21.4.2015

Ulkojuttuja

Indiana pääsi ensimmäistä kertaa valjaiden kanssa ulkoilmaan. Sitä vähän pelotti liikkua aluksi, mutta pikkuhiljaa se pomppi varovasti eteenpäin. Sparta ei tänään päässyt ulos, mutta tällä viikolla pitää ottaa molemmat samaan aikaan.

Ostin myös uuden kuljetuslaukun kaneille, koska mulla on vain kovia kuljetuskoppeja ja joustavampi on musta helpompi ja mukavampi kantaa. Kassi maksoi Stockmannilla hurjat 69 euroa, mutta vaikuttaa erittäin laadukkaalta ja tuskinpa tuota tarvitsee koskaan vaihtaa. Hajoaminen on tietysti asia erikseen, mutta toivotaan parasta.

Kokeilin ensimmäistä kertaa kaneilla olkea häkissä ja ne rakastaa sitä! Spartalla on pahasti kuluneet tassunpohjat, joten toivon, että oljesta on vihdoinkin kaivattua apua. Tulee hieman kalliimmaksi sisustaa häkki oljilla, mutta mitä en tekisi kanieni vuoksi.

Oikein kivaa viikon jatkoa kaikille lukijoilleni!

Ps. tämä julkaisu tuli Samin tunnuksilla, koska en jaksanut kipittää omalle koneelleni :D Soikku täällä silti kirjoittelee.


19 kommenttia:

 1. Tosi hienoja kuvia!

  VastaaPoista
 2. Wow hienoja kuvia !
  lovelifeandbejustyou.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Tuli tosta kuivikkeesta mieleen, että mitä kuiviketta sää ennen käytit? Ootko ikinä kokeillu sitä hamppu kuiviketta, mistä on viime aikoina ollut paljon puhetta. Ainakin hevospiireissä, mutta kai se on tarkoitettu ihan kaikille eläimille...? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on aina ollut matto, koska mun kanit on tosi siistejä. Puruista ne ei yhtään välitä. En ole vielä kokeillut hamppukuiviketta ja taidan jättää väliin, koska mua ei innosta nuo pienet kuivikkeet. Olki tuntuu nyt ihan hyvältä vaihtoehdolta, koska kanit rakastaa sitä ja se ei pölise eikä leviä häkistä ulos :)

   Poista
 4. Upeita nuo ulkokuvat kaneista! Osaatko sanoa millä cameralla nuo on kuvattu? Terävyysalue on ihanan kapea - mietin, että onko kalliskin lelu ollut kuvaajalla käsissä, vai taitoa photarin käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvattu Olympus pen lite E-PL7 ja obsuna 50 mm :) Kamera on hyvä minijärkkäri ja obsu mukavan valovoimainen. Kyllä tolla amatöörikin saa hyviä kuvia, mutta Sami on jo hieman enemmän oppinut ja onhan noissa photariakin käytetty.

   Poista
 5. Moi soikku mulla ois muutama kysymys sun kaneista!
  1.minkä ikäsiä ne on?
  2. Monta kertaa viikossa siivoot niitten häkin?
  3. Miten siivoat sen?
  4. Minkä merkkistä pellettiä annat sun kaneille?
  T. Kaninomistaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka :) Sparta täyttää kesäkuussa 4 vuotta ja Indiana täyttää vuoden. Mä siivoon häkkiä joka päivä. Voin tehdä joskus videon siitä, miten siivoan :) Pellettimerkki on Genesis.

   Poista
 6. Indiana on niin suloinen. Ja keltaiset Hait on parhaat, ollaan ihan samiksii :P

  VastaaPoista
 7. Moikka Sonja! Osaatko yhtään sanoa oliko noi Kanin kantokopat poistomyynnissä vai oisko niitä vielä ensiviikolla? Kun mus tuntuu et miun kaniinin koppa ois liian pieni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää kantokassi on aika pieni kyllä ja ei ollut poistomyynnissä. Oli siis aika kallis kassi :D Kantsii tsekata tori.fi. Siellä on yleensä myynnissä käytettyjä koppia/kasseja edullisesti.

   Poista
 8. Olisi kiinnostavaa kuulla miten teidän päivät menee yleensä eläinten kanssa. Varsinkin se että miten elämä on muuttunut koiran hankkimisen myötä, koska itsekkin olen koirasta jo muutaman vuoden haaveillut, mutta aina oottaa sitä hyvää tilaisuutta että saisi keskittyä vain siihen koiraan sen pentuajan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva idea! Voisin joskus tehdä vaikka tänne blogiin kuvallisen my dayn aiheesta. Onhan tää aika häsläämistä välillä :D

   Poista
 9. Mistä kanin tassujen kuluminen johtuu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liian kovasta alustasta, liasta tai sitten rodunomaisista piirteistä. Rex-kaneille tulee tosi herkästi kulumaa tassunpohjiin.

   Poista
 10. Moi Soikku! :) Minkä rotuisia Sparta ja Indiana on? Onko Indiana kahden kanin sekoistusta, vai samanrotuinen kuin Sparta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienirexejä molemmat :) Indiana on Spartan poikanen.

   Poista
 11. https://instagram.com/p/yc6jkjzXpP/?taken-by=riikka23

  Tästä mun kaverin kanista tulee mieleen Indiana!:D Käy ihmeessä kattoo! :)

  VastaaPoista
 12. Sun puput on tosi lutusii😍

  VastaaPoista