällä ei oo tyylitajua" :D En tiiä olitko jo tajunnu ite tän, mut oli pakko tulla sanomaan :D

    VastaaPoista
  55. En tiedä kiinnostaako suo ollenkaan lastenleffat mut mustainaki on tosi kiva kattoo niit välillä! Mut rölli ja kultainen avain joka pyörii leffoissa tällä hetkellä, se on tosi hauska ja kertoo siis röllin elämästä miten se on tullu ja mistä,leffassa esiintyy myös allun (röllin) lisäksi hyviä näytteliöitä esim krista kosonen, iina kuustonen ja mikko leppilampi. Toinen hyvä saapasjalkakissa, kertoo shrekin kisun elämstä, se on hauska ja yllättävä, kisu kohtaa vanhan kaverinsa munan (en muista nimee jol sitä kutsuttiin) ja sit ne seikkailee ties missä, erilaisia lasten satuja siinä tulee esiin. Kolmas hyvä (ja VANHA) virran viemää, rottien kaupunkiin kohdistuva piirretty joka on samalla hauska että surullinen. Rotta (jonka nimeä en yllätys muista) asuu perheessä jota rakastaa, perhe lähtee lomalle ja rottu jää yksin kotiin. Viemäristä tullut toinen rotta ottaa tän perheessä asuvan paikan ja tää rotta joka asui perheessä muuttaa loppujenlopuksi kokonaan kylläkin sinne alas rottien maahan mutta se tapaa siel tyttörotan jonka kans se kokee vaikka millaisia seikkailuja. Nää on tosi hyviä piirrettyjä! Paitsi rölli joka ei ole piirretty xd Myös yksin kotona leffat on tosi hyviä , kannattaa kattoo! Ja tiedät varmaa et se poika joutuu jäämää yksin kotiin syistä tai toisista ja varkaita asettuu just heidän talon kohdalle ja siellä sit tapahtuu kaikenlaista :-)

    VastaaPoista
  56. The hot chick! Kertoo tyttö porukasta jonka "johtaja" varastaa korvikset yhestä kaupasta ja kun toinen korvis on toisella ja toinen toisella henkilö vaihtuu niin se porukan johtaja ja pummi mies vaihtaa rooleja ja siinä lähtee poikaystävät ja kaverisuhteet, erittäin hauska!

    VastaaPoista
  57. Katoin tänään tän leffan Nuori hannibal

    Elokuvan tapahtumat alkavat vuodesta 1944. Kahdeksanvuotias Hannibal Lecter (Aaran Thomas) elää vauraan aatelisukunsa omistamassa linnassa Liettuassa, kunnes toisen maailmansodan taistelut yltävät sinne. Hannibal perheineen pakenee metsän laitamilla sijaitsevaan mökkiin, jossa he aikovat oleskella kunnes on turvallista palata kotiin. Puna-armeijan panssarivaunu tulee mökille täyttämään vesisäiliöitä kunnes se joutuu taisteluun paikalle osuneen saksalaislentokoneen kanssa. Oheisessa taistelussa Hannibalin isä ja äiti menehtyvät, mutta hän jää itse eloon pikkusiskonsa Mischan (Helena-Lia Tachovská) ohella. Hannibal joutuu asumaan mökissä siskonsa kanssa talven yli kunnes joukko liettualaisia SS-sotilaita valtaa heidän talonsa saadakseen lämpöä ja ruokaa. Ruokaa ei kuitenkaan ole, ja lopulta sotilaat tekevät äärimmäisen teon ja surmaavat Mischan syödäkseen hänet. Hannibal itse selviää kunnes puna-armeijan joukot pelastavat hänet myöhemmin.

    Tarina jatkuu vuodesta 1952, jolloin teini-ikäiseksi kasvanut Hannibal (Gaspard Ulliel) elää orpokodissa, joka on perustettu hänen vanhempiensa linnaan. Hannibal tappaa myös yhden kiusaajistaan, josta tulee samalla hänen ensimmäinen uhrinsa. Tämän jälkeen Hannibal pakenee Ranskaan setänsä Robertin ja tätinsä Murasakin (Gong Li) kartanoon. Robert on kuitenkin kuollut jo vuotta aiemmin, joten Hannibal tyytyy elämään Murasakin kanssa. Murasaki opettaa hänelle miekkailua. Hannibal menestyy myös opinnoissa erinomaisesti ja hän pääsee opiskelemaan lääketiedettä nuorimpana koskaan Ranskassa, erikoisalanaan anatomia.

    Murasaki saa ainutlaatuisen paikan Hannibalin sydämessä, ja lopulta Hannibal murhaa tämän vuoksi erään teurastajan, joka loukkasi Murasakia. Hannibalin mieltä painavat kuitenkin edelleen sotarikolliset, jotka söivät hänen sisarensa. Tämän vuoksi hän palaa vielä kerran mökkiin, jossa hänen siskonsa kuoli ja löytää SS-miesten tuntolevyt, joiden perusteella alkaa yksitellen tappaa heitä.

    VastaaPoista
  58. Rakkauskirjeitä Julialle!
    Mahtava elokuva, eikä ole nimestä huolimatta pelkkää rakkaus löpinää kahta tuntia. Huippu hyvät näyttelijät ja toteutettu kivasti. Suosittelen! Elokuvassa nuori nainen Sophie alkaa työskennellä vapaaehtoisesti Veronassa vastaten Shakespearen Romeon ja Julian kirjeisiin. Sit tää Sophie vastaa vanhaan, tais olla 1950 luvulla kirjotettuun kirjeeseen. Epäilee ettei vastausta enään tuu, mut toisin kävi ja tää kirjeen alkuperäinen kirjottaja matkustaa Italiaan etsiin sen rakastettua. Ja siitä se tarina sit lähtee! Huippu hyvä. :)

    VastaaPoista
  59. hirveen moni hieno leffa on jo sanottu niin en ala niitä uudelleen listaamaan! mutta ainakin lisään vielä pari tämmöistä uudempaa elokuvaa, Slummien miljonääri ja suomalainen Tummien perhosten koti, kannattaa katsoa!

    VastaaPoista
  60. tätä ehotettiin jo ylempänä, mutta kannattaa oikeasti kattoa toi 'Poika raidallisessa pyjamassa', aika surullinen ja pistää miettimään ja haluaisin tosi paljon kuulla sulta arvostelun tästä :-)

    VastaaPoista
  61. eläville ja kuolleille on hyvä elokuva, se on suomlainen ja liittyy tosi tspahtumiin. oliko ruotsissa monta vuotta sitten yksi poika kuollut kun auto paloi ja hän oli siellä sisällä. elokuvassa seurataan perheen elämää sen jälkeen :D

    VastaaPoista
  62. Katso ihmeessä Skyfall. :) Noh, James Bond-leffa.. Ei paljoa esittelemistä kaipaa ;) (Y)

    VastaaPoista