5.10.2014

Syitä löytyy olla onnellinen

Jes. Pääsin sinne "harjoittelupaikkaan" minne halusinkin. Meinasin jo turhautua, kun oon hakenut media-alan duuneihin nyt pari kuukautta, mutta lopulta löysin sentään harjoittelupaikan.

Pidä pää pystyssä ja jalat maassa. Just niinkuin Spock tekee. Ei voi olla kuin onnellinen, kun paikka työkokeiluun löytyi. Kyseessä on tunnettu suomalainen tuotantoyhtiö, Duudsoneiden Rabbit Films Oy. Pääsen harjoittelemaan ainakin videokuvan editointia, joka päätyy Suomen kolmanneksi suurimmalle Youtube-kanavalle Dudesons. Seuraavaksi 3 kuukaudeksi löytyy siis tekemistä :)

Jo sen takia voin olla iloinen, mutta tulin myös hyvälle tuulelle toisesta syystä. Oli ihan törkeän hienoa huomata, kun aloitin kirjoittelun tänne ja sain jo positiivisia kommentteja ja kehuja. Etenkin, kun sain vielä viestejä, että "toivottavasti saat sen  harjoittelupaikan". Ihan törkeän hienoa, että netin välityksellä löytyy tukijoita. Mietin jo tovin, pitäisikö minun tehdä nyt jotain teidän tukijoidenne hyväksi? Mutta miksi kelasin näin- ehkä siksi, että olen suomalainen.

Suomessa otetaan turhan usein avunanto sellaisena "palveluksena", josta tulee fiilis, että on pakko antaa "palvelus" takaisin. Tarvitseeko vastapalvelusta takaisin antaa? Joissain muissa maissa se on normaalia, että joku melkein tuntematon tarjoaa hyvällä fiiliksellä sinulle kahvit ja kiität sitä ja that's it. Suomalainen varmaan punastuisi ja ihmettelisi tilannetta itsekseen koko loppu päivän.

Toki auttamisesta (myös vastapalveluksen antamisesta) saa itsekin hyvän fiiliksen, mutta ei avunantamisessa ole kysymys siitä että jää "velkaa" toisella avusta. Sehän johtuu vain meidän kulttuurista, että Suomessa yleisesti näin reagoidaan.

Onkos tämä vastapalvelus, jos kiitän teitä kommentoijia ja toivotan teille parasta täksi päiväksi ja myös tulevaisuudellenne? Aivan sama, toivottavasti saat siitä hyvän fiiliksen. Positiivisuus on hyväksi! :)


Vaikka miulla tuossa nenässä onkin aika iso finni,

On muitakin syitä olla onnellinen

Jännitin aika hurjasti viime sunnuntaina, tippuuko Sonja, sillä hän sai tuomareilta huonot pisteet, vaikka omasta mielestäni hänen tanssi oli quickstepiksi näyttävän näköistä ja "kilpatanssimaisin" esitys (ehkä tuohon ohjelmaan halutaan vaan enemmän sitten VIIHDETTÄ,ei kilpatanssimaista "tarkkaa" otetta). Pisteiden nähtyä oli pakko lähettää vielä muutama tekstiviesti lisää, ettei Soikku vaan tippuisi :D Onneksi TTK Sonjan osalta jatkuu, sillä hän on tehny hurjasti duunia tanssin eteen. Tänään varmaan taas jännitetään.

Spockista on tullut entistä kuuliaisempi. TÄNÄÄN ensimmäistä kertaa ehdin viemään sen aamulenkille hoitamaan sen molemmat tarpeensa, ennen kuin kumpaakaan ehti tapahtua sisälle! WUHUU. Käytännössähän tämä tarkoittaa, että Spock on oppinut sisäsiistiksi, mutta pidempiä aikoja pentu ei vielä pysty pidättämään, joten tarpeita tullaan vielä tovi näkemään sisällä.

Äsken kävin lenkillä, virtaa riitti hyvin juoksemiseenkin. Ruokahalu tällä kaverilla on kohdillaan. Spockin parhaat reaktiot on silloin, kun se on saamassa ruokaa. Sen kielen nuoleskelun määrä on ihan omaa luokkaa.


Palaillaan!

P.S. Nythän on käynnissä #LihatonLokakuu. Löytyykö täältä osallistujia? Viime vuonna lähdin testailemaan viikko kerralla haastetta ja olinkin 2 viikkoa ilman lihaa (olisin pystynyt olemaa kuukauden, mutta en halunnut), eikä se pahalta tuntunut. Nyt en ole vielä osallistunut virallisesti haasteeseen, mutta koskaan ei ole liian myöhäistä, sillä ajatus tässä on se tärkein. Funtsia omaa lihan kulutusta ja tuotantoeläinten kohtelua jne.

P.P.S. Viimeksi tänään tein pelkkää kasviruokaa. Ehkä se oma lihaton lokakuu on sittenkin jo alkanut?

P.P.P.S. Miksen kirjoittanut mitään negatiivista? Koska positiivisuus voittaa negatiivisuuden. BOOM.


38 kommenttia:

 1. Ei välttämäti liity tähän postaukseen yhtään :D, mut onko spock kunnossa? Että kun kuulemma tärisi ja tälleen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liittyy aika vahvastikin. On kunnossa, muuten en ehkä olisi tähän sävyyn postannut :D
   Säikähdyksellä selvittiin. Toivotaan vaan, että Spock oppii virheistä. Minä ainakin opin.

   Poista
 2. Hei voisit kirjottaa tohon blogitekstin alkuun aina vaikka " Sami: " ettei tuu epäselvyyksiä kirjottajasta, ellet sitten tee omaa blogger-tiliä ja liitä sitä tähän blogiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Postasin tän omalla tililläni. Ymmärrän, että vähän vaikeaa varmaan toistaiseksi miettiä, kumpi on aina kirjoittanut. :D

   Ehkä saadaan paranneltua tulevaisuudessa tää fiksummaksi! :)

   Poista
  2. Munki mielestä olis hyvä jos alkuun tai vaikka otsikkoon laittais kumpi kirjottaa! :) hienoa että pääsit sinne mihin halusit! Ja ettei Spockille tullu mitää ihmeempiä :)

   Poista
 3. Tosi kiva et säkin kirjottelet tänne:)

  VastaaPoista
 4. Kohta saadaan ihastella Sonjan tanssi taitoja :-)

  VastaaPoista
 5. Luulin eka et soikku kirjotti tän tekstin mut sitten tuli tuo kuva ja tajusin että se onkin Sami. :D

  VastaaPoista
 6. maailman suurin soikku fani ♥5. lokakuuta 2014 klo 18.50

  Ihana spock ♥ Eiks se ollu lyhytkarvainen collie? ;) Haluun Olla isona kun soikku ♥ :) haluisin lähettää teille postii mutta äiti ei anna lupaa :( T; Maailman suurin soikku fani ♥ :) ps. Oon kattonu soikun videot ainakin miljoona kertaa ♥ pps.

  VastaaPoista
 7. Ihanaa positiivisuutta! Tämä postaus sai kyllä hymyilemään. :)

  VastaaPoista
 8. Osallistun jo toisen kerran Lihattomaan Lokakuuhun ja ensimmäisen kerran myötä olenkin ollut jo yli vuoden kasvisyöjä! :D

  VastaaPoista
 9. Alkaisit nyt vlogaa se sopis sulle :33

  VastaaPoista
 10. Spockin häntä on hauskan värinen muuhun koiraan verrattuna! :D

  VastaaPoista
 11. Vähänkö oot huippu kirjoittamaan :). Tuosta postauksesta tul oikein hymy huulille ja onnea harjottelu paikasta :)

  VastaaPoista
 12. Oot tosi hyvä kirjottaan! Sun tekstejä on niin helppo lukee ja oikein uppoutuu mukaan siihen! ♥ Sonja on kyllä myös hyvä kirjottaan en sitä kiellä:)) Ja ihana Spock! :33

  VastaaPoista
 13. Kivaa Sami lukea sun tekstiä. Tuppaa vähän olemaan hiljasia nuo mitä viis blogia joita seuraan :D Ja onnea harjottelupaikasta!

  VastaaPoista
 14. Hei sami ja sonja, tehän voisitte alkaa tehä yhessä vidoeita youtuben, voisitte tehä yhteisen kanavan ja sit sinne vaikka jotai ihan perus videoita vaikka teiän päivästä :)

  VastaaPoista
 15. Oon lihattomalla lokakuulla, lokakuun alusta asti. Hyvin sujuu eikä ees tee tiukkaa. Oon jotenkin paljon helpommin pystynyt tutustumaan muiden maiden ruokakulttuureihin tän kasvisruuan pohjalta.
  Todella suloisia kuvia ja mahtavaa että pääsit harjoittelemaan! Kivaa syksyä teille Sonjan kanssa ja tietty pupseille ja Spockille ♥

  VastaaPoista
 16. Heippa
  Sori jos olen väärässä, mutta onko Spartalla tassunpohjatulehdus? Katoin Sonjan instagram kuvia ja huomasin, että kahdessa kuvassa Spartan jaloissa on kaksi pientä täplää tassum pohjissa. Näyttivät hieman sellaisille, jotka sopisivat tassunpohjatulehdukseen. Ajattelin vain sanoa.

  VastaaPoista
 17. Spoc on kyllä sulonen <3 Ja tämän blogin ulkoasu on ihana. Liityn lukiaksi :)

  suolakeksi.blogspot.fi

  VastaaPoista
 18. Voisko Sonja laittaa YouTubeen kaikki Sonjan ja Jurin tanssit? Ois kiva nähä miten ne menee ettei tarttis monen mutkan kautta lähteä etsimään niitä videoita kun ei tv:stä kerkeä koskaan katsomaan harrastuksen vuoksi.

  VastaaPoista
 19. Sun blogitekstit on kivoja Sami! :)

  VastaaPoista
 20. Ilmota vaan jatkossa, että sinä kirjoitat. Ku ei tiedä kumpi teistä paitsi sitten ku kattoo kuvia.

  VastaaPoista
 21. Ootteko harkinnu lapsia :33

  VastaaPoista
 22. Heii voisko tätä kautta laittaa vlogaustoiveen, kun mulle tuli mieleen sellanen aihe, josta haluaisin kuulla juuri Soikun mielipiteen videolla. :)
  Jos onnistuu, niin tässä ois: Mitä mieltä olet siitä, että turkiksia vastustavat ihmiset käyttää tekoturkiksia? Vaikkei tekoturkista tehdessä ole suoranaisesti (jos ei nyt mietitä mitään teollisuuden haittoja, saastuttamista jne.) vahingoitettu eläimiä, niin nehän silti imitoi kuolleita eläimiä. Miksi siis eläinten oikeuksien puolustajat ja turkisvastaiset ihmiset voivat kuitenkin pukeutua karvareunaiseen takkiin, koska sen ideahan on näyttää nyljetyltä eläimeltä?
  Itse en ole turkiksia vastaan mitenkään erityisesti, mutta tätä asiaa olen aina ihmetellyt ja kuulisin mielelläni erilaisia näkökulmia. :)

  VastaaPoista
 23. Mihin Nasu on hävinnyt ö.ö ei oo videoil näkynyt

  VastaaPoista
 24. Hei Sonja! Kanini kasvattaja kertoi sivelevänsä tabascolla huonekalujen jalat ja sähköjohdot etteivät pupet niitä jyrsisi. Suosittelen kokeilemaan :--D

  VastaaPoista
 25. Moi! :) Tämä oli todella positiivinen teksti ja positiivisuus kannattaa aina!! Tykkäsimme kovasti tästä tekstistä. Onnea harjoittelupaikasta ja kiva kun koira sai tehdä molemmat tarpeet!!! :)) Toivottavasti lihaton lokakuusi on mennyt hyvin ilman lihaa. :D :)

  VastaaPoista
 26. Ootko tulossa lemmikkimessuille ensi vkl Helsingin Messukeskukseen?

  VastaaPoista
 27. Soikku mulla olis sulle kaneista kysyttävää! :) yritin ettiä mut en löytänyt, että ootko joskus tehny postausta siitä miten ns opetit Spartan olemaan sosiaalinen yms. Meille tuli pari viikkoa sitten ensimmäinen kani, parivuotias uros jonka edellisessä perheessä oli allergiaa ja siksi etsi uutta kotia. Kani on kotiutunu hyvin ja tottunu meihin ynnä muuta, mutta mulla on vähän vaikeuksia koulutuksessa. Oon jo opettanut käyttämään vessa-astiaa yms perusasiat mitä ei vielä osannut, mutta ongelma on siinä, että edellisessä perheessä kani oli pääasiassa häkissä eikä oppinut sosiaalisiataitoja. Me pidetään häkkiä koko ajan auki, että saa liikkua ihan niinkuin haluaa, mutta tuntuu ettei se oikein ymmärrä sitä. Se tulee ehkä pari kertaa päivässä hetkeksi ulos, kävelee vähän ympäriinsä ja kattelee, mutta menee pian takaisin. Ymmärrän että kestää tietenkin tottua uuteen perheeseen, mutta mietin miten voisin nopeuttaa ja avittaa prosessia. Kiinnostaisi siis kuulla sun vinkkejä, miten tehdä kanista sosiaalisempi ja antaa sen ymmärtää, että saisi mennä koko asunnossa ihan miten haluaa. En löydä netistä oikein mitään tähän liittyvää. Kiitos jos jaksaisit vastata :)

  VastaaPoista
 28. miks ei oo tullu yli kuukauteen postausta? :(

  VastaaPoista
 29. Hei! Ihana blogi! Nyt on kyllä pakko kysyä, mistä hankitte tämän blogin taustan? On niin ihana kuvio meinaan :)

  VastaaPoista
 30. Onnee et sait paikan! :) Ihania kuvia Spockista!

  VastaaPoista
 31. Miks ei oo tullu pitkään aikaan uutta postausta?
  Ei todellakaan millään pahalla jos on kiireitä tai jotain!♥

  VastaaPoista
 32. Tee postaus mitä ostaa isälle!! :)

  VastaaPoista