29.11.2013

Tiikereitä ja dokumentteja

Meillä oli opistolla pikkujoulut keskiviikkona radioluokkamme kesken. Pääsin torttujen tekijäksi, mutta en syönyt itse yhtäkään torttua (:D) Hakaristitorttujakin tuli tehtyä, mutta kaikeksi onneksi ne paloivat uunissa ja jopa muuttivat muotoaan!


Meillä on ollut keskiviikosta perjantaihin vieraileva opettaja, Hannu Karisto. Hannu toimii tällä hetkellä Docventuresin tuottajana. Oon oppinut paljon uutta dokumenteista ja meille on myös avattu hieman Docventuresin maailmaa. Kävin itse Docventuresin studiolla lokakuun alussa ja tässäpä siitä pieni video (PS. aivan upea aloituskuva):Meidän pitää tehdä kouluprojektina radiodokumentti. Valitsin niinkin leppoisan ja kevyen aiheen kun kuudes sukupuuttoaalto. Teen siis dokumentin tämän hetkisestä sukupuuttoaallosta ja ajattelin ottaa esimerkkieläimeksi tiikerin, joka on hyvin uhanalainen eläin.

Haluaisin dokumenttiin aidon tiikerin läsnäolon, kuten tunnelmia esimerkiksi eläintarhasta. Harmillista, mutta Korkeasaaren viimeinen tiikeri jouduttiin lopettamaan hammasongelmien vuoksi viime kuussa ja seuraava tiikeriasukas saapuu Korkeasaareen vasta ensi kesänä. Joten mistäpä tiikeri? Ruotsin eläintarhasta?

Ootko sä käynyt Ruotsissa eläintarhassa ja millainen kokemus se oli? Vinkkejä ja linkkejä radiodokumenttiini voi myös antaa :) Tässä vielä kuvia maailman suurimmasta kissaeläimestä, tiikeristä! Aion kirjoitella aiheesta varmasti lisää blogini puolelle, niin tärkeäksi tämä aihe on itselleni tullut.

Tiger | via Tumblr

Meow
Kuvat: weheartit

Hyvää Movemberin toisiksi viimeistä päivää!12 kommenttia:

 1. Eipäs kyllä ole kokemuksia Ruotsin eläintarhoista. Mutta onnea dokumentin tekoon! :)

  VastaaPoista
 2. Kolmården ainakin loistava !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kävi munkin mielessä, mutta se ei oo auki talvisin ollenkaan :/ Ja mun pitäis päästä sinne nyt parin kuukauden sisään. Pitää siis keksiä muuta :D

   Poista
 3. catakahvi.blogspot.fi
  Ihana blogi! ♥

  VastaaPoista
 4. Oi hyvä! Me kaikki tarvitaan tiikereitä <3

  VastaaPoista
 5. pelastetaan tiikerit! <3 ihanaa kuulla että oikeesti joku välittää :)

  VastaaPoista
 6. Kolmårdenilla olen kyllä käynyt, kylläkin ehkä kuusivuotiaana :D Hienoa että otat esimerkiksi tiikerin, koska tosi kliseinen valinta olisi se jääkarhu. Jos totta puhutaan niin en ole edes tiennyt tiikerin olevan kovin uhanalainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kiinni talviaikaan :/ Mutta joo tiikerit on hyvin uhanalaisia. Niitä elää luonnossa vähän reilut 3000 kappaletta. On ennustettu, että ne kuolee sukupuuttoon 10 vuodessa. Nyyh.

   Poista
  2. VOI EI! Mä niin rakastan kissoij, ja jos tikrut kuol...Nyyh

   Poista
 7. Kolmårdenkn eläintarha oli ainakin mieletön!

  VastaaPoista
 8. Mä olen menossa Intiaan kahden viikon tiikerisafarille maaliskuussa, sieltä saisi varmasti hyvää matskua sun dokumenttia varten. ;)

  VastaaPoista
 9. Oliks Sä itsenäisyyspäivä juhlissa?:o :)

  VastaaPoista