24.2.2013

Kiitos ehdotuksista!

En oo vielä ihan kaikkia käynyt läpi kun youtubessakin tohon videoon tuli yli 300 kommenttia :D

Kuitenkin tähän asti mielenkiintoisimmat, joita en ole nähnyt, ovat olleet:
(Käyn aina yliviivaamassa kun olen katsonut :D)

Kummisetä I
Kummisetä II
Kummisetä III
Donnie Darko
Piano
The Lucky One
Poika Raidallisessa Pyjamassa (The Boy in the Striped Pyjamas)
Puhdistus
Carrie
The Impossible
Hachiko
An American Crime
Pulp Fiction
Fight Club
Tohtori Outolempi eli: Kuinka lakkasin olemasta huolissani ja opin rakastamaan pommia
The Notebook
We Need to Talk About Kevin
Lolita (1997 ja 1962)
Unelmien Sielunmessu (Requiem for a Dream)
Herttuatar (The Duchess)
Into the Wild (Erämaan Armoille)
Synecdoche 
Hyvät, Pahat ja Rumat (The Good, the Bad and the Ugly)
Der Undergang (Perikato)
Django Unchained

Apocalypse Now (Ilmestyskirja. Nyt.)
Schindlerin Lista (Schindler's List)
Memento
American History X
Elefanttimies (The Elephant man)
The Artist
VertigoTe ehdotitte myös paljon elokuvia, jotka olen jo nähnyt ja listaan vähän niitäkin nyt + omasta mielestäni todella hyviä elokuvia:

Serpico 
Heräämisiä (Awakenings)
Lost in Translation
Catch Me If You Can
The Prestige
Pianisti (The Pianist)
Kaunis Elämä (La Vita é Bella)
300
Sin City
Amadeus
Inception
Shutter Island
Avain Pakoon (The Shawshank Redemption)
127 Tuntia (127 Hours)
Elizabethtown
Matrix
The Departed
Saksikäsi Edward (Edward Scissorhands)
Tummien Perhosten Koti
The Butterfly Effect
The Lords of Dogtown
Lucky Number Slevin
Kunniattomat Paskiaiset (Inglorious Bastards)
Skotlannin Viimeinen Kuningas (The Last King Of Scotland)
The Descendants
Brokeback Mountain
Black Swan
Vihreä Maili (The Green Mile)
Tuuliajolla (Cast Away)
Piin Elämä (Life Of Pi)
Eight Below
Paholaisen asianajaja (The Devil's Advocate)

Ja niin edelleen. En jaksa nyt miettiä niin paljon, että listaisin tähän kaikki katsomani hyvät elokuvat! Mutta kiitos ehdotuksista, tästä on hyvä lähteä liikkeelle :D!

36 kommenttia:

 1. The Notebook ja Unelmien sielunmessu ovat kyllä molemmat tosi hyviä, vaikka täysin erilaisia. Suosittelen! :-)

  VastaaPoista
 2. lisäähän tuohon listaan vielä : she's the man
  se on tosi hauska leffa ja suosittelen että katot sen
  ja myös: The last song
  aika surullinen leffa joka perustuu the notebook leffaan ja suosittelen noita kahta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon nähnyt sen, mutta tässä oli nyt kyse jollain tapaa vaikuttavista elokuvista, ei niinkään leppoisista komedioista :D Ei sillä, etteikö komedia voisi olla vaikuttava :)

   Poista
 3. toi poika raidallisessa pyjamassa on tosi hyvä ja jättää oikeesti miettimään!

  VastaaPoista
 4. Vastikään tullut Les Miserables? :) lienee pian dvd:lläkin.

  VastaaPoista
 5. the vow & dear john. KATO ne, ainaki toi dear john, se on ihan huippu!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie suosittelisin myös samoja! Katoin just viikko sitte The Vow -leffan, ja oli kyllä mahtava. :) Siinä siis juoni menee niin, että alussa pariskunta joutuu onnettomuuteen, jonka seurauksena vaimo muistaa vain oman nuoruutensa ajat eikä ollenkaan omasta miehestään mitään. Tämä nainen siis päätyykin taas tekemisiin ex-miehensä kanssa ja hänen nyk. aviomiehensä yrittää kaikin tavoin saada heidän välisen rakkauden takaisin. The Vow on myös kaiken lisäks tositapahtumiin perustuva. :)

   Poista
 6. ootko nähny sen suomalaisen sotalapsuudesta kertovan leffan, Äideistä parhain ? se on kans aika vaikuttava elokuva ja kerran mun ohjaaja - harrastan näyttelemistä - käski mun kattoa sen "kotiläksynä" eli mun piti omaksua sen päähenkilön tunteet, kokemukset jne. eikä mulla menny ku 7 arkkia talouspaperia ku itkin niin paljon :D suosittelen jos et oo vielä nähnyt :) !

  VastaaPoista
 7. DONNIE DARKO! <3 ihanaa että se on tuolla listassa. ja vaikka et enää otakkaan varmaan näitä ehdotuksia mutta elokuva nimeltä BIRDY on nähtävä. se kertoo jotain oleellista elämästä.

  VastaaPoista
 8. ootko kattonu tämän " Tulikärpäsiä puutarhassa " leffan? Mun mielestä se on aika vaikuttava!

  VastaaPoista
 9. katso the impossible- selvityminen leffa ! :D se on aivan mahtava. Tositapahtumiin perustuva leffa. 2004 vuoden thaimaan tsunamista kertoo. Suosittelen lämpimästi!!

  VastaaPoista
 10. Katottiin koulussa toi elokuva Poika raidallisessa pyjamassa. Se oli tosi surullinen, mutta kuitenkin tosi hyvä :) Jätti kyllä miettimään ja kattoisin uudestaankin.

  VastaaPoista
 11. Ehotan Kaunis Mieli-leffaa! Aivan mieletön, jäänyt ainakin omaan mieleen. Leffa siis kertoo tosi tarinan jostain tieteilijästä (ainaki tietääkseni?:-D) joka sairastaa skitsofreniaa. Itsekään en tajunnut eka niitä kohtia et meni itsekin aivan sekasin:-D

  VastaaPoista
 12. Kato Tanssii susien kanssa (Dances with Wolves)
  Sillä on 7 Oscaria. mm. paras elokuva ja paras ohjaus.

  VastaaPoista
 13. hei sääku kuvaat vireoo ni mite sää saat sen valotuksen vaihettuu? et painaksää eka jostai tietystä napist ja sit käännät sitä rullas vai mite? ja okse rulla se laukasime lähel oleva?? ja toivottavasti teet sen kamerravideon piakkoi :-)

  VastaaPoista
 14. Hachiko on ihana ja koskettava elokuva<3

  VastaaPoista
 15. Identity on psykologinen trilleri, joka kertoo miehestä joka käy henkistä taistelua omien persooniensa välillä, päänsä sisällä.

  VastaaPoista
 16. hei, kannattaa kattoo sitte joskus: Orpokoti-kauhuleffa :3
  Paras elokuva jonka oon kattonu :D En kyl yleensä tykkää kauhuleffoist mut toi oli hyvä :DD
  tässä linkki wikipediaan josta voit lukee juonen :)) (jos kiinostaa :p )
  http:/ /fi.wik ipedia.org/w iki/Orpokoti _(elokuva)

  VastaaPoista
 17. Heti iski toi Hachiko tuolta, ite en ikinä tuu kattoo sitä elokuvaa enää ;_; Niiiiiin surullinen se oli, ihan kauhee :DD

  VastaaPoista
 18. The hot chick / se kertoo tytöstä cheerleading johtajasta joka muuttuu pummimieheksi ja pumimies muuttuu cheerleading tytöksi. Sielu ja muistot pysyy samana mutta ulkonäko muuttuu. Todella hauska komedia kun tyttö muuttuu miehek ja toisinpäin, pistää aattelee jos omalle kohdall noin kävis (aika huono tuuri pitä olla jos niin käy .. xd) Suosittelen tosi lämpimästi tätä leffaa!

  VastaaPoista
 19. Eieiei, älä ikinä katso Hachikoa, jos olet koiraihminen! En voinu pidättää itkua leffassa, ja itkin vielä ihan ilallakin, ja jos yritin kertoo leffasta jollekin niin en pystyny ku itku tuli taas... Tuli ihan hirvee olo sen jälkeen! En suosittele!!

  VastaaPoista
 20. Kävin katsomassa eilen elokuvan 8 pallo. Se kertoo nuoresta naisesta, joka vapautuu elokuvan alussa vankilasta. Hän on synnyttänyt lapsensa vankilassa ja muuttaa nyt 10kk tyttärensä kanssa pieneen kerrostalo asuntoon. Hänen taustaansa kuuluu huumeiden käyttöä, (jonka hän aloitti 13-vuotiaana) ja huoraamista. Hän on muuttunut lapsen saamisen myötä. Kuvaan astuu hänen väkivaltainen ex-miehensä. Siinä oli mukana poliiseja ja muita sivuhenkilöitä, mut meni vähän sekavaks niin en tiedä että mitä sukua kukin oli kellekkin. :D Mutta se leffa on raaka.. ja aika ahdistava. Siinä tapahtuu paljon raiskauksia ja väkivaltaa. Jopa tappamista... alkoholia, huumeita.. Se laittaa myös miettimään. Ei tee mieli käyttää päihteitä enää tuon leffan jälkeen. Suosittelen erittäin paljon, ei herkille ihmisille! Oli saanu neljä tähteä arvosteluissa. En tiedä pystyykö netissä kattomaan, mut elokuvateattereissa on vasta alkanu pyöriä tuo leffa. :)

  VastaaPoista
 21. Ehdotan näin jälkikäteen paria elokuvaa jotka ovat omasta mielestäni olleet erittäin hyviä ja uskon sinunkin arvostavan kyseisiä elokuvia : D

  -Fight Club
  Elokuva kertoo miehestä (Edward Norton), joka kärsii unettomuudesta. Hän huomaa saavansa taas nukuttua kuunneltuaan muiden ongelmia, jolloin hän ilmoittautuu erilaisiin tukiryhmiin (muun muassa kivessyövän tukiryhmään). Liikematkallaan hän tapaa erikoisen persoonan Tyler Durdenin (Brad Pitt). Kun päähenkilön asunto palaa, hän muuttaa Tylerin luokse, ja he alkavat pitää "tappelukerhoja"

  -Bronsson
  Bronson on tanskalaisen Nicolas Winding Refnin vuonna 2009 ohjaama tosipohjainen rikoselokuva. Se kertoo postin ryöstöstä vuonna 1974 vankilakierteensä aloittaneen julkisuudenkipeän Michael ”Mickey” Petersonin tarinan.
  Filmissä ”Charles Bronsoniksi” nyrkkeilypromoottorinsa kehotuksesta nimensä muuttanut eristyssellin vakioasukki muistelee elämäänsä ja rikollista uraansa.

  -Drive
  Elokuva kertoo stuntmiehestä, joka toimii öisin pakoauton kuljettajana ryöstöissä.

  -V-niinkuin verikosto
  http://fi.wikipedia.org/wiki/V_niin_kuin_verikosto_%28elokuva%29#Juoni

  -The Crow
  Elokuva kertoo miehestä nimeltä Eric Draven, joka eräänä iltana kotiinsa saapuessaan löytää jengiläisiä kodistaan, raiskaamassa tulevaa vaimoaan Shellyä. Ericiä ammutaan ja hän putoaa ikkunasta ulos ja kuolee. Vuotta myöhemmin varis herättää Ericin eloon, jotta hän voisi kostaa murhaajilleen.

  tuossa muutama elokuvaehdotus. Kannattaa ehdottomasti katsoa : D

  VastaaPoista
 22. Oletko kattonu Marley&Me -elokuvan? Jos pidät koirista ja kaipailet nyyhkyleffoja, niin siinä olis mainio vaihtoehto. :) Elokuva kertoo pariskunnan elämästä rakkaan Marley-nimisen koiran kanssa ihan pentuajoista koiran menetykseen. Lopussa ei voi välttyä itkulta.

  VastaaPoista
 23. Ihan ok lista, siellä vaan pari puutetta ;)

  Hotelli Ruanda - Se sijoittuu Ruandaan kansanmurhan aikaan vuonna 1994.
  Tositapahtumiin perustuva elokuva kertoo kigalilaisesta hotellinjohtaja Paul Rusesabaginasta, joka pelastaa 1 268 ihmisen hengen ottamalla heidät hotelliinsa. Sekä hutu- että tutsipakolaiset tulevat turvaan hotelliin. Rusesabagina tekee voitavansa pitääkseen hutujen ääriryhmät poissa hotellista.
  Todella hyvä vaikuttava elokuva, menee samaan kastiin noitten natsileffojen kanssa.

  Seitsemän elämää - Se on aika liikuttava draama, josta en pahemmin haluu tehä paljastuksia. Harvoja elokuvia jossa oon ite menny vakavaks lopussa. Suosittelen todella paljon!

  Sitten tietenkin Gladiaattori! Eeppisyydeltään samaa luokkaa 300 elokuvan kanssa, tosin dramaattisempi. Yks niistä leffoista joka on PAKKO nähdä.

  Crash - Vielä yks elokuva joka on pakko nähdä. Elokuva kertoo pääasiassa ennakoluuloista, sattumista ja erillaisten tilanteiden yhteensattumasta. Tosi hyvin rakennettu elokuva.

  Toivottavasti kelpaa vielä listalle, vaikka tossa listassa onki jo aika helvetin monta leffaa katottavaks. :D Nää on vaa semmosii jotka kaikkien on pakko nähä jossain vaiheessa.

  VastaaPoista
 24. Kauhuleffoista kannattais kattoo the Ring ja komedioista Poliisiopistot. Myös Kielletty hedelmä ja Napapiirin sankarit on hyviä :)

  VastaaPoista
 25. Ois tosi kivaa jos voisit tehdä videon jossa piirrät ois kiva
  nähä miten piirrät ja sit jotain vinkkei ...
  ps...oot tosi nätti!!
  muuten tykkäätkö sää kissoista? ;)  -julia ....oot mahtavaa!

  VastaaPoista
 26. Moi soikku ihan sellasta asiaa joka ei siis mitenkään liity periaatteella mihinkäänXD siis, a) sulla on ihana pupu ja oon nähny sen monessa

  videossa vapaana, että onks se sit vaa silloin vapaana vai onko se jotenki "sisäsiisti?"(Suomeks käykö jollai laatikol tekemäs... no tiiät mitä)
  b)sulla on mielettömän ihanat hiukset ja siis en voi mitää että on musta ne vaa on niin kivat.
  c)jos lähettää kirjeen ni vastaatko varmuudella?ja voiko siihen saada sun allekirjotuksen.XD
  d)oliko sulla joskus lävistys tossa alahuules, ku näin josku sellasen videon jossa sulla oli tummat hiuset ja ihan ku ois ollu huulilävistys.ja jos oli ni miksi ei enää ole?
  e)ja vaikken pupuus tunne ni on niin karismaattinen että sanothan terkkuja jupsikselta P.S jupsis on siis mä XDDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sparta on sisäsiisti, eli käy joo laatikolla. Se on vapaana aina kun oon kotona.
   En vastaa kirjeisiin enää, kun ei aika riitä (niitä tulee ihan kauhea määrä :D)
   Oli huulessa lävistys, otin sen vaan pois kun en halunnut enää pitää.

   Poista
 27. Oon kattonu Saksikäsi Edwardin, se oli ihan kerrassaan täydellinen leffa!!!!!!!!!!!

  VastaaPoista
 28. Hei, kattelin tuota elokuvalistaa ja sieltä pongahti miun silimään tuo poika raidallisessa pyjamassa. Lähinnä oikeestaan sen takia, että en ole tuota elokuvaa nähnyt, mutta kirjan olen lukenut. Ja se oli todella hyvä ! Se ei ole edes kauhean pitkä (vaikkakin todella mielenkiintoinen, ja pitää lukijan otteessaan alusta loppuun), joten jos et erityisemmin pidä lukemisesta, suosittelen sitä silti, sillä aika menee siivillä sitä lukiessa !

  VastaaPoista
 29. Aikas ällöttävän kliseinen lista noista muodostu :D Näköjään koskettava/yllätyksellinen käsikirjoitus riittää suurimmalle osalle katsojista vaikuttavan ELOKUVAN määrittelemiseen :) Kannattaa noiden Oscar-menestyjien ohella tutustuu myös esim. Cannes-elokuvajuhlilla menestyneisiin elokuviin. Voi olla todellakin silmiä avartava kokemus! -Rockdustrial

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä ottaa selvää! Monesti oscarvoittajat/-ehdokkaat on enemmän esillä mediassa ja siksi tunnetumpia, mikä johtaa suosioon. Laitoin listaan paljon kehuttuja klassikkoja koska haluun joskus nähä nekin :))))

   Poista
 30. oo toi Heräämisiä on mahtava leffa, pystyn kattoo sen aina vaa uudestaa ja uudestaa ja ain on yhtä mainio! Ehotan sulle tollasta Kaunis Mieli-nimistä elokuvaa, on aiva sairaan upia! Kertto miehestä jokka on skitrofrenia ja sit se duunailee kaikkee psykedeelist :D Mut kannattaa ehottomasti sun kattoo se.
  Sit mulla ois sulle semmone kyssäri, et luetko ite mitään blogeja ja liitytkö helposti lukijaksi, vai onko sulla tarkka maku? :D

  -N

  VastaaPoista
 31. Terry Gilliamin leffat on MÅSTE! eli esim. Tideland. sadunomaisia, helvetin kauniita elokuvia joissa on kuitenkin kohtalaisen rankkoja aiheita. tsekkedi tsek.

  VastaaPoista